ΣΟΥΗΔΙΑ: Οι συμμετοχές του Melodifestivalen 2021! [Μέρος Πρώτο]

Με έναν ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο, το SVT αποφάσισε φέτος να προχωρήσει στην αποκάλυψη των καλλιτεχνών αλλά και των συμμετοχών που θα διαγωνιστούν στο επερχόμενο Melodifestivalen, το τεράστιο μουσικό φεστιβάλ μέσα από το οποίο προκύπτει και η εκπροσώπηση της χώρας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις του κρατικού Σουηδικού φορέα, η αποκάλυψη θα γίνει σταδιακά και θα έχει συνολική διάρκεια τριών (3) ημερών, αρχής γενομένης από σήμερα, Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2020 και τοπική (Σουηδική) ώρα 08:00. Αναλυτικά, ανά μία ώρα θα δημοσιεύεται από το κανάλι και ένα όνομα από τους φετινούς διαγωνιζόμενους, μαζί με τους τίτλους των τραγουδιών τους και τους συντελεστές αυτών. Σήμερα, 1/12 θα ανακοινωθούν σταδιακά τα πρώτα εννέα (9) ονόματα, αύριο 2/12 τα επόμενα εννέα (9) ονόματα και τέλος μεθαύριο 3/12 τα τελευταία δέκα (10) ονόματα.

  • Το συγκεκριμένο κείμενο θα φιλοξενήσει μαζικά και τις εννέα πρώτα συμμετοχές επομένως σε κάθε ανακοίνωση ονόματος εκ του κρατικού φορέα, το άρθρο θα ανανεώνεται. Δύο παρόμοια άρθρα θα ακολουθήσουν τις δύο επόμενες μέρες, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η ανακοίνωση και των 28 συμμετοχών. 

Οι Καλλιτέχνες

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα ονόματα των εννέα πρώτων καλλιτεχνών που θα διαγωνιστούν στο Melodifestivalen 2021, με τη σειρά που ανακοινώθηκαν σήμερα Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2021, επίσημα. Δίπλα από το κάθε όνομα μπορείτε να δείτε τον τίτλο του τραγουδιού και σε παρένθεση τους συντελεστές των κομματιών.

1. Danny Saucedo – “Dandi Dansa” (Danny Saucedo, Karl-Johan Råsmark)
2. Lovad – “Allting är precis likadant” (Mattias Andréasson, Alexander Nivek, Lova Drevstam, Albin Johnsén)
3. Kadiatou – “One Touch” (Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov)
4. Mustasch – “Contagious” (Ralf Gyllenhammar, David Johannesson)
5. Eva Rydberg & Ewa Roos – “Rena rama ding dong” (Göran Sparrdahl, Kalle Rydberg, Ari Lehtonen)
6. Emil Assergård – “Om allting skiter sig” (Emil Assergård, Jimmy Jansson, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov, Johanna Wrethov) 
7. Tess Merkel – “Good life” (Tony Malm, Tess Merkel, Palle Hammarlund, Mats Tärnfors)
8. Paul Rey – “The Missing Piece” (Fredrik Sonefors, Laurell Barker, Paul Rey)
9. Arvingarna – “Tänker inte alls gå hem” (Stefan Brunzell, Nanne Grönvall, Thomas G:son, Bobby Ljunggren)

Οι… παλιοί γνώριμοι

Ο Danny Saucedo έχει συμμετάσχει στο Melodifestivalen συνολικά τρεις φορές. Η πρώτη του ήταν το 2009 με το συγκροτήματος E.M.D. στο οποίο και ήταν μέλος και τη σύνθεση “Baby Goodbye” (3η θέση στον τελικό). Οι επόμενες δύο συμμετοχές του ήταν ως solo καλλιτέχνης. Το 2011 συμμετείχε με το “In the club” ενώ το 2012 με το “Amazing”. Και τις δύο φορές τερμάτισε 2ος στον τελικό. Το 2013 επέστρεψε αλλά αυτή τη φορά ως παρουσιαστής, στο πλευρό της Gina Diraw. 

Ο Ralf Gyllenhammar των Mustasch είχε προσπαθήσει να εκπροσωπήσει τη Σουηδία στη Eurovision 2013 συμμετέχοντας στο Melodifestivalen με τη σύνθεση “Bed on fire”. Είχε προκριθεί με άνεση από τον 4ο Ημιτελικό στον Τελικό γύρο όπου εκεί τερμάτισε στην 7η θέση.

H Eva Rydberg έχει πολλά χρόνια να εμφανισθεί στο Melodifestivalen! Η ίδια συμμετείχε στον Σουηδικό τελικό το 1977 με το τραγούδι “Charlie Chaplin”. Είχε τερματίσει 7η ανάμεσα στις 10 συμμετοχές.

Τι να πει κανείς για την Tess Merkel; Από τις πιο δημοφιλείς τραγουδίστριες της Σουηδίας, η Eva Therese Margaretha Merkel, όπως είναι το πλήρες όνομά της, έχει συμμετάσχει ουκ ολίγες φορές στο Melodifestivalen στο παρελθόν. Ως αυθεντικό μέλος των… θρυλικών Alcazar, η Tess συμμετείχε στο Melodifestivalen πέντε φορές μαζί με το συγκρότημα: το 2003 με τη σύνθεση “Not a Sinner, nor a Saint” (3η θέση στον Τελικό), το 2005 με τη σύνθεση “Alcastar” (3η θέση στον Τελικό), το 2009 με τη σύνθεση “Stay the night” (5η θέση στον Τελικό), το 2010 με τη σύνθεση “Headlines” (αποκλεισμός στον γύρο της 2ης ευκαιρίας) και τέλος το 2014 με τη σύνθεση “Blame It on the Disco” (3η θέση στον Τελικό). Αξίζει βέβαια να αναφερθεί ότι η Merkel ξεκίνησε τη πορεία της ως τραγουδίστρια συμμετέχοντας στο Melodifestivalen ως backing vocalist, δηλαδή κάνοντας φωνητικά σε άλλους καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα έχει κάνει φωνητικά στη στη Lena Pålsson (1993), στον Andreas Lundstedt (1997) και στους Avengers (2000).

Ο Paul Rey συμμετείχε στο Melodifestivalen 2020 με τη σύνθεση “Talking in my sleep”. Διαγωνίσθηκε αρχικά στον 2ο Ημιτελικό και από εκεί κατάφερε να προκριθεί στον γύρο της 2ης ευκαιρίας. Εκεί, “παλεύοντας” με τη Malou Prytz κέρδισε, περνώντας στον Μεγάλο Τελικό γύρο, στον οποίον και με 68 βαθμούς, τερμάτισε στην 6η θέση.

Οι Arvingarna είναι ένα από τα πιο γνωστά συγκροτήματα της Σκανδιναβίας. Συμμετείχαν στο Melodifestivalen 1993 με τη σύνθεση “Eloise” και αφού κέρδισαν τη πρώτη θέση, εκπροσώπησαν τη Σουηδία στη Eurovision της ίδιας χρονιάς. Συγκεντρώνοντας 89 βαθμούς τερμάτισαν στην 7η θέση ανάμεσα στις 25 συμμετοχές. Μετά το 1993 οι Arvingarna συμμετείχαν ξανά στο Melodifestivalen το 1995 με το κομμάτι «Bo Diddley». Το 1999 έλαβαν μέρος για τρίτη φορά, με τη σύνθεση “Det svär jag på” και τερμάτισαν 3οι. Επέστρεψαν το 2002 με το κομμάτι “Ingenting är större än vi” όμως αποκλείστηκαν από τον Τελικό καθώς τερμάτισαν στην 6η θέση του 3ου Ημιτελικού. Τελευταία τους συμμετοχή ήταν στο Melodifestivalen 2019 με το κομμάτι “I Do” όπου κατέκτησαν την 7η θέση στον Τελικό.

Εσείς μείνετε συντονισμένοι διότι αύριο θα ακολουθήσει η αντίστοιχη ανακοίνωση των επόμενων εννέα (9) ονομάτων για το Melodifestivalen 2021. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι έξι βραδιές του Melodifestivalen 2021 θα διεξαχθούν για πρώτη φορά όλες και χωρίς κοινό, στη Στοκχόλμη με πιθανό χώρο διεξαγωγής το στάδιο “Annexet”, το οποίο βρίσκεται δίπλα από το δημοφιλές “Stockholm Ericsson Globe” (Eurovision 2000, 2016). Πρόκειται για ένα μικρό και κλειστό αθλητικό χώρο χωρητικότητας 3.500 ατόμων. Το “Annexet” σήμερα χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για συναυλίες, εκθέσεις, συνέδρια και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις.

Οι ημερομηνίες του Melodifestivalen 2021 είναι οι εξής:

  1. Πρώτος Ημιτελικός – 6 Φεβρουαρίου 2021
  2. Δεύτερος Ημιτελικός – 13 Φεβρουαρίου 2021
  3. Τρίτος Ημιτελικός – 20 Φεβρουαρίου 2021
  4. Τέταρτος Ημιτελικός – 27 Φεβρουαρίου 2021
  5. Γύρος Δεύτερης Ευκαιρίας – 6 Μαρτίου 2021
  6. Μεγάλος Τελικός – 13 Μαρτίου 2021

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Melodifestivalen 2021 και τη συμμετοχή της Σουηδίας στη Eurovision 2021! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ