ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Οι The Black Mamba νικητές του Festival Da Canção 2021!

Festival Da Canção 2021 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο μεγάλος τελικός του Festival Da Canção 2021 στα κεντρικά στούντιο του RTP στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Το νικητήριο τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Πορτογαλία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021 είναι το Love is on my side με τους The Black Mamba.

Παρουσιαστές του show ήταν η Filomena Cautela και ο Vasco Palmeirim. Επίσης, η Inês Lopes Gonçalves εκτελούσε χρέη παρουσιάστριας στο Green Room. Ο τρόπος ψηφοφορίας ήταν 50% televoting και 50% κριτική επιτροπή. Οι 7 τοπικές κριτικές επιτροπές ήταν κατανεμημένες στις διοικητικές περιφέρειες της Πορτογαλίας: Βορράς, Κέντρο, Λισαβόνα, Alentejo, Algarve, Αζόρες και Μαδέρα.

Στην αρχή του show οι παρουσιαστές μας παρουσίασαν τους υποψήφιους καλλιτέχνες. Έπειτα, όλοι οι διαγωνιζόμενοι, ένας ένας, ανέβηκαν στην σκηνή δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Το διαγωνιστικό μέρος άνοιξαν οι Karetus & Romeu Bairos, ενώ τελευταίο τραγούδησε το συγκρότημα The Black MambaΌλες οι συμμετοχές ήταν εξαιρετικές και η όλη βραδιά κύλησε όμορφα. Πολλά καλά τραγούδια, γεγονός που αναγνωρίζεται από τους περισσότερους.

The Black Mamba
Festival da Canção 2021: Οι αποψινοί 10 καλλιτέχνες του τελικού!

Βέβαια να αναφερθεί ότι το κοινό είχε τη δυνατότητα να ψηφίζει για την αγαπημένη του συμμετοχή εδώ και μία εβδομάδα. Με το πέρας του δεύτερου ημιτελικού το περασμένο Σάββατο, είχαν ανοίξει οι γραμμές και ο κόσμος μπορούσε να ψηφίζει για το αγαπημένο του τραγούδι από τα 10 του τελικού.

Αρκετοί εγχώριοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα ανέβηκαν στη σκηνή ως interval acts και έδωσαν μία όμορφη νότα στην όλη βραδιά, με τους υποψήφιους να δείχνουν να το απολαμβάνουν. Special guest του τελικού ήταν η εκπρόσωπος της χώρας το 2018 Cláudia Pascoal η οποία ερμήνευσε νέες επιτυχίες της, υπό την συνοδεία έγχορδων μουσικών οργάνων και σε ντουέτο! Φυσικά δε θα μπορούσε να λέιπει η περσινή νικήτρια του φεστιβάλ και εκπρόσωπος της χώρας, Elisa που ερμήνευσε ξανά το Medo de Sentir!

Η συνολική βαθμολογία των κριτικών επιτροπών

The Black Mamba

Το τελικό όμως αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του κοινού είχε διαφορετική γνώμη σε αντίθεση με την κριτική επιτροπή, καθώς είδαμε αρκετές διαφορετικές προτιμήσεις. Παρόλα αυτά το αγαπημένο του κοινού (NEEV – Dancing in the stars) δεν κάταφερε να επικρατήσει. Έτσι εκπρόσωπος της Πορτογαλίας στη Eurovision 2021 είναι οι The Black Mamba με το τραγούδι Love is on my side!

Απολαύστε την νικητήρια εμφάνιση των The Black Mamba!

Με τη σειρά μας να ευχηθούμε καλή επιτυχία στη Πορτογαλία και στους The Black Mamba! Η Πορτογαλία διαγωνίζεται στο 2ο μισό του 2ου Ημιτελικού της Eurovision 2021 που θα γίνει στις 20 Μαΐου στο Ρότερνταμ.

Πείτε μας, σας άρεσε το νικητήριο τραγούδι;

Ψηφίστε στο Poll μας και βαθμολογήστε τη συμμετοχή της Πορτογαλίας στη Eurovision 2021!

This poll is no longer accepting votes

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Πορτογαλίας στη Eurovision 2021; / How do you rate the Portuguese entry for ESC 2021 ?

[Photo: RTP/YouTube]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βαρετό μακρόσυρτο τραγούδι από μια, εκνευριστική ένρινη φωνή. Θυμίζει πολύ έντονα τη συμμετοχή της Αυστρίας του 2015, και όλοι θυμόμαστε που κατέληξε.
    Ο φετινός διαγωνισμός εξελίσσεται σε μία ανοησία χειρότερη και από την περσινή, με πραγματικά ελαχιστότατα αξιόλογα τραγούδια.

  2. Εξαιρετικό κομμάτι, με άρτια εμφάνιση! Θα μπορούσε να είναι Τραγούδι υποψήφιο για Όσκαρ, τη βραδιά της απονομής! Είναι η μοναδική αμιγώς αγγλόφωνη συμμετοχή της Πορτογαλίας! Καλή επιτυχία!!!

  3. Σε μια χρονιά γεμάτη απαράδεκτα τραγούδια, με μοναδική εξαίρεση αυτό της Γαλλίας, το τραγούδι της Πορτογαλίας ξεχωρίζει, έχει ενδιαφέρον και ακούγεται αρκετά ευχάριστα.

  4. Δεν είναι κακό κομμάτι αλλά πολύ forgettable, θα χαθεί πιστεύω μέσα στις άλλες συμμετοχές.
    Έκπληξη φυσικά το ότι η Πορτογαλία στέλνει την 1η της συμμετοχή στα αγγλικά.
    Καλή επιτυχία εύχομαι!

  5. Αν το 2018 δε πέρασε η Πορτογαλία και περάσει φέτος, δε ξέρω τι γίνεται, πραγματικά!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ