ΣΟΥΗΔΙΑ: Η κατανομή των συμμετοχών στους Ημιτελικούς του Melodifestivalen 2021!

Όπως ήταν προγραμματισμένο για σήμερα, Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021, το SVT ανακοίνωσε τη κατανομή των 28 φετινών συμμετοχών του Melodifestivalen στους αντίστοιχους τέσσερις ημιτελικούς. 

Ας δούμε λοιπόν πως έχουν διαμορφωθεί οι τέσσερις πρώτες βραδιές του Melodifestivalen 2021 αλλά και οι δύο τελευταίες με βάση όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Πρώτος Ημιτελικός 

Ο Πρώτος Ημιτελικός του Melodifestivalen θα διεξαχθεί στις  6 Φεβρουαρίου 2021 στο στάδιο “Annexet”. Παρουσιαστές θα είναι η Lena Philipsson και ο Christer Björkman. Θα διαγωνιστούν συνολικά επτά συμμετοχές από τις οποίες οι δύο θα κερδίσουν από μία θέση στον μεγάλο τελικό ενώ άλλες δύο θα προκριθούν στον Γύρο της Δεύτερης Ευκαιρίας, για μία ακόμη αναμέτρηση. Οι τελευταίες τρεις δυστυχώς θα μείνουν εκτός.

Οι συμμετοχές του Πρώτου Ημιτελικού είναι:

  1. Kadiatou – One Touch
  2. Lillasyster – Pretender
  3. Jessica Andersson – Horizon
  4. Paul Rey – The Missing Piece
  5. Arvingarna – Tänker inte alls gå hem
  6. Nathalie Brydolf – Fingerprints
  7. Danny Saucedo – Dandi dansa

Δεύτερος Ημιτελικός 

Ο Δεύτερος Ημιτελικός του Melodifestivalen θα διεξαχθεί στις 13 Φεβρουαρίου 2021 στο στάδιο “Annexet”. Παρουσιαστές θα είναι ο Oscar Zia, ο Anis Don Demina και ο Christer Björkman. Θα διαγωνιστούν συνολικά επτά συμμετοχές από τις οποίες οι δύο θα κερδίσουν από μία θέση στον μεγάλο τελικό ενώ άλλες δύο θα προκριθούν στον Γύρο της Δεύτερης Ευκαιρίας, για μία ακόμη αναμέτρηση. Οι τελευταίες τρεις δυστυχώς θα μείνουν εκτός.

Οι συμμετοχές του Δεύτερου Ημιτελικού είναι:

  1. Anton Ewald – New Religion
  2. Julia Alfrida – Rich
  3. WAHL feat. Sami – 90-talet
  4. Frida Green – The Silence
  5. Eva Rydberg & Ewa Roos – Rena rama ding dong
  6. Patrik Jean – Tears Run Dry
  7. Dotter – Little Tot

Τρίτος Ημιτελικός 

Ο Τρίτος Ημιτελικός του Melodifestivalen θα διεξαχθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2021 στο στάδιο “Annexet”. Παρουσιαστές θα είναι ο Jason Diakité και ο Christer Björkman. Θα διαγωνιστούν συνολικά επτά συμμετοχές από τις οποίες οι δύο θα κερδίσουν από μία θέση στον μεγάλο τελικό ενώ άλλες δύο θα προκριθούν στον Γύρο της Δεύτερης Ευκαιρίας, για μία ακόμη αναμέτρηση. Οι τελευταίες τρεις δυστυχώς θα μείνουν εκτός.

Οι συμμετοχές του Τρίτου Ημιτελικού είναι:

  1. Charlotte Perelli – Still Young
  2. Emil Assergård – Om allting skiter sig
  3. Klara Hammarstrom – Beat of Broken Hearts
  4. Mustasch – Contagious
  5. Elisa – Den du är
  6. Alvaro Estrella – Baila baila
  7. Tusse – Voices

Τέταρτος Ημιτελικός 

Ο Τέταρτος Ημιτελικός του Melodifestivalen θα διεξαχθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2021 στο στάδιο “Annexet”. Παρουσιαστές θα είναι ο Per Andersson, η Pernilla Wahlgren και ο Christer Björkman. Θα διαγωνιστούν συνολικά επτά συμμετοχές από τις οποίες οι δύο θα κερδίσουν από μία θέση στον μεγάλο τελικό ενώ άλλες δύο θα προκριθούν στον Γύρο της Δεύτερης Ευκαιρίας, για μία ακόμη αναμέτρηση. Οι τελευταίες τρεις δυστυχώς θα μείνουν εκτός.

Οι συμμετοχές του Τέταρτου Ημιτελικού είναι:

  1. Tess Merkel – Good Life
  2. LOVAD – Allting är precis likadant
  3. Efraim Leo – Best of Me
  4. The Mamas – In The Middle
  5. Sannex – All Inclusive
  6. Clara Klingenström – Behöver inte dig idag
  7. Eric Saade – Every Minute

Γύρος “Δεύτερης Ευκαιρίας”

Ο Γύρος της Δεύτερης Ευκαιρίας του Melodifestivalen θα διεξαχθεί στις 6 Μαρτίου  2021 στο στάδιο “Annexet”. Παρουσιαστές θα είναι η Shirley Clamp και ο Christer Björkman. Θα διαγωνιστούν συνολικά οχτώ συμμετοχές οι οποίες θα έχουν προκύψει από τα αποτελέσματα των Ημιτελικών βραδιών. Τέσσερις από τις οχτώ συμμετοχές θα καταφέρουν να προκριθούν στον Τελικό γύρο συναντώντας τις υπόλοιπες οχτώ συμμετοχές που έχουν ήδη προκριθεί στον Τελικό από τις Ημιτελικές φάσεις.

Μεγάλος Τελικός

Ο Μεγάλος Τελικός του Melodifestivalen θα διεξαχθεί στις 13 Μαρτίου 2021 στο στάδιο “Annexet”. Παρουσιαστές θα είναι ο Måns Zelmerlöw, η Shima Niavaraniκαι ο Christer Björkman. Θα διαγωνιστούν συνολικά δώδεκα συμμετοχές από τις οποίες η μία θα αποτελέσει το νικητήριο τραγούδι το έπαθλο του οποίου είναι μεταξύ άλλων και το εισιτήριο για τη Eurovision.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Melodifestivalen 2020 νικήτριες αναδείχθηκαν οι The Mamas με τη σύνθεση “Move”. Η πανδημία του Covid-19 τελικά ανάγκασε την EBU να προχωρήσει σε ακύρωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision με αποτέλεσμα οι The Mamas τελικά να μην εκπροσωπήσουν τη Σουηδία.

Ποια συμμετοχή πιστεύετε πως μπορεί να κερδίσει φέτος; 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Melodifestivalen 2021 και τη συμμετοχή της Σουηδίας στη Eurovision 2021!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ