ΣΕΡΒΙΑ: Παράταση έδωσε το RTS για την υποβολή τραγουδιών.

Η προθεσμία υποβολής για τον εθνικό τελικό της Σερβίας, Beovizija, έχει επεκταθεί καθώς το RTS έδωσε παράταση 15 ημέρες επιπλέον και πρόσθετους κανόνες.

Η προθεσμία υποβολής των στοιχείων για το Beovizija ήταν αρχικά την 1η Νοεμβρίου, αλλά η RTS αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα ελπίζει ότι αυτές οι επιπλέον δύο εβδομάδες θα είναι αρκετές για να βρεθούν τραγούδια ικανά για να εκπροσωπήσουν την χώρα στον διαγωνισμό της Eurovision.

Το RTS επισήμανε ότι ο ανοιχτός διαγωνισμός γίνεται για την ανεύρεση του τραγουδιού και όχι για τον τραγουδιστή που θα το ερμηνεύσει τελικά. Ο κρατικός φορέας θα έχει το δικαίωμα να επιλέξει άλλο τραγούδι ή ερμηνευτή για να εκπροσωπήσει τη χώρα στο διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision 2019. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι καλλιτέχνες μπορούν να είναι οποιασδήποτε εθνικότητας, αλλά οι συμμετοχές θα πρέπει να είναι γραμμένες σε σερβικά ή σε οποιαδήποτε άλλη επίσημη γλώσσα της χώρας.

Στο Beovizija, ο νικητής θα καθοριστεί από μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες της μουσικής, που θα καθορίσει το 50% του αποτελέσματος, ενώ το σερβικό κοινό θα μπορέσει να ψηφίσει για το άλλο 50%.

Πέρυσι η Σερβία εκπροσωπήθηκε από τους Sanja Ilic & Balkanika, με το τραγούδι “Nova deca”. Το τραγούδι επιλέχθηκε, ανάμεσα από 17 τραγούδια που διαγωνίστηκαν στον εθνικό τελικό, Beovizija 2018. Το αποτέλεσμα κρίθηκε με ποσοστό 50-50 από την κριτική επιτροπή και televoting. Την τελική βραδιά της Eurovision, στην Λισαβόνα, τερμάτισε στην 19η θέση με 113 βαθμούς.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ