ΡΩΣΙΑ: Ποιες αλλαγές θα γίνουν στο “Russian Woman”;

Η φετινή εκπρόσωπος της Ρωσίας Manizha παραχώρησε συνέντευξη στο mk.ru αποκαλύπτοντας ποιες αλλαγές περιμένουμε στο τραγούδι “Russian Woman“.

Αλλαγές στο στίχο

Όπως δήλωσε και η ίδια :

“Υπάρχουν ήδη ορισμένοι στίχοι στα αγγλικά, (Every Russian woman needs to know), αλλά σίγουρα θα προσθέσω μερικούς ακόμα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι κατανοητοί από τον καθένα. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρήσω τη ρωσική γλώσσα. Είναι αλήθεια ότι τραγουδώ και εγώ στα αγγλικά και καταλαβάινω πόσο ωραίο είναι. Ωστόσο όταν παρακολουθώ το διαγωνισμό της Eurovision, σκέφτομαι πόσο όμορφο είναι επίσης το να τραγουδάει κανείς στη μητρική του γλώσσα… Όπως έκανε η Πορτογαλία με τον Salvador Sobral  και η Σερβία με τη Marija Serifovic”. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία επέλεξε τραγούδι με ρωσικό στίχο για πρώτη φορά μετά το 2011, όταν ο Alexey Vorobyov τραγούδησε το “Get You“.

Δηλώσεις για το τραγούδι

Ερωτώμενη για το τραγούδι “Russian Woman” η Manizha δήλωσε ότι :

“Πρώτα απ΄όλα μιλάω για την ομορφιά που κάθε Ρωσίδα γυναίκα διαθέτει και για το δικό τους ξεχωρίστο τρόπο έκφρασης ενώ το ίδιο το τραγούδι αποτελεί ένα κολάζ από διαφορετικές εθνικότητες και πολιτισμούς. Το Russian Woman με εκφράζει απόλυτα καθώς και εγώ με τη σειρά μου είμαι ένα άτομο με πολλές εθνικές ταυτότητες. Μιλάω 3 γλώσσες και για αρκετό χρονικό διάστημα ντρεπόμουν για αυτό κάτι που δεν συμβαίνει πλέον. Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε στη ζωή όσο περισσότερο γίνεται ο εαυτός μας και έτσι όλα θα πάνε καλά”.

Το τραγούδι αποτελεί δική της σύνθεση μαζί με τους Ori Avni και Ori Kaplan συμπαραγωγο του “Talk Dirty” του Jason Derulo. Αίσθηση προκαλεί ότι το τραγούδι γράφτηκε στις 8 Μαρτίου του …2020 και εντέλει παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό ακριβώς ένα χρόνο αργότερα.

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας, η Manizha ήταν η μεγάλη νικήτρια του Ρωσικού τελικού με 39,7%.

Η Manizha είναι 29 χρονών με καταγωγή από το Τατζικιστάν. Έγινε ευρέως γνωστή στο κοινό από τα βίντεο και τα τραγούδια της στο Instagram. Έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους ενώ πέρυσι ήταν υποψήφια στα Mtv βραβεία στην κατηγορία του καλύτερου καλλιτέχνη στη Ρωσία. Η Manizha είναι επίσης γνωστή στη χώρα για τη φεμινιστική και ακτιβιστική της δράση.

Η Ρωσία στο διαγωνισμό

Η Ρωσία συμμετέχει από το 1994 μετρώντας μία νίκη το 2008 με το Believe και τον Dima Bilan. Αριθμεί μόλις έναν αποκλεισμό από τον τελικό το 2018 με τη Julia Samoylova και το “I won’t break”. Αποτελεί μία από τις πλέον επιτυχημένες χώρες στο διαγωνισμό έχοντας τερματίσει στην πρώτη τριάδα συνολίκα 9 φορές σε 22 συμμετοχές.

Η Ρωσία έχει κληρωθεί να εμφανιστεί (μαζί με την Κύπρο) στον πρώτο ημιτελικό και συγκεκριμένα στο πρώτο μισό του (θέσεις 1-8) στις 18 Μαίου 2021.

Θα πραγματοποίησει άραγε αλλαγές και στη μουσική του τραγουδιού πέραν από τους στίχους ;

Μέχρι να γνωρίζουμε περισσότερα για αυτό ας ακούσουμε μία ακόμα φορά τη Manizha στο ”Russian Woman”.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ρωσίας στη Eurovision 2021!

[Πηγή: escbubble.com ]

Χρήστος Φάβιος
Χρήστος Φάβιος
Απόφοιτος του μεταπτυχιακού Εργασιακής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Βρυξελλών, recruiter και φανατικός με την Eurovision εδώ και δύο δεκαετίες. Αγαπώ να παρακολουθώ ταινίες, θέατρο και αθλητικές διοργανώσεις, να ταξιδεύω και να γράφω στίχους και ποιήματα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το 2009 η Ρωσία έστειλε τραγούδι στα ρώσικα και ουκρανικά. Τελευταία φορά που έστειλε τραγούδι κατά το ήμισυ στα ρώσικα, ήταν το 2011

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ