ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Η acoustic version του “Love is on my side”!

Χθες το απόγευμα δόθηκε στη δημοσιότητα η acoustic version του τραγουδιού της Πορτογαλίας, μέσω του επίσημου καναλιού της Eurovision στο Youtube. Μπορείτε να το ακούσετε εδώ:

Ποιοι είναι οι The Black Mamba;

Οι The Black Mamba είναι ένα γκρουπ από την Πορτογαλία που αποτελείται από τους Pedro Tatanka, Miguel Casais, Marco Pombinho, Rui Pedro Vaz και Guilherme Salgueiro. Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2010 με τίτλο “The Black Mamba”, και από τότε έχουν κυκλοφορήσει άλλα δύο. Το τελευταίο τους άλμπουμ, με τίτλο “The Mamba King” έφτασε στη θέση νούμερο 5 των charts της Πορτογαλίας. Το γκρουπ είναι γνωστό για τις εμφανίσεις τους και τις συναυλίες τους στην Πορτογαλία και στο εξωτερικό.

Η Πορτογαλία στη Eurovision

Η Πορτογαλία έκανε ντεμπούτο στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1964. Μέχρι το 2016, η καλύτερη θέση της χώρας ήταν το 1996, όπου τερμάτισαν στην 6η θέση. Το 2017 ο Salvador Sobral έφερε την πρώτη και μοναδική ως τώρα νίκη της χώρας, με το τραγούδι “Amar Pelos Dois”, σημειώνοντας μάλιστα και ρεκόρ ψήφων. Λόγω της νίκης αυτής, ο 2018 ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα για πρώτη φορά.

Η Πορτογαλία έχει κληρωθεί να εμφανιστεί στη 12η θέση του δεύτερου ημιτελικού, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας στις 20 Μαϊου.

Πώς σας φαίνεται η acoustic version του Love is on my side; Ποια από τις δύο versions προτιμάτε; Γράψτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Πορτογαλίας στη Eurovision 2021!

Πηγή άρθρου: Eurovision.tv | Πηγή εικόνας: Eurovision.tv / Arlindo Camacho.

Χρυσούλα Γκανά
Χρυσούλα Γκανά
Κάτοικος Βρυξελλών, δικηγόρος στο επάγγελμα, με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο και στους διεθνείς οργανισμούς. Ούσα στην καρδιά της Ευρώπης, λατρεύω τα ταξίδια, τις βόλτες, τις συναυλίες και το clubbing, ωστόσο στον ελεύθερο μου χρόνο, βλέπω (και μεταφράζω) τουρκικά σήριαλ και Netflix. Με τον διαγωνισμό ασχολούμαι ανελλιπώς από το 2005, καθώς για εμένα η Eurovision είναι η προσωπική μου γιατρειά, με ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο και με κάνει να νιώθω υπέροχα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ