ΡΩΣΙΑ: Revamp εν μέσω καταγγελιών!

Δραμάτων συνέχεια στο φετινό διαγωνισμό με τη συμμετοχή της Ρωσίας να μπαίνει αυτή τη φορά στο στόχαστρο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσιέυμα της ρωσικής εφημερίδας Veteranskie Vesti, η διεθνής δημόσια οργάνωση “Ένωση ορθόδοξων γυναικών” αποστέλλει ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητάει την απαγόρευση της προβολής του βίντεο και περαιτέρω την απόσυρση της συμμετοχής της Manizha από το φετινό διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι “Russian Woman”.

Οι λόγοι του αιτήματος

Το αίτημα αυτό προκύπτει από το ότι η όλη εικόνα της τραγουδίστριας έχει στόχο να προσβάλλει και να συκοφαντήσει την αξιοπρέπεια των ρωσίδων γυναικών εξαιτίας της προβολής λανθασμένων και αρνητικών στερεοτύπων για τις ρωσίδες γυναίκες. Ως εκ τούτου η οργάνωση μας θεωρεί τη συμμετοχή της μια απαράδεκτη προσβολή προς την εικόνα των ρωσίδων γυναικών που οδηγεί σε εθνοτικό μίσος.

Το εν λόγω έγγραφο υπογραμμίζει επιπλέον ότι :

Η τραγουδιστρια Manizha έρχεται σε αντίθεση με τη συνταγματική διάταξη για την προστασία της πολιτιστικής ταυτότητας όλων των λαών και των εθνοτικών κοινοτήτων της Ρωσίας. Στο βίντεοκλιπ η ρωσίδα γυναίκα παρουσιάζεται μέσα από ένα πρίσμα αρνητικό και διαστρεβλωμένο που έρχεται σε σύγκρουση με την υποχρέωση του κράτους και της κοινωνίας να προστατεύσει την εθνική και πολιτιστική ταυτότητα του Ρωσικού λαού.  Πέραν αυτών οι στίχοι του τραγουδιού και η παρουσίασή του γελοποιούν ξεκάθαρα την ρωσική κουλτούρα προωθώντας παράλληλα την εχθρότητα και το μίσος απέναντι στους άνδρες, γεγονός που υποσκάπτει τα θεμέλια της παραδοσιακής οικογένειας. Είμαστε πεπεισμένες ότι η υψηλή πνευματικότητα και η ηθική αγνότητα ανταποκρίνονται στην πραγματική εικόνα της ρωσίδας γυναίκας, μία στάση σεβασμού απέναντι στη μητρότητα, το γάμο και την οικογένεια.

Συλλογή υπογραφών και στη Ρωσία!

Η “Ένωση ορθόδοξων γυναικών” καταλήγει

Είμαστε απολύτως πεπεισμένες ότι δεν πρέπει να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διαγωνισμό. Καλούμε όλους τους πολίτες, τους κυβερνητικούς εκπροσώπους, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών και τα δημόσια πρόσωπα να υποστηρίξουν την ανοιχτή αυτή κλήση και να υπογράψουν. Είμαστε απολύτως σίγουρες ότι υπάρχουν άλλοι πιο αξιοπρεπείς καλλιτέχνες και τραγούδια στη Ρωσία που αντιπροσωπεύουν τις παραδοσιακές αξίες του κράτους μας.

Ποινική έρευνα!

Πέραν αυτού η Εξεταστική επιτροπή της Ρωσίας διεξήγαγε ποινική έρευνα στους στίχους του τραγουδιού για παραβίαση της εθνικής αρμονίας έπειτα από καταγγελίες όπως αυτή της εφημερίδας Veteranskie Vesti για προώθηση -αντι ρωσικών- αξιών συμπεριλαμβανομένης και της στήριξης της στην LGBT κοινότητα.

Λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες, το ειδησεογραφικο πρακτορείο RIA Novosti ανακόινωσε ότι σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές δεν υπάρχει τίποτα το παράνομο στο τραγούδι.

To Revamp

Παρακάμπτοντας προς το παρόν τις κριτικές αυτές, η Manizha παρουσίασε πριν λίγο τη νέα τελική εκδοχή του τραγουδιού της “Russian Woman”. Σε αυτή επικρατεί περισσότερος αγγλικός στίχος στο δεύτερο μισό του τραγουδιού.

Η Ρωσία έχει κληρωθεί να εμφανιστεί (μαζί με την Κύπρο) στον πρώτο ημιτελικό και συγκεκριμένα στο πρώτο μισό του (θέσεις 1-8) στις 18 Μαίου 2021.

Πώς σας φαίνεται η νέα εκδοχή του ρωσικού τραγουδιού; Θα καταφέρει άραγε η Manizha να βρεθεί στο μεγάλο τελικό κατακτώντας μία θέση στη δεκάδα ;

Πώς σας φαίνεται η συμμετοχή της Ρωσίας; Βαθμολογείστε την στο παρακάτω poll!

This poll is no longer accepting votes

Πώς βαθμολογείτε τη νέα version της συμμετοχής της Ρωσίας "Russian Woman"; / How do you rate the revamp version of Russian Eurovision 2021 entry "Russian Woman"?

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ρωσίας στη Eurovision 2021!

[Πηγές : eurovoix.com, escxtra.com]

Χρήστος Φάβιος
Χρήστος Φάβιος
Απόφοιτος του μεταπτυχιακού Εργασιακής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Βρυξελλών, recruiter και φανατικός με την Eurovision εδώ και δύο δεκαετίες. Αγαπώ να παρακολουθώ ταινίες, θέατρο και αθλητικές διοργανώσεις, να ταξιδεύω και να γράφω στίχους και ποιήματα.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μάλλον τηλεφώνησαν στις φίλες παπαδιές στη Κύπρο και ξεσηκώθηκαν κι αυτές. Τραγικό φέτος έλεος

  2. Το δράμα του δράματος Ω δράμα φέτος!
    Λευκορωσία, Σκόπια, Ρωσία και Κύπρος μια εμμονή την έχουν με τις υπογραφές…
    Έτσι που το πάνε ο πρώτος ημιτελικός θα έχει 13 συμμετοχες στο τέλος, ευτυχώς όμως δεν περνάει κάθε χαζό-κατα τη γνώμη μου- κίνημα υπογραφών. Βλ. Σκόπια, Ρωσία Κύπρο. Η περίπτωση “Λευκορωσία” σαφώς είναι άλλο θέμα”

  3. Όταν η παράνοια της πολιτικής ορθότητας σαρώνει τα πάντα και επιβάλει τη φίμωση γιατί διαρκώς κάποια υποομάδα του πληθυσμού επιμένει ότι θίγεται από κάτι, κάποια στιγμή θα γυρίσει και προς την αντίθετη κατεύθυνση. Και τώρα, λοιπόν, μία υποομάδα διατείνεται ότι θίγεται από τους στίχους του τραγουδιού. Θα λογοκριθεί το τραγούδι;

    • Όποιος προσβάλλεται έχει κάθε δικαίωμα να μιλήσει, δεν θα περιμένουν εσένα και τον κάθε εσένα να τους δώσει την άδεια μη τυχόν και τους κατηγορήσεις για πολιτική ορθότητα. Το ίδιο ισχύει και σε αυτή την περίπτωση φυσικά και αυτή η ένωση χριστιανών έχει κάθε δικαίωμα να μαζέψει υπογραφές, το αν είναι υπερβολικό ή αν όντως χρειάζεται να αποσυρθεί μια συμμετοχή είναι άλλη κουβέντα αλλά μην μιλάς για φίμωση ότι εσύ ζητάς οι άλλοι να μην μιλάνε για κάτι που τους θίγει.

      • Το θέμα δεν είναι ποιος αισθάνεται προσβεβλημένος, ο οποιοσδήποτε μπορεί να δηλώνει προσβεβλημένος για το οτιδήποτε. Το θέμα είναι ότι με τα χρόνια επεβλήθη ένα παρανοειδές καθεστώς ικανοποίηση του ΚΑΘΕ αιτήματος, όσο φαιδρού ή παράλογου και αν είναι, στο όνομα του “σεβασμού στην ευαισθησία του άλλου”. Φτάσαμε στο σημείο να μην μπορεί να λεχθεί τίποτα, ΤΙΠΟΤΑ όμως, γιατί πάντα μία υπερευαίσθητη ψυχή δηλώνει ότι την προσβάλλουν. Ας ικανοποιήσουν, λοιπόν, τώρα και τις καταφανώς παράλογες απαιτήσεις και αυτών των υπερσυντηρητικών κυριών από τη Ρωσία. Διαφορετικά θα μιλάμε για διάκριση και ανισότητα απέναντι στους πολίτες.

  4. Δεν ξέρω για τις υπόλοιπες χώρες αλλά εδώ στην Κύπρο μια εμμονή υπάρχει ακόμα με την εκκλησία. Η οποία εν έτει 2021 ακόμα θέλει να γίνεται τροχοπέδη σε διάφορα θέματα, μεταξύ άλλων και με την καλλιτεχνική έκφραση – ευτυχώς που δε λαμβάνεται και πολύ στα σοβαρά. Καλά η Λευκορωσία είναι ένα δράμα από μόνη της 😕
    Στα του ρωσικού τραγουδιού καλούτσικο είναι το revamp, θα μπορούσε βέβαια να έχει περισσότερα όργανα για να είναι λίγο πιο πλούσιο ενορχηστρωτικά

  5. Όπως δεν νοιάστηκε κάνεις στην Κύπρο έτσι δεν θα νοιαστεί κάνεις και εδώ. Το τραγούδι κέρδισε εθνικό ημιτελικό δεν το επέλεξε ο σταθμός που σημαίνει ότι έχει την αποδοχή ενός αρκετού αριθμού ατόμων. Τελως πάντων αν δεν τίθεται κάποιο σημαντικό θέμα δεν νομίζω να αποσύρει καμία χώρα το τραγούδι της πλέον.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ