ΣΚΩΤΙΑ: Όχι από την EBU σε ανεξάρτητη συμμετοχή!

Το λογότυπο του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision με τη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου • Instagram / bbceurovision

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενό μας άρθρο, η Σκωτία ζήτησε να συμμετάσχει ως ανεξάρτητη χώρα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2022. Πιο συγκεκριμένα, η  βουλευτής Alyn Smith του κόμματος της Σκωτίας SNP (Scottish National Party) δήλωσε ότι το αποτέλεσμα είναι ‘ο απόλυτος εξευτελισμός’ και ότι η Σκωτία έχει τη δυναμική να νικήσει τη Eurovision αν διαγωνιστεί αυτόνομα.

Ωστόσο, η EBU απέρριψε κατηγορηματικά αυτό το σενάριο. Το Ηνωμένο Βασίλειο πάντοτε συμμετείχε ως μια ολοκληρωμένη χώρα, μέσω του BBC, του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας. Προς ώρας,  δεν φαίνεται να αλλάζει αυτό το σενάριο.

Σε δηλώσεις του, εκπρόσωπος της EBU ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν σχέδια να αλλάξει ο τρόπος συμμετοχής της Μεγάλης Βρετανίας στον διαγωνισμό.

“Ως μέλος της European Broadcasting Union, το BBC είναι υπεύθυνο για την υποβολή της συμμετοχής του Ηνωμένου Βασιλείου ως ολοκληρωμένη χώρα στην Eurovision. Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια να αλλάξει αυτό.”

Εκτός από την Ουαλία στην Eurovision Junior το 2018 και το 2019, κανένα από τα κράτη του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει συμμετάσχει ξεχωριστά στον διαγωνισμό.

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου τερμάτισε τελευταία με 0 βαθμούς.

Θα θέλατε να δείτε την Σκωτία να συμμετάσχει ανεξάρτητα στον διαγωνισμό στο μέλλον; Απαντήστε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον διαγωνισμό!

Πηγή άρθρου: eurovoix.com, express.co.uk.

Χρυσούλα Γκανά
Χρυσούλα Γκανά
Κάτοικος Βρυξελλών, δικηγόρος στο επάγγελμα, με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο και στους διεθνείς οργανισμούς. Ούσα στην καρδιά της Ευρώπης, λατρεύω τα ταξίδια, τις βόλτες, τις συναυλίες και το clubbing, ωστόσο στον ελεύθερο μου χρόνο, βλέπω (και μεταφράζω) τουρκικά σήριαλ και Netflix. Με τον διαγωνισμό ασχολούμαι ανελλιπώς από το 2005, καθώς για εμένα η Eurovision είναι η προσωπική μου γιατρειά, με ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο και με κάνει να νιώθω υπέροχα!

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ κρίμα ! Θα ήταν ωραίο να συμμετειχε αυτόνομα η Σκωτία μιας και θα ενδιαφέρον πως θα τα πήγαινε + ότι θα ήταν μια επιπλέον χώρα στον διαγωνισμό! Η αλήθεια είναι ότι το BBC έχει παραγκωνισει τους μη Άγγλους καλλιτέχνες.

    • Ναι δεν μας έφτανε το ενωμένο Βασίλειο με τις τρας επιλογές του να είχαμε δηλαδή και χωριστά Αγγλίες Σκωτίες Ουαλιες Βόρειες Ιρλανδιες και τα λοιπά στο μέλλον. Ας καταλάβουν οι Βρετανοί ότι δεν είναι το κέντρο του κόσμου για να ασχολούμαστε με πολλαπλές συμμετοχές τους επί 2, 3 η 4 κάθε χρόνο, δεν είναι καν στην Ευρωπαϊκή Ένωση πλέον. Ούτε καν. Ας στελνουν μια και καλή, στην τελική αν καίγονται τόσο πολύ για τη Σκωτία να κάνουν εθνικό τελικό με τις επαρχίες τους. Αν η EBU θέλει ποικιλία ας κινήσει διαδικασίες να συμμετέχει ξανά το Μαρόκο, το Λουκεβουργο, οι χώρες του Καυκάσου και τα microstates Μονακό Λιχτενσταιν και Ανδορα.

  2. Στη junior eurovision πως έχει το δικαίωμα να διαγωνιστεί και δεν έχει στη esc? Το είδαμε και με την Ουαλία στην jesc, όπως και με το Καζακστάν… Αλλά στην jesc δεν έχει πολλές συμμετοχές. Ότι μας συμφέρει μου φαίνεται…

    • Νομίζω επειδή στην junior δεν συμμετέχει το BBC έτσι μπορεί να πάρει μέρος η Ουαλία. Πρέπει κάθε χώρα να έχει ένα μόνο κανάλι αλλά δεν ξέρω αν μπορούν να πάρουν μέρος ξεχωριστά στην junior eurovision οι άλλες χώρες ξεχωριστά.

    • Το 1992 έως και το 1994 η Ουαλία συμμετείχε με το δικό της κανάλι S4C στην εκπομπή Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα . Προφανώς επειδή δεν συμμετείχε το Bbc που συμμετείχε στα παιχνίδια της δεκαετίας του 70-80.
      Αν το bbc αποφασίσει να μην συμμετέχει τότε θα μπορούν
      Βέβαια στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συμμετέχουν ξεχωριστά αλλά εδώ μάλλον είναι ότι συμφέρει τους Βρετανούς, δεν ξέρω.

  3. Οι σκωτσεζοι έχουνε λυσάξει… Αν θέλουν ξεχωριστές συμμετοχές, αν θέλουν να ειναι μελος της εε και δεν ξέρω και εγω και τι αλλο ας ψήφιζαν ανεξαρτησία στο δημοψήφισμα του 2014… Απο την στιγμή που δεν το έκαναν γιατι κλαίγονται? Λολ.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ