ΡΩΣΙΑ: Με τη Manizha και το “Russian Woman” στο Ρότερνταμ!

Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε ο Ρωσικός τελικός στον οποίο μεγάλη νικήτρια αναδείχτηκε η Manizha με το τραγούδι “Russian Woman”.

Η 29η χρονη τραγουδίστρια και μουσικός με καταγωγή από το Τατζικιστάν κατέκτησε σιγά σιγά το κοινό με τα βίντεο και τα τραγούδια της στο Instagram. Έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους ενώ πέρυσι ήταν υποψήφια στα Mtv βραβεία στην κατηγορία του καλύτερου καλλιτέχνη στη Ρωσία. Η Manizha είναι επίσης γνωστή στη χώρα για τη φεμινιστική της δράση κάτι που γίνεται απολύτως ξεκάθαρο και με το τραγούδι της αυτό.

Η Manizha κέρδισε με 39,7% έναντι 35,7% που συγκέντρωσαν οι #2Mashi και 24,6% οι Therr Maitz. 

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου από τις ψήφου του τηλεοπτικού κοινού.  Αξίζει να αναφέρουμε οτι είναι η πρώτη φορά μετά το 2012 που η Ρωσία διοργάνωσε εθνικό τελικό.

Όλα όσα έγιναν στον τελικό

Η παρουσιάστρια του τελικού, Yana Churikova καλωσόρισε το τηλεοπτικό ρωσικό κοινό στο…κατάμεστο στούντιο του Channel One με τον κόσμο να δημιουργεί μία ατμόσφαιρα που ομολογουμένως μας έχει λείψει πολύ.

Μετά από μια σύντομη αναδρομή σε όλες τις ρωσικές συμμετοχές και φυσικά στη μία και μοναδική μέχρι σήμερα νίκη της χώρας το 2008, είδαμε τους περσινούς εκπρόσωπους της χώρας, Little Big να τραγουδούν το “Uno”. 

Όπως είχαμε πει σε προηγούμενο άρθρο μας, οι Little Big δεν επιλέγησαν τελικά να εκπροσωπήσουν εκ νέου τη Ρωσια στη Eurovision 2021.

Πρώτο από τους συμμετέχοντες εμφανίστηκε το indie rock γκρουπ Therr Maitz με βασικό ερμηνευτή και συνθέτη τον Anton Belyaev και το τραγούδι “The Future is Bright“.

Ακολούθησε το pop ντουέτο #2Machi που περιλαμβάνει τις Maria Zaitseva και Maria Sheikh στο τραγούδι “Bitter Words”.

Τελευταία εμφανίστηκε η Manizha με το έθνικ τραγούδι “Russian Woman”.

Από τον τελικό δεν θα μπορούσε να λείπει ο superstar της χώρας, Philip Kirkorov ο οποίος και παρουσίασε μία remix εκδοχή του τραγουδιού “Kolybelnaya Dlya Vulkana” με το οποίο εκπροσώπησε τη Ρωσία το 1995.

Επί της σκηνής είδαμε στη συνέχεια την εκπρόσωπο της χώρας το 2015, Polina Gagarina, στο τραγούδι “A Million Voices“.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο νικητής της Eurovision 2008, Dima Bilan με το “Believe”.

 

Καλεσμένοι στον τελικό ήταν μεταξύ άλλων : η Natalia Gordienko φετινή εκπρόσωπος της Μολδαβίας με το τραγούδι “Sugar”, ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ο Φωκάς Ευαγγελινός, η εκπρόσωπος της χώρας το 2004, Julia Savicheva, ο Dmitry Koldun εκπρόσωπος της Λευκορωσίας το 2007 και η Dina Garipova εκπρόσωπος της Ρωσίας το 2013.

Πως σας φαίνεται η συμμετοχή της Ρωσίας στη Eurovision 2021; Βαθμολογήστε την στο παρακάτω poll:

This poll is no longer accepting votes

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Ρωσίας για τη Eurovision 2021; / How do you rate the Russian entry for ESC2 021?
Η Ρωσία στο διαγωνισμό

Η Ρωσία συμμετέχει από το 1994 μετρώντας μία νίκη το 2008 με το Believe και τον Dima Bilan. Αριθμεί μόλις έναν αποκλεισμό από τον τελικό το 2018 με τη Julia Samoylova και το “I won’t break”. Αποτελεί μία από τις πλέον επιτυχημένες χώρες στο διαγωνισμό έχοντας τερματίσει στην πρώτη τριάδα συνολίκα 9 φορές σε 22 συμμετοχές.

Η Ρωσία έχει κληρωθεί να εμφανιστεί (μαζί με την Κύπρο) στον πρώτο ημιτελικό και συγκεκριμένα στο πρώτο μισό του (θέσεις 1-8) στις 18 Μαίου 2021.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ρωσίας στη Eurovision 2021!

Χρήστος Φάβιος
Χρήστος Φάβιος
Απόφοιτος του μεταπτυχιακού Εργασιακής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Βρυξελλών, recruiter και φανατικός με την Eurovision εδώ και δύο δεκαετίες. Αγαπώ να παρακολουθώ ταινίες, θέατρο και αθλητικές διοργανώσεις, να ταξιδεύω και να γράφω στίχους και ποιήματα.

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια διόρθωση: είναι Polina Gagarina κι όχι Gagareva. Προφανώς, λόγω ταχύτητας γράφτηκε έτσι, στο κατά τα άλλα εξαιρετικό και ταχύτατα ενημερωμένο site σας.
    Όσον αφορά το τραγούδι, είναι από τις καλύτερες συμμετοχές της Ρωσίας στο διαγωνισμό. Θα φτάσει πολύ ψηλά!

    • Σε ευχαριστούμε πολύ για την επισήμανσή σου και τα καλά σου λόγια! Enjoy Eurovision with us! 😉

  2. Νομίζω ότι πιο αυθεντικό έχουμε φέτος και εμένα προσωπικά μ’αρέσει αρκετά!

  3. Μάλιστα.
    Σαν πρώτο αίσθημα έχω την απογοήτευση από τη Ρωσία.
    Σχεδόν πάντα προσπαθεί για top 3 και προσέχει ιδιαίτερα τις συμμετοχές της.
    Φέτος δεν ξέρω τι έπαθαν οι Ρώσοι.
    Anyway για το κομμάτι θα δείξει εν καιρώ. Δεν ενθουσιάζομαι.

    Η μόνη απορία που έχω για τους Litlle Big και αν γνωρίζει κάποιος ας μας πει:

    Πώς γίνεται από τη μία να έχεις τους περσινούς εκπροσώπους που με το τραγούδι τους να έχουν σπάσει το ρεκόρ στα views και να μην τους προσκαλείς έστω να συμμετάσχουν στον εθνικό τελικό;
    Αν ήμουν επικεφαλής της Ρωσικής τηλεόρασης πρώτα θα προσέλκυα τους Little Big ιδιαίτερα μετά την τεράστια επιτυχία του Uno και μετά τον οποιδήποτε.
    Ακόμη και αν οι Little Big δεν ήθελαν να συμμετάσχουν / δεν είχαν κατάλληλο κομμάτι φέτος θα μπορούσε να βγει μια ανακοίνωση.

    Κρίμα πάντως.
    Θα δείξει.

  4. Αναμενω σχολιο του Μαριου. Κστ εμε ειναι απο μετριο εως πολυ μετριο. Ενας αχταρμας.

  5. Η πτώση της Ρωσίας στα στοιχήματα αντικατοπτρίζει την εικόνα του τραγουδιού..
    Πέρυσι είχαν μεγάλες πιθανότητες να διεκδικήσουν το τρόπαιο, φέτος παίζει και να μην προκριθούν!!!
    Ο μόνος λόγος που τόσο καιρό ήταν τόσο ψηλά στα στοιχήματα, ήταν επειδή πίστευαν ότι θα πάνε οι Little Big!!!

    ΥΓ…Αν Η Ισλανδία δεν βγάλει κάτι δυνατό, τότε ο φετινός διαγωνισμός θα είναι πολύ ανοιχτός (εκτός κι αν δούμε κάτι δυνατό από Αζερμπαϊτζάν ή Ελβετία).

    • το να είναι ανοιχτός ο διαγωνισμός μια χαρά μου κάνει προσωπικά, επίσης το έγραψα και σε άλλο σχόλιο το να έχουμε τραγουδάρα όπως το 2012 της Σουηδίας αλλά μετά ποιοτικά να είναι το χάος σε συμμετοχές δεν μου λέει κάτι και τέλος πέρσι πιθανότητες μόνο στα γραφεία στοιχημάτων είχε η Ρωσία για να νικήσει, πρέπει πια να συνδυαστεί κοινό και κριτική επιτροπή για να κερδίσεις και πέρσι αυτό μπορούσε να το κάνει η Ελβετία, Βουλγαρία, Λιθουανία, Ισλανδία και προσωπικά πιστεύω σαν έκπληξη μπορούσε και η Μάλτα…

  6. Καλά τώρα σίγουρα θα βγούνε κάποιοι δήθεν ποιοτικοί να μας πουν πόσο κακό είναι αλλά χίλιες φορές να στέλνουν τέτοια και ας πατωσουν παρά αυτά τα τυποποιημένα τραγουδάκια με πολύ προσεγμένο staging που ενώ είναι σίγουρο τοπ 10 δεν προσφέρουν τίποτα στον διαγωνισμό. Το ραπ κομμάτι προφανώς δεν είναι του γούστου μου και εμένα αλλά το έθνικ κομμάτι είναι πολύ καλό

  7. Φέτος μάλλον δεν θέλει καμία χώρα να αναλάβει την πρωτιά και την διοργάνωση της eurovision υποθέτω λόγω covid , έτσι τουλάχιστον δείχνουν οι φετινές συμμετοχές . Κανένα τραγούδι μέχρι στιγμής δεν το λες ξεκάθαρο φαβορί απομένουν αλλά 14 τραγούδια , θα βρεθεί λέτε ;
    Πάντως Άγιος Μαρίνος και Κύπρος είναι ευκαιρία τους να κερδίσουν φέτος ίσως να είναι και οι μοναδικές χώρες που το θέλουν περισσότερο .
    Αν και πιστεύω της Κύπρου είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής , έχει στίχο και μελωδία που σου μένει από το πρώτο άκουσμα , του Αγίου Μαρίνου μετά από 3 φορές κατάφερε να μου μείνει στίχος και μελωδία

    • Κώστα αυτό που λες δεν ισχύει και θα εξηγήσω, πρώτον στην eurovision δεν ξέρεις που θα κινηθούν οι επιτροπές και ο κόσμος άρα δεν υπάρχει πχ η λογική στέλνω μπαλάντα με βαθύς στίχους και νικάω, η στέλνω uptempo pop κομμάτι με σκηνική παρουσία και νικάω και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την νίκη του Ισραήλ και την επόμενη χρονιά της Ολλανδίας, τώρα πάμε στις φετινές συμμετοχές, που φαίνεται ότι οι χώρες δεν στέλνουν δυνατά κομμάτια και μάλιστα καλύτερα από πέρσι? υπάρχουν χώρες που έστειλαν την καλύτερη συμμετοχή τους τα τελευταία χρόνια όπως η Κροατία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Μολδαβία, Φιλανδία, Σερβία, Γαλλία, Ρουμανία κτλ, άλλες έχουν στείλει από τις καλύτερες συμμετοχές ever όπως το Σαν Μαρίνο, Λιθουανία και άλλες καλύτερες από πέρσι όπως η Τσεχία, Εσθονία, Σλοβενία άρα δεν βλέπω πουθενά ότι δεν προσπαθούν οι χώρες να νικήσουν

    • επίσης να έχουμε τραγουδάρα χωρίς ανταγωνισμό, βλέπε 2012 loreen αλλά στο σύνολο των τραγουδιών να μην ξεχωρίζουν πολλά ακόμα εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει, φέτος έχει ότι θέλει ο καθένας, θέλεις να νικήσει ωραίο ροκ κομμάτι, έχει Ιταλία, Φιλανδία, θέλεις να νικήσει μπαλάντα, έχει Γαλλία, Ρουμανία, θέλεις ποπ κομμάτι σύγχρονο με πολύ χορό, έχει Κύπρο, Σαν Μαρίνο, το θέμα είναι να γεμίζει όμως ο τελικός και με ωραία τραγούδια και ας μην νικάνε και αυτό φέτος θα γίνει και τέλος στην eurovision απολαμβάνω όλα τα είδη μουσικής και για αυτό την παρακολουθώ τρελά, άσχετα αν μου αρέσει ένα είδος μουσικής παραπάνω από ένα άλλο και αυτό είναι που βλέπω από πολλούς και με τρελαίνει, πχ σε κάποιον αρέσουν οι μπαλάντες βαθμολογεί με 10 Ρουμανία, Γαλλία και με 0 έως 5 Κύπρο, Σαν Μαρίνο επειδή δεν του αρέσουν τέτοιου είδους μουσική, άρα αυτόματα δεν είσαι φαν, το θέμα είναι να βαθμολογείς μια συμμετοχή για την κατηγορία μουσικής που εκπροσωπεί αν το κάνει με ποιοτικό τρόπο η όχι και όχι με το αν σου αρέσει εσένα προσωπικά το είδος μουσικής που εκπροσωπεί…

  8. Το μονο που καταφεραν ειναι να βοηθησουν χωρες οπως την Κυπρο, την Κροατια και το Ισραηλ να προκριθουν ευκολοτερα!

  9. Μάλλον Οι Ρώσοι έχουν ξενερώσει με τον διαγωνισμο, μετά το φιάσκο στην ψηφοφορία του 2016… Όλες οι μετέπειτα συμμετοχές τους, (εκτός του 2019 που κάπως το πάλεψαν να βγάλουν κάτι αξιοπρεπές) είναι η μία πιο χάλια από την άλλη. Σαν να μην ενδιαφέρονται πλέον. Προσωπικά η φετινή τους συμμετοχή δεν μου αρέσει δεν είναι για τα δικά μου ακούσματα. Ελπίζω ότι οι υπόλοιπες χώρες θα μας παρουσιάσουν πιο δυνατές συμμετοχές.

  10. Μήπως το πλάνο ήταν να κάνουν εθνικό τελικό και να επιλεγεί ένα κακό τραγούδι για να υπάρχει το άλλοθι να συνεχίσουν τα επόμενα 10 χρόνια με απευθείας αναθέσεις;
    Προφανώς δεν μου αρέσει το κομμάτι και νομίζω ότι και το ίδιο σαν κομμάτι δεν έχει αποφασίσει αν θέλει να είναι κωμικό ή σοβαρό. Κι όταν αυτό δεν είναι ξεκάθαρο σε ένα κομμάτι, τότε το κακό πλασάρισμα είναι αναπόφευκτο. Στο televoting (με εντελώς άλλο staging) θα μπορούσε να πάει πολύ καλά, αν “πουληθεί” έξυπνα δηλ, ωστόσο δεν πιστεύω ότι θα ψηφιστεί από επιτροπές, ακόμα και 0 να δω (από επιτροπές) δεν θα εκπλαγώ, αν και υπάρχουν στον ημιτελικό της Ρωσίας χώρες που κι οι επιτροπές τους θα το ψήφιζαν (πχ Λευκορωσία, Αζερμπαϊτζάν).
    Καλή επιτυχία εύχομαι, νομίζω όμως πως επίκειται ο 2ος αποκλεισμός της Ρωσίας δυστυχώς. Κρίμα
    ΥΓ Τελικά ο 1ος ημιτελικός χάλι μαύρο, σφαγή δεν θα γίνει για το ποιος θα περάσει αλλά για το ποιος δεν θα περάσει.

    • ESC8 έγινε ο πρώτος ημιτελικός κακός και δεν το ξέρω? παιδιά με το να γράφετε συνέχεια άσχημα σχόλια για τις συμμετοχές των άλλων χωρών δεν καταφέρνετε τίποτα, ευτυχώς πραγματικά που βλέπω την υγεία που βγάζουν στο εξωτερικό, λοιπόν πέρσι με την λογική σου ήταν θάνατος ο πρώτος ημιτελικός και φέτος όχι γιατί πέρσι είχε καλύτερες συμμετοχές? πάμε να τις δούμε με τα μάτια του συνόλου των φαν σε ότι σαιτ υπάρχει στο εξωτερικό καθώς και στο επίσημο κανάλι της Eurovision, θεωρούνται μέχρι στιγμής χειρότερες συμμετοχές από πέρσι της Νορβηγίας, Ρωσίας, Ισραήλ, ανάμεικτες απόψεις για την Ουκρανία και καλύτερες συμμετοχές από πέρσι της Ρουμανίας ,Κύπρου ,Κροατίας, Βελγίου, Σλοβενίας, Λιθουανίας, Ιρλανδίας και Αυστραλίας κατά τα άλλα έχουμε υποβάθμιση του ημιτελικού…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ