ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Απόψε ο τελικός του Festival da Canção 2021!

Festival Da Canção 2021 Απόψε το βράδυ διεξάγεται στην Πορτογαλία ο τελικός του Festival Da Canção 2021, για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision του Ρότερνταμ.

Το κρατικό κανάλι RTP, έπειτα από 2 ημιτελικούς και 20 υποψήφιους, θα αναδείξει το μεγάλο νικητή μέσα από 10 επίδοξους καλλιτέχνες. Η ψηφοφορία όπως και στους ημιτελικούς, έτσι και στον τελικό, αποτελείται από 50% televoting και 50% ψήφο κριτικής επιτροπής.

Δείτε στους αντίστοιχους συνδέσμους πως είχαν διαμορφωθεί τα αποτελέσματα: Α’ Ημιτελικός – Β’ Ημιτελικός

Παρουσιαστές του Μεγάλου Τελικού θα είναι η Filomena Cautela και ο Vasco Palmeirim, ενώ στο Green room θα μεταδίδει τις αντιδράσεις των καλλιτεχνών και πάλι η Inês Lopes Gonçalves. Δυστυχώς, λόγω των υγειονομικών συνθηκών ο τελικός θα πραγματοποιηθεεί απουσία κοινού.

Τα 10 υποψήφια τραγούδια με τη σειρά που θα παρουσιασθούν στον τελικό είναι τα εξής:
  1. Karetus & Romeu Bairos – “Saudade
  2. Joana Alegre – “Joana Do Mar
  3. Fábia Maia – “Dia Lindo
  4. Valéria – “Na Mais Profunda Saudade
  5. Carolina Deslandes – “Por Um Triz
  6. NEEV – “Dancing In The Stars
  7. Pedro Gonçalves – “Não Vou Ficar
  8. Sara Afonso – “Contramão
  9. Eu.Clides – “Volte-Face
  10. The Black Mamba – “Love Is On My Side

Δείτε παρακάτω ένα recap από τις live εμφανίσεις των 10 υποψηφίων από τον εκάστοτε ημιτελικό.

Στα μέλη της κριτικής επιτροπής που επέλεξε το RTP για να αξιολογήσει τα τραγούδια του διαγωνισμού στους δύο ημιτελικούς, συμπεριλαμβάνονται και 2 Eurostars. Ο Paulo de Carvalho (ESC1974) και η Rita Guerra (ESC2003). Όπως είναι αναμενόμενο στον τελικό θα υπάρχουν και εμφανίσεις guest καλλιτεχνών! Έτσι η δημοφιλής fado τραγουδίστρια Camané καθώς και το ποπ-ροκ συγκρότημα Clã θα χαρίσουν όμορφες ερμηνείες με την σειρά τους.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής στους ημιτελικούς! [Photo: media.rtp.pt]

Ο Μεγάλος Τελικός του Festival da Canção 2021 θα μεταδοθεί ζωντανά απόψε το βράδυ από τα στούντιο του RTP στη Λισαβόνα στις 23:00 ώρα Ελλάδος. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε LIVE από το RTP 1.

Πως σας φαίνονται οι 10 συμμετοχές του μεγάλου τελικού; Ξεχωρίζετε κάποια;

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με Festival da Canção 2021.

[Photo: RTP/Facebook]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ