ΡΩΣΙΑ: Ύφασμα από όλη τη χώρα για το φόρεμα της Manizha!

Στις 8 Μαρτίου έγινε γνωστό ότι η Manizha θα είναι η εκπρόσωπος της Ρωσίας στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Μέσω ενός εθνικού τελικού, όπου πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ρωσίας, το τραγούδι “Russian Woman” ήταν εκείνο που επικράτησε!

Για το φόρεμα της Manizha στο Ρότερνταμ, θα συγκεντρωθούν κομμάτια υφάσματος από όλη τη Ρωσία! Η επικεφαλής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Yakut National Dress Masters“, Σβετλάνα Μαξίμοβα, ενημέρωσε μέσω του Instagram ότι έχουν γίνει δωρεές κομματιών υφάσματος από όλη τη χώρα . Μόλις αυτά συγκεντρωθούν, θα ραφτούν μαζί, ώστε να δημιουργηθεί το φόρεμα που η Manizha θα φορέσει στη σκηνή του Ρότερνταμ!

Μάλιστα, η μητέρα της Manizha, Ναζίμπα Ουσμάνοβα, εξήγησε ότι υπήρξαν κάποιες δυσκολίες στη συλλογή υφάσματος από την Yakutia και την διοικητική περιοχή της Khanty-Mansi.

Δήλωσε ότι: “Τα κομμάτια υφάσματος από την Yakutia συγκεντρώθηκαν! Μέσω της τεχνικής kybytyk tigii, ράβεται ένα μικρό “πάνελ” που έχει τη μορφή των 5 ματιών, το οποίο έχει προστατευτική χροιά. Είναι μια παραδοσιακή ραφή, που έχει χρωματιστή χροιά. Οι γιαγιάδες μας ήταν πολύ οικονόμες και υπομονετικές, και δημιουργούσαν αριστουργήματα από μικρά κομμάτια. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που παίρνουμε μέρος στην προσπάθεια της τραγουδίστριας εκ μέρους του Sakhaly Tanas. Και ευχόμαστε στη Manizha μια λαμπρή καριέρα, μια χρωματιστή ζωή και να την προστατεύουν οι πρόγονοί μας”. 

Ποια είναι η Manizha 

Η Manizha είναι 29 χρονών με καταγωγή από το Τατζικιστάν. Έγινε ευρέως γνωστή στο κοινό από τα βίντεο και τα τραγούδια της στο Instagram. Έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους ενώ πέρυσι ήταν υποψήφια στα Mtv βραβεία στην κατηγορία του καλύτερου καλλιτέχνη στη Ρωσία. Η Manizha είναι επίσης γνωστή στη χώρα για τη φεμινιστική και ακτιβιστική της δράση.

Η Ρωσία στον διαγωνισμό

Η Ρωσία συμμετέχει από το 1994 μετρώντας μία νίκη το 2008 με το Believe και τον Dima Bilan. Αριθμεί μόλις έναν αποκλεισμό από τον τελικό το 2018 με τη Julia Samoylova και το “I won’t break”. Αποτελεί μία από τις πλέον επιτυχημένες χώρες στο διαγωνισμό έχοντας τερματίσει στην πρώτη τριάδα συνολικά 9 φορές σε 22 συμμετοχές.

Η Ρωσία έχει κληρωθεί να εμφανιστεί στον πρώτο ημιτελικό και συγκεκριμένα κατά σειρά, στις 18 Μαίου 2021.

Σας αρέσει η ιδέα της δημιουργίας του φορέματος της Manizha; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ρωσίας στη Eurovision 2021!

Πηγή άρθρου: ria.ru

Χρυσούλα Γκανά
Χρυσούλα Γκανά
Κάτοικος Βρυξελλών, δικηγόρος στο επάγγελμα, με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο και στους διεθνείς οργανισμούς. Ούσα στην καρδιά της Ευρώπης, λατρεύω τα ταξίδια, τις βόλτες, τις συναυλίες και το clubbing, ωστόσο στον ελεύθερο μου χρόνο, βλέπω (και μεταφράζω) τουρκικά σήριαλ και Netflix. Με τον διαγωνισμό ασχολούμαι ανελλιπώς από το 2005, καθώς για εμένα η Eurovision είναι η προσωπική μου γιατρειά, με ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο και με κάνει να νιώθω υπέροχα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ