ΡΩΣΙΑ: Η Manizha απαντά στους επικριτές της!

Την πρώτη της συνέντευξη σε διεθνή μέσα και συγκεκριμένα στο BBC παραχώρησε η Manizha φετινή εκπρόσωπος της Ρωσίας με το τραγούδι “Russian Woman“.

Η τραγουδίστρια με καταγωγή από το Τατζικιστάν σχολίασε τις έντονες αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στη Ρωσία μετά από τη νίκη της στον εθνικό τελικό. Η μη ρωσική καταγωγή της και η ανοιχτή της υποστήριξη στη LGBT  κοινότητα και τα δικαιώματα των γυναικών και των μεταναστών έχουν ενοχλήσει τόσο που έχει δεχτεί πολλά μηνύματα μίσους.

Μου ήταν παρα πολύ δύσκολο να κατανοήσω ότι κάποιος μπορεί να σε μισεί τόσο πολύ. Παραδείγματος χάρη μια γυναίκα με δύο παιδιά μου έγραψε ένα μήνυμα ότι θα προσευχηθεί στο θεό να συγκρουστεί το αεροπλάνο με το οποίο θα μεταβώ στο Ρότερνταμ. Επίσης με έχουν απειλήσει ότι δεν πρόκειται να με αφήσουν να ζήσω στη Ρωσία εάν τραγουδήσω το Russian Woman.

Ερωτώμενη για το μήνυμα του τραγουδιού η Manizha δήλωσε:

Από την παιδική ηλικία ακούς όλες τις συμβουλές του να είσαι έτσι, να φοράς πιο μακριά φούστα… Όλα αυτά τα στερεότυπα κάνουν χειρότερη τη ζωή μας και με έχει κουράσει.

Μπορείς να πεις ότι δεν σου αρέσει η φωνή μου ή και το τραγούδι μου αλλά αν δεν σου αρέσω απλά επειδή γεννήθηκα στο Τατζικιστάν τότε αυτό είναι σκληρό.

Στην ερώτηση έαν σκέφτεται να τα παρατήσει ως αποτέλεσμα των απειλών και των αντιδράσεων αυτών απάντησε ότι :

Είμαι ένα φυσιολογικό άτομο, είμαι άνθρωπος και εγώ και έχω συναισθήματα και σαφώς και μου είχε περάσει από το μυαλό κάτι τέτοιο αλλά πλέον έχω λάβει και πολλά μηνύματα στήριξης όχι μόνο από τα μέσα αλλά και από πολύ κόσμο που σκέφτεται όπως εγώ. Αυτό αποτελεί το στήριγμά μου και με κάνει δυνατότερη και να λέω ότι θα παώ στη σκηνή να τραγουδήσω.

Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη πατώντας εδώ.

Οι επίσημες κατηγορίες

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο η διεθνής δημόσια οργάνωση “Ένωση ορθόδοξων γυναικών” είχε στείλει ανοιχτή επιστολή με την οποία διεκδίκησε την απαγόρευση της προβολής του βίντεο και περαιτέρω την απόσυρση της συμμετοχής της Manizha από το φετινό διαγωνισμό της Eurovision μαζεύοντας υπογραφές.

Πέραν αυτού η Εξεταστική επιτροπή της Ρωσίας διεξήγαγε ποινική έρευνα στους στίχους του τραγουδιού δίχως να βρίσκει κάτι παράνομο.

Η Manizha είχε τοποθετηθεί για την επιστολή αυτή αναφέροντας ότι :

Το Russian Woman ακουμπά πάνω σε μια πληγή ανοιχτή εδώ και πολλά χρόνια στη Ρωσία! Πάνω στη σκηνή έδειξα απλά μία αντανάκλαση ενός καθρέφτη που δεν τους αρέσει!

“Είναι αλάτι!” 

Πριν λίγες μέρες δόθηκε στη δημοσιότητα ένα χιουμοριστικό βίντεο με την ίδια να παριστάνει την παρουσιάστρια διερωτώμενη ποια άραγε είναι η Manizha ; Στο εν λόγω βίντεο βλέπουμε μεταξύ άλλων και έναν επιστήμονα να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Manizha δεν είναι καν άνθρωπος αλλά… αλάτι και ακόμα και έτσι δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα στο διαγωνισμό. Μάλιστα στο τέλος του βίντεο, μας ενημερώνει ότι θα ακολουθήσει και δεύτερο στο οποίο θα αποκαλυφθεί πόσα χρήματα έδωσε στους Little Big για να … μην διαγωνιστούν φέτος στον εθνικό τελικό!

Η Ρωσία έχει κληρωθεί να εμφανιστεί (μαζί με την Κύπρο) στον πρώτο ημιτελικό και συγκεκριμένα στο πρώτο μισό του (θέσεις 1-8) στις 18 Μαίου 2021.

Θα καταφέρει άραγε η Manizha να βρεθεί στο μεγάλο τελικό κατακτώντας μία θέση στη δεκάδα ;

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ρωσίας στη Eurovision 2021!

[ Πηγές : BBC, Eurovoix.com ]

 

 

Χρήστος Φάβιος
Χρήστος Φάβιος
Απόφοιτος του μεταπτυχιακού Εργασιακής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Βρυξελλών, recruiter και φανατικός με την Eurovision εδώ και δύο δεκαετίες. Αγαπώ να παρακολουθώ ταινίες, θέατρο και αθλητικές διοργανώσεις, να ταξιδεύω και να γράφω στίχους και ποιήματα.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μιλάμε δίνουν αγώνα εφέτο για να βγουν τελευταίοι, δηλαδή λίγο σεβασμό σας παρακαλώ!
    Έλεος, είναι δική τους ή θέση 💺
    🚩😂🚩😂🚩😂🚩😂🚩🍌🍌🍌🍌🍌🍌🍌👑👑👑👑👑👑👑✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️
    🇨🇾🇨🇾🇨🇾🇨🇾🇨🇾Cypres 12 Douze Points
    El Diabloooooo δώσε τρελά πράγματα φέτος
    Το βραβείο στο νησί ασαπ

  2. Τραγικές αντιδράσεις και σχόλια και εκεί…
    Προσωπικά από τα τρία καθαρά “φεμινιστικά” τραγούδια (Ρωσία Λετονία Μάλτα) το ρωσικό είναι το πιο ενδιαφέρον (για εμένα). Το έχω στην 10αδα μου, το ακούω ευχάριστα και ελπίζω εύκολα ή δύσκολα να βρεθεί στον τελικό. Για δεκάδα όμως το θεωρώ κάπως δύσκολο για πολλούς λόγους.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ