ΡΩΣΙΑ: Η Manizha αποκαλύπτει πληροφορίες για το Russian Woman!

H Manizha σε συνέντευξή της στο FederalPress αποκάλυψε το πώς δημιουργήθηκε το τραγούδι “Russian Woman” με το οποίο θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία στη Eurovision 2021.

Όλα ξεκίνησαν το Μάρτιο του 2020 όταν βρισκόμουν σε περιοδεία στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Βρέθηκα σε ένα μικρό στούντιο στις 8 Μαρτίου μαζί με τους Ori Avni και Ori Kaplan για να πειραματιστούμε μουσικά. Αγαπώ ιδιαίτερα την ποπ μουσική του Ισραήλ γιατί είναι πολυπολιτισμική και πολυεπίπεδη. Ήταν πολύ ενδιαφέρον να συνεργαστώ με αυτούς τους καλλιτέχνες.

Όπως επίσης παραδέχτηκε, το τραγούδι Russian Woman δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων μέσα σε μία μέρα, μόνο όμως το demo του. Πώς έφτασε όμως να εμφανιστεί στο ρωσικό τελικό ;

Τα πάντα έγιναν μέσα σε χρόνο ρεκόρ. Από τα διάφορα τραγούδια που στείλαμε στο Channel One ξεχώρισε το Russian Woman. Είχαμε πρακτικά στη διάθεσή μας μια μέρα πριν τη λήξη της πρώτης προθεσμίας για να το τελειοποιήσουμε και ως εκ θαύματος το καταφέραμε. Δεν είχα καν το χρόνο να συνειδητοποιήσω το μέγεθος του τραγουδιού αυτού. Δεν περίμενα ποτέ οτι θα υπάρξουν τόσες αντιδράσεις και ότι οι στίχοι του τραγουδιού αυτού θα προσβάλλουν τόσο κόσμο. Ήθελα απλά να τραγουδήσω στον εθνικό τελικό και να λάβω μέρος στο διαγωνισμό της Eurovision.

Μπορείτε να δείτε στα προηγούμενα άρθρα μας την έκταση των αντιδράσεων που οδήγησε μέχρι και στη συλλογή υπογραφών με βασικό αίτημα την αντικατάσταση της Manizha.

Πηγές έμπνευσης και επιρροής

Η Manizha αποκάλυψε επίσης στο Super.ru ότι ονειρευόταν από μικρή ηλικία να λάβει μέρος στο διαγωνισμό. Μάλιστα η ίδια η γιαγιά της -ο άνθρωπος που αποτελεί τη μεγαλύτερη έμπνευση της-, είχε αναφέρει ότι πρέπει κάποια στιγμή να λάβει μέρος στο διαγωνισμό.

Αγαπημένες της συμμετοχές του διαγωνισμού αποτελούν εκείνες των t.A.T.u (Ρωσία 2003) και της Dana International (Ισραήλ 1998).

Μάλιστα για την εμφάνισή της στο pre-party στη Μαδρίτη πριν λίγες μέρες η Manizha μας επιφύλασσε μια έκπληξη καθώς τραγούδησε και ένα μέρος του τραγουδιού “Ne ver’, ne boisia” των t.A.T.u.

Ωστόσο εκείνος που φαίνεται να την επηρέασε περισσότερο είναι ο νικητής της Eurovision 2017 Salvador Sobral :

Από τις συμμετοχές των τελευταίων ετών λάτρεψα τον Πορτογάλο που επέλεξε να τραγουδήσει στη γλώσσα του, που ερμήνευσε ένα πολύ τρυφερό τραγούδι χωρίς ειδικά εφέ. Θυμάμαι να αναφωνώ εκείνη τη στιγμή που το είδα : ουάου, γιατί πολύ απλά να μην πιστεύουμε στα απλά πράγματα της ζωής και στην αξια της μητρικής μας γλώσσας ; Γιατί αγαπάμε να κρυβόμαστε πίσω από μάσκες και ειδικά εφέ στη σκηνή ; Όλο αυτό μου άσκησε ξεκάθαρα μια κάποια επιρροή και μου δημιουργήθηκε η επιθυμια να έρθω πιο κοντά στη μητρική μου γλώσσα.

Η Manizha αναφέρθηκε επιπλέον και στον εκπρόσωπο της Γαλλίας το 2019 Bilal Hassani:

Την τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμος, θυμάμαι το γαλλικό τραγούδι στο οποίο είχαμε χρήση της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας εναλλάξ. Το είχα κάνει και εγώ σε προηγούμενα τραγούδια μου αλλά στην αρχή πίστευα ότι δεν θα λειτουργήσει καλά. Πλέον όμως έχω αυτοπεποίθηση σε ό,τι κάνω γιατί σταμάτησα να βλέπω σύνορα. Δεν υπάρχουν σύνορα ούτε στις γλώσσες.

Η Manizha μιλά για τη σκηνική της παρουσία στο Ρότερνταμ

Όπως έχουμε πει σε προηγούμενο άρθρο μας, η Manizha μαζί με τη μητέρα της δουλεύουν πάνω στο ρούχο που θα φορέσει στο Ρότερνταμ. Το ρούχο έχει δημιουργηθεί από διαφορετικά είδη υφάσματος από διάφορες περιοχές της χώρας. Μάλιστα όπως τόνισε χαρακτηριστικά δεν γνωρίζει πόσα κομμάτια θα μπουν τελικά μιας που εξακολουθεί να λαμβάνει ύφασμα από πόλυ κόσμο.

Η τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι η ερώτηση που τίθεται περισσότερο στις συνεντεύξεις που έχει δώσει είναι: Τι ακριβώς αποτελεί μια ρωσίδα γυναίκα; Η ίδια ελπίζει ότι η σκηνική της εμφάνιση θα δώσει μια ικανοποιητική απάντηση. Όπως τόνισε ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε ένα σημαντικό στοιχείο στο τέλος της εμφάνισης.

Η Ρωσία έχει κληρωθεί να εμφανιστεί στον πρώτο ημιτελικό στις 18.5 και συγκεκριμένα στην 3η θέση.

Θα καταφέρει άραγε η Manizha να βρεθεί στο μεγάλο τελικό και να τερματίσει στη δεκάδα όπως κατάφερε ο Sergey Lazarev το 2019 ;

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ρωσίας στη Eurovision 2021!

Χρήστος Φάβιος
Χρήστος Φάβιος
Απόφοιτος του μεταπτυχιακού Εργασιακής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Βρυξελλών, recruiter και φανατικός με την Eurovision εδώ και δύο δεκαετίες. Αγαπώ να παρακολουθώ ταινίες, θέατρο και αθλητικές διοργανώσεις, να ταξιδεύω και να γράφω στίχους και ποιήματα.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η κοπέλα είναι πολύ χαρισματική και το τραγούδι απλά τα σπάει.
    Μακάρι να είναι η ευχάριστη έκπληξη στο Ρότερνταμ.

  2. Μια από τις πιο αδικημένες συμμετοχες.
    Έξυπνη στίχοι, πιασαρικο κομμάτι με δυναμικήπου περνάει και ένα δυνατό μήνυμα ( με πολύ καλύτερο τρόπο από τα αντίστοιχα κομμάτια της Λετονίας Αζερμπαϊτζάν και Μάλτας). Τέλος η ερμηνεύτρια είναι πολύ χαρισματικη. Για αυτους τους λόγους το έχω πολύ ψηλά (5αδα) στην προσωπική μου κατάταξη και θεωρώ ότι ίσως να είναι ένα από τα φετινά dark horses, αφού δούμε και το στήσιμο φυσικά. Η μόνη μου αμφιβολία, πως θα το διαχειριστούν οι επιτροπές και ορισμένες χώρες λόγω πολιτικών εξελίξεων, αφού είναι “κοινό μυστικό” ότι πλέον ο διαγωνισμός πολιτικοποιειται σχεδόν κάθε χρόνο, άμεσα ή έμμεσα.
    Καλή επιτυχία στη Ρωσία και στην Manizha!

      • Να είστε καλά. Εκ παραδρομής όμως ανεβάσετε ξανά το ίδιο βίντεο. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ