ΣΟΥΗΔΙΑ: Οι συμμετοχές του Melodifestivalen 2021! [Μέρος Δεύτερο]

Ξημέρωσε η δεύτερη ημέρα όπου σύμφωνα με τις πρόσφατες επίσημες δηλώσεις των εκπροσώπων του, το SVΤ θα προβεί σε αποκαλύψεις των επόμενων εννέα καλλιτεχνών και συμμετοχών του Melodifestivalen 2021, σε συνέχεια των πρώτων εννέα που έλαβαν χώρα εχθές.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το SVT, ο κρατικός φορέας της Σουηδίας, αποφάσισε φέτος να αποκαλύψει τις συμμετοχές του Melodifesivalen 2021, του τεράστιου μουσικού φεστιβάλ μέσα από το οποίο προκύπτει η εκπροσώπηση της χώρας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, με έναν ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο. Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στο προηγούμενο άρθρο!

Σήμερα λοιπόν, Τετάρτη 2/12 θα ανακοινωθούν σταδιακά τα δεύτερα εννέα (9) ονόματα και οι συμμετοχές τους για το Melodifestivalen 2021 ενώ αύριο , Πέμπτη 3/12 θα ανακοινωθούν τα τελευταία δέκα (10).

  • Το συγκεκριμένο κείμενο θα φιλοξενήσει μαζικά και τις εννέα δεύτερες συμμετοχές επομένως σε κάθε ανακοίνωση ονόματος εκ του κρατικού φορέα, δηλαδή ανά μία ώρα, το άρθρο θα ανανεώνεται. Παρόμοιο άρθρο θα ακολουθήσει και αύριο που θα ολοκληρωθεί η ανακοίνωση και των 28 συμμετοχών. 

Οι Καλλιτέχνες

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα ονόματα των εννέα πρώτων καλλιτεχνών που θα διαγωνιστούν στο Melodifestivalen 2021, με τη σειρά που ανακοινώθηκαν σήμερα Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2021, επίσημα. Δίπλα από το κάθε όνομα μπορείτε να δείτε τον τίτλο του τραγουδιού και σε παρένθεση τους συντελεστές των κομματιών.

1. Dotter – “Little Tot” (Johanna ”Dotter” Jansson, Dino Medanhodzic)
2. Elisa – “Den du är” (Bobby Ljunggren, Ingela Pling Forsman, Elisa Lindström)
3. Lillasyster-“Pretender” (Isak Hallén, Jakob Redtzer, Martin Westerstrand, Ian Paolo Lira, Palle Hammarlund)
4. Frida Green – “The silence” (Anna Bergendahl, Bobby Ljunggren, David Lindgren Zacharias, Joy Deb)
5. Charlotte Perrelli – “Still Young” (Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Erik Bernholm, Charlie Gustavsson)
6. Patrik Jean – “Tears Run Dry” (Herman Gardarfve, Patrik Jean, Melanie Wehbe)
7. WAHL feat. SAMI – “90-talet” (Sami Rekik, Christopher Wahlberg, Josefin Glenmark, Jesper Welander, Andreas Larsson)
8. Nathalie Brydolf – “Fingerprints” (Andreas Stone Johansson, Etta Zelmani, Laurell Barker, Anna-Klara Folin)
9. Anton Ewald – “New Religion” (Jonas Wallin, Joe Killington, Anton Ewald, Maja Strömstedt)

Οι… παλιοί γνώριμοι

Η Dotter έγινε ιδιαίτερα γνωστή για τη συμμετοχή της στο Melodifestivalen 2020 με το κομμάτι «Bulletproof» το οποίο έχασε για μόλις έναν βαθμό το πρώτο βραβείο από τις The Mamas. Ωστόσο η ίδια έχει παρελθόν στον Σουηδικό τελικό. Η πρώτη της επαφή με το φεστιβάλ ήταν το 2017 όταν διαγωνίσθηκε ως τραγουδοποιός της συμμετοχής «A million years» που ερμήνευσε η Mariette (4η στον Τελικό). Το 2018 έλαβε μέρος για πρώτη φορά ως τραγουδίστρια. Η συμμετοχή της «Cry» παρότι χαρακτηρίστηκε από πολλούς φαβορί, αποκλείστηκε από τον 3ο Ημιτελικό του Melodifestivalen καθότι τερμάτισε στην 6η θέση. Ένα χρόνο αργότερα, το 2019, συμμετείχε και πάλι ως τραγουδοποιός έχοντας υπογράψει μεταξύ άλλων τη συμμετοχή «Victorious» με ερμηνεύτρια την Lina Hedlund (11η στον Τελικό). Την ίδια χρονιά, εμφανίστηκε στο διάλειμμα του Γύρου της 2ης Ευκαιρίας του show μαζί με τον Måns Zelmerlöw. Μαζί τραγούδησαν το κομμάτι «Walk with me».

H Elisa είναι και αυτή… παλιά γνώριμη του θεσμού! Το 2014 έλαβε μέρος στο Melodifestivalen με τη σύνθεση “Casanova” όμως τερμάτισε 5η στον 1ο Ημιτελικό με αποτέλεσμα να μη μπορεί να προκριθεί στον τελικό. Το 2005 είχε διαγωνισθεί και στο Melodifestivalen για παιδιά (Lilla Melodifestivalen) ως μέλος του συγκροτήματος Lali, με το τραγούδι “Du får ta mitt hjärta”.

Charlotte Perrelli… Ένα όνομα, μια ιστορία! Από τις πιο δημοφιλείς τραγουδίστριες της Σκανδιναβικής pop αλλά και από τις πιο αγαπητές των eurofans, μιας και η ίδια έχει εκπροσωπήσει τη Σουηδία στη Eurovision εις διπλούν. Η πρώτη ήταν το 1999 όπου με το “Take me to your heaven” κατάφερε να κερδίσει τη πρώτη θέση ενώ η δεύτερη ήταν το 2008 με το “Hero” το οποίο μπορεί βαθμολογικά να μη πήγε καλά (18η θέση) αγαπήθηκε όμως πολύ από τους fans. Η δύο αυτές συμμετοχές στη Eurovision φυσικά προδιαθέτουν και τις δύο αντίστοιχες νίκες της στο Melodifestivalen, όμως η ιστορία έχει και συνέχεια! Το 2012 έλαβε μέρος για τρίτη φορά με τη σύνθεση “The Girl” η οποία όμως δεν προκρίθηκε στον Τελικό (5η θέση στον 4ο Ημιτελικό) ενώ συμμετείχε ξανά το 2017 με τη σύνθεση “Mitt liv” και πάλι χωρίς επιτυχία (7η θέση στον 1ο Ημιτελικό). Μεταξύ των δύο νικών της (1999-2008) η Charlotte είχε βρεθεί στο Melodifestivalen άλλες δύο φορές όμως ως παρουσιάστρια (2003 και 2004) ενώ έχει προσκληθεί πολλές χρονιές και ως καλεσμένη για να τραγουδήσει!

Ο Anton Ewald συμμετείχε για πρώτη φορά στο Melodifestivalen το 2013 με τη σύνθεση “Beggin” (4η θέση στον Τελικό). Η δεύτερη συμμετοχή του ήταν το 2014 με το κομμάτι “Natural” το οποίο τερμάτισε στη 10η θέση στον Τελικό. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ewald πριν γίνει τραγουδιστής εργαζόταν ως χορευτής και ξεκίνησε τη καριέρα του χορεύοντας σε διάφορες συμμετοχές του Melodifestivalen! Μερικές από τις συνεργασίες του ήταν η Velvet το 2009 με το “The Queen”, ο Danny Saucedo το 2012 με το “Amazing” και ο Andreas Lundstedt (Alcazar) στη solo προσπάθεια του επίσης το 2012 με το “Aldrig Aldrig”!

 

Εσείς μείνετε συντονισμένοι διότι αύριο θα ακολουθήσει η αντίστοιχη ανακοίνωση των τελευταίων δέκα (10) ονομάτων για το Melodifestivalen 2021. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι έξι βραδιές του Melodifestivalen 2021 θα διεξαχθούν για πρώτη φορά όλες και χωρίς κοινό, στη Στοκχόλμη με πιθανό χώρο διεξαγωγής το στάδιο “Annexet”, το οποίο βρίσκεται δίπλα από το δημοφιλές “Stockholm Ericsson Globe” (Eurovision 2000, 2016). Πρόκειται για ένα μικρό και κλειστό αθλητικό χώρο χωρητικότητας 3.500 ατόμων. Το “Annexet” σήμερα χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για συναυλίες, εκθέσεις, συνέδρια και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις.

Οι ημερομηνίες του Melodifestivalen 2021 είναι οι εξής:

  1. Πρώτος Ημιτελικός – 6 Φεβρουαρίου 2021
  2. Δεύτερος Ημιτελικός – 13 Φεβρουαρίου 2021
  3. Τρίτος Ημιτελικός – 20 Φεβρουαρίου 2021
  4. Τέταρτος Ημιτελικός – 27 Φεβρουαρίου 2021
  5. Γύρος Δεύτερης Ευκαιρίας – 6 Μαρτίου 2021
  6. Μεγάλος Τελικός – 13 Μαρτίου 2021

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Melodifestivalen 2021 και τη συμμετοχή της Σουηδίας στη Eurovision 2021! 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κατά τη γνώμη μου η Charlotte θα είναι κλασσική περίπτωση Anna Bergendahl και θα περάσει τελικό έχοντας ή μη καλό κομμάτι.
    Ελπίζω το κομμάτι της Dotter να καταφέρει να φτάσει τόσο το performance όσο και το quality του Bulletproof και να τα πάει πολύ καλά και γιατί όχι να κερδίσει. Το αξίζει άλλωστε μετά την κατά μόλις ένα πόντο ήττα της φέτος, αλλά και το πόσο καλά το διαχειρίστηκε.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ