ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Μέσω του Festival da Canção και ο εκπρόσωπος του 2022!

Αν και ακόμη δεν γνωρίζουμε την πόλη που θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό, οι χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Το RTP, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέα της Πορτογαλίας επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της χώρας στη Eurovision 2022. Για ακόμη μία χρονιά η χώρα θα επιλέξει τον εκπρόσωπο της μέσω της φετινής έκδοσης του Festival da Canção.

Festival da Canção

Το RTP, εκτός από την επιβεβαίωση συμμετοχής, ανακοίνωσε και τις αλλαγές που θα υπάρξουν φέτος στους κανόνες του Festival da Canção. Συνολικά 20 τραγούδια θα διαγωνιστούν στο φετινό φεστιβάλ στις δύο ημιτελικές βραδιές. Τέσσερα τραγούδια θα επιλεγούν από τη δημόσια πρόσκληση που θα γίνει από το σταθμό. Τα υπόλοιπα 16 τραγούδια θα κατατεθούν από τους συνθέτες οι οποίοι θα λάβουν πρόσκληση από το RTP. Συνολικά, στην τελική βραδιά θα λάβουν μέρος δέκα τραγούδια, πέντε από κάθε ημιτελική βραδιά. Ο νικητής θα αναδειχθεί από το άθροισμα της βαθμολογίας του κοινού (50%) και της επιτροπής (50%).

Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΣΤΗ EUROVISION

Συμμετοχές: 52
Πρώτη συμμετοχή: 1964 (António Calvário – «Oração»)
Νίκες: (2017, Salvador Sobral – «Amar pelos dois»)
Τελευταία θέση: (1964, 1974, 1997, 2018)

Την Πορτογαλία στο Ρότερνταμ εκπροσώπησαν οι The Black Mamba με το τραγούδι τους “Love is on my side” (12η θέση – 153 βαθμοί).

Μείνετε συντονισμένοι σταθερά στον ogaegreece.com για όλα τα νέα της Πορτογαλικής συμμετοχής!

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ