ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Απόψε η επιλογή της χώρας για τη Eurovision 2019!

Ο φετινός 64ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ στις 14, 16 και 18 Μαΐου, και η Σλοβενία κληρώθηκε να εμφανιστεί στο πρώτο μισό του α’ ημιτελικού, την Τρίτη 14 Μαΐου. Η επιλογή της Σλοβενίας θα γίνει και φέτος μέσω του Εθνικού τελικού της χώρας ΕΜΑ!  Η διαδικασία αποτελείται από ένα μόνο show, το οποίο θα διεξαχθεί σήμερα το βράδυ στις 21:00 ώρα Ελλάδος και δέκα καλλιτέχνες φιλοδοξούν να εκπροσωπήσουν φέτος τη χώρα τους στο Τελ Αβίβ . 

Οι 10 συμμετοχές του EMA 2019 είναι οι εξής (κάνοντας κλικ μπορείτε να ακούσετε τα snippets):

  1. Kim – «Rhythm Back To You»
  2. Renata Mohorič – «Three Bridges»
  3. René – «Ne Poveš»
  4. Fed Horses – «Ti Ne Poznaš Konjev»
  5. Ula Ložar – «Fridays»
  6. Lumberjack – «Lepote Dna»
  7. Okustični – «Metulji Plešejo»
  8. Inmate – «Atma»
  9. Zala Kralj & Gašper Šantl – «Sebi»
  10. Raiven – «Kaos»

Παρουσιάστρια του EMA 2019 θα είναι η δημοφιλής ηθοποιός Adja Smrekar, ενώ η ραδιοφωνική περιγραφή θα γίνει από τον Maj ValerijΚατά τη διάρκεια του EMA, θα μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε μια εναλλακτική εκπομπή στο rtvslo.si, το οποίο θα φιλοξενηθεί από την stand-up comedian και οικοδεσπότη του EMA 2017, την Tanja Kocman, και τον κωμικό Rok Bohinc. Μπορείτε να παρακολουθήσετε LIVE το ΕΜΑ 2019 μέσω του RTV 4D και μέσω του rtvslo.si, καθώς και στο Facebook. Κατά την διάρκεια του τελικού θα εμφανιστεί η νικήτρια του ΕΜΑ 2018 και εκπρόσωπος της χώρας στη Λισαβόνα Lea Sirk, όπως και οι  InoT και Smaal Tokk.

 Όπως είναι ήδη γνωστό, η επιλογή θα γίνει σε δύο φάσεις. Αρχικά, μία επιτροπή θα επιλέξει ανάμεσα από τα 10 τραγούδια της βραδιάς, τα 2 επικρατέστερα. Τα 2 αυτά τραγούδια θα δοθούν στην δικαιοδοσία του τηλεοπτικού κοινού το οποίο θα έχει και τον τελευταίο λόγο στην επιλογή (100% televoting).

Η σκηνή του ΕΜΑ 2019 και η περσινή εκπρόσωπος της χώρας Lea Sirk

H Σλοβενία στην Eurovision

Η Σλοβενία έχει καταφέρει τρεις φορές από τις 24 συνολικά συμμετοχές της να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα της τελικής κατάταξης. Το 1995 με το «Prisluhni mi« και την εξαιρετική Darja Švajger, καθώς και το 2001 με το «Energy« και την εκρηκτική Nuša Derenda κατέλαβε την έβδομη θέση, ενώ το 1997 με το τραγούδι «Zbudi se« και την Tanja Ribič έλαβε την δέκατη θέση. Αντιθέτως, το 2013 τερμάτισε στην τελευταία θέση του πρώτου ημιτελικού με το τραγούδι «Straight into love« και τη Hannah, με μόλις 8 βαθμούς.

Μείνετε με τον OGAE Greece για όλα τα νέα σχετικά με τη συμμετοχή της Σλοβενίας στη Eurovision 2019!

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σλοβενία μου έχεις μια τραγουδάρα, το Sebi. Αν με ακούς -που δε μ’ ακούς- στείλε ότι θες, εκτός από αυτό το Kaos. Δε θα αντέξω άλλο hip hop rap (πως λέγεται τέλος πάντων). Το ακούσαμε πέρσι, το ανεχτήκαμε. Φτάνει όμως…

  2. Inmate με το Atma πολύ ολοκληρωμένο hard rock κομμάτι μπράβο, μετά raiven η τραγουδίστρια έχει ωραίο στυλ είναι παρόμοιο με το περσινό όμως… θα ήθελα να δω κάτι διαφορετικό από την Σλοβενία φέτος

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ