ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Ρεκόρ υποψήφιων συμμετοχών για τη Eurovision 2021!

Ana Soklich

Παρότι ακόμα δεν υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο σχετικά με το πως θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision την επόμενη χρονιά, οι προετοιμασίες των χωρών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν συνεχίζονται! Η Σλοβενία είναι μια από αυτές και ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της RTV.SLO είχε προχωρήσει σε ανοικτή πρόσκληση (μέχρι τις 30/9) για την κατάθεση τραγουδιών και μόνο, καθώς η εκλεκτή του και για τη Eurovision 2021 θα είναι η Ana Soklič!

Το RTV.SLO ανακοίνωσε ότι έχουν υποβληθεί 191 τραγούδια, αριθμός ρεκόρ για την επιλογή της χώρας! Μια τριμελής κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει τα τραγούδια και θα καταλήξει σε αυτά που θα είναι υποψήφια για να ερμηνεύσει η Ana. Ο αριθμός των τραγουδιών που τελικά θα προκριθούν καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα επιλεγεί αυτό που θα αποτελέσει και τη συμμετοχή της χώρας στη Eurovision 2021 (καθώς το ΕΜΑ δεν θα διεξαχθεί με τη μορφή που ξέραμε) θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.

H Σλοβενία στην Eurovision

Η Σλοβενία έχει καταφέρει τρεις φορές από τις 25 συνολικά συμμετοχές της να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα της τελικής κατάταξης. Το 1995 με το «Prisluhni mi« και την εξαιρετική Darja Švajger, καθώς και το 2001 με το «Energy« και την εκρηκτική Nuša Derenda κατέλαβε την έβδομη θέση, ενώ το 1997 με το τραγούδι «Zbudi se« και την Tanja Ribič έλαβε την δέκατη θέση. Αντιθέτως, το 2013 τερμάτισε στην τελευταία θέση του πρώτου ημιτελικού με το τραγούδι «Straight into love« και τη Hannah, με μόλις 8 βαθμούς.

Μείνετε με τον OGAE Greece για όλα τα νέα σχετικά με τη συμμετοχή της Σλοβενίας στη Eurovision 2021!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ