ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Με το “Amnesia” η Roxen στο Ρότερνταμ!

Μέσα από το επίσημο κανάλι της Roxen δόθηκε στη δημοσιότητα το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί στο Ρότερνταμ. Το τραγούδι έχει τον τίτλο Amnesia. Το επίσημο βίντεο κλιπ του τραγουδιού θα δημοσιευτεί στις 21:00 ώρα Ελλάδας.

Σε αντίθεση με το “Alcohol You” το “Amnesia” δεν μιλά για κάποια ερωτική απογοήτευση. Όπως μας τραγουδά στο ρεφραίν η Roxen: “έχασα τον εαυτό μου προσπαθώντας να τα έχω όλα, o κόσμος σε φρενήρεις ρυθμούς πιστεύει ότι τα ξέρει όλα, αμνησία αγάπης του εαυτόυ μας και αν σου συμβαίνει το ίδιο να μην ανησυχείς γιατί δεν είσαι μόνος…”

Το τραγούδι θα ερμηνευτεί εξολοκλήρου στα Αγγλικά.  Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας, μια εννιαμελής κριτική επιτροπή επέλεξε για την τελική ακρόαση και αξιολόγηση 6 τραγούδια από τα 20 που κατατέθηκαν αρχικά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ρουμανική τηλεόραση είχε αρχικά αποφασίσει τη διεξαγωγή εθνικού τελικού παρόμοιου με εκείνο που διεξήχθη πέρυσι. Για αδιευκρίνιστους τελικά λόγους το TVR προχώρησε εντέλει στην ακύρωση του όπως ακριβώς έκανε φέτος η Σερβία και η Σλοβενία.

Ακούστε το τραγούδι:

Λίγα λόγια για την Roxen

Η Roxen η αλλιώς Larisa Roxana Giurgiu γεννήθηκε το 2000 στην πόλη Κλους Ναπόκα. Τραγουδά και συμμετέχει σε μουσικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ από τα 7 της χρόνια. Τα τραγούδια της “What love brings to you” και “You don’t love me” την έκαναν ευρέως γνωστή στη χώρα. Το τραγούδι της “Alcohol you” είχε τέτοια απήχηση που η Ρουμανία αποτέλεσε ένα από τα φαβορί του περσινού διαγωνισμού.

Η Ρουμανία στο διαγωνισμό

Η Ρουμανία έχει λάβει μέρος στο διαγωνισμό 20 φορές από το 1994 έχοντας να επιδείξει ως καλύτερο αποτέλεσμα δύο 3ες θέσεις, το 2005 και το 2010. Θα καταφέρει το “Amnesia” να χαρίσει στη Ρουμανία την πρόκριση στο μεγάλο τελικό για πρώτη φορά μετά το 2017 ;

Υπενθυμίζουμε ότι η EBU διατήρησε την περσινή κατανομή των χωρών στους ημιτελικούς. Ως εκ τούτου, η Ρουμανία θα διαγωνιστεί στον Α’ Ημιτελικό, την Τρίτη 18 Μαΐου 2021 (μαζί με την Κύπρο). Η Roxen θα εμφανιστεί στο 2ο μισό του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς (Θέσεις 10-17).

Πως σας φαίνεται η συμμετοχή της Ρουμανίας στη Eurovision 2021; Βαθμολογήστε την στο παρακάτω poll!

This poll is no longer accepting votes

Πώς βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Ρουμανίας στη Eurovision 2021; / How do you rate the ESC 2021 entry of Romania?

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ρουμανίας στην Eurovision 2021!

Πηγή : eurovoix.com 

Χρήστος Φάβιος
Χρήστος Φάβιος
Απόφοιτος του μεταπτυχιακού Εργασιακής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Βρυξελλών, recruiter και φανατικός με την Eurovision εδώ και δύο δεκαετίες. Αγαπώ να παρακολουθώ ταινίες, θέατρο και αθλητικές διοργανώσεις, να ταξιδεύω και να γράφω στίχους και ποιήματα.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν είναι κακό, αλλά δεν νομίζω ότι φτάνει το Alcohol You, που ήταν από τα 4-5 καλύτερα περσινά τραγούδια.

  2. Σε καμία περίπτωση δεν είναι σαν το περσινό της τραγούδι. Ακούγεται σύχρονο, αλλά δεν βλέπω να έχει αυτό το κάτι για να ενθουσιάσει, δυστυχώς.

  3. Δυστυχώς πολύ κατώτερο του Alcohol you.
    Περίμενα πολύ περισσότερα.
    Κρίμα για τη Ρουμανία που πέρσι είχε μια ενδιαφέρουσα συμμετοχή.
    Ας ελπίσουμε σε μια δυνατή ερμηνεία από τη Roxen μήπως και το σώσει.

  4. Εγώ, κόντρα στο ρεύμα, θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερο από το περσινό της και πιστεύω θα πάει αρκετά καλά. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί είχε γίνει τέτοιος πανικός πέρυσι με το Alcohol You, εγώ ήμουν πεπεισμένος ότι πήγαινε καρφωτά για 3ο σερί αποκλεισμό. Εν αντιθέσει φέτος είναι από τα καλύτερα του ημιτελικού του αλλά και από τα καλύτερα γενικά, τουλάχιστον κατ’εμε. Περίμενα βέβαια κάτι πιο κοντά στο “Cherry Red” ή το “Wonderland” αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαι απογοητευμένος
    Καλή επιτυχία Ρουμανία!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ