ΡΩΣΙΑ: Παρούσα στο Ρότερνταμ και το 2021!

Η Ρωσία ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ότι θα συμμετάσχει κανονικά στη Eurovision 2021. Αυτή θα είναι η 24η συμμετοχή της Ρωσίας στο διαγωνισμό (το 2017 αν και επέλεξε τραγούδι  για να στείλει στο διαγωνισμό, εντούτοις,  λόγω τον γεγονότων με την Ουκρανία, απέσυρε τη συμμετοχή της με τη Julia Samoylova). Και φέτος, υπεύθυνος Ραδιοτηλεοπτικός φορέας για τη συμμετοχή της θα είναι το Channel One μετά από την περσινή ακύρωση του διαγωνισμού.

Ακόμη δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση για το αν οι περσινοί εκπρόσωποι Little Big θα πάρουν και φέτος το χρίσμα για να εκπροσωπήσουν τη Ρωσία στο Ρότερνταμ ή τον τρόπο με τον οποίο θα επιλεγεί ο φετινός εκπρόσωπος. Αν και παλαιότερα η Ρωσία επέλεγε τον εκπρόσωπο της μέσω και με διεξαγωγή Εθνικού  Τελικού, από το 2013, και οι δύο φορείς προχωράνε σε εσωτερική επιλογή. Σε δηλώσεις τους το συγκρότημα τον Απρίλιο που μας πέρασε  κατέστησε σαφές ότι επιθυμούν να επιστρέψουν και φέτος στο διαγωνισμό – αν και δεν γνωρίζουν αν κάτι τέτοιο είναι δυνατόν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η περσινή συμμετοχή του συγκροτήματος με τίτλο “Uno”  είναι αυτή τη στιγμή το βίντεο με τα περισσότερα views στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο Youtube.

Θα θέλατε να ξαναδείτε του Little Big να εκπροσωπούν τη Ρωσία στη Eurovision; Αν όχι, ποιος θα θέλατε να είναι ο φετινός εκλεκτός της χώρας;

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα της Ρωσίας στη Eurovision 2020!

Η Ρωσία στη Eurovision

Russian flag on a flag pole gif animation

  • Πρώτη συμμετοχή: 1994
  • Συμμετοχές ως 2020: 23
  • Παρουσίες στον Τελικό: 21
  • Νίκες: 1 (2008 «Believe» – Dima Bilan)
  • Τελευταία θέση: 

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ