ΠΟΛΩΝΙΑ: Ο Rafał Brzozowski με το “The Ride” στο Ρότερνταμ!

Η Πολωνία ήταν μια από τις λίγες χώρες που δεν είχαν αποκαλύψει τα σχέδια τους αναφορικά με τον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 18, 20 και 22 Μαΐου του ερχόμενου έτους στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Το TVP, ο τηλεοπτικός φορέας της χώρας, αν και επιβεβαίωσε εδώ και καιρό τη συμμετοχή της χώρας της κεντρικής Ευρώπης στο διαγωνισμό, εντούτοις δεν είχε αποκαλύψει τις προθέσεις σχετικά με την εκπρόσωπό της χώρας σε αυτόν.

Στο πρωινό πρόγραμμα του TVP2 αποκαλύφτηκε ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την Πολωνία στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision. Ο λόγος για το Rafał Brzozowski με το τραγούδι The Ride. Καλλιτεχνικός διευθυντής της συμμετοχής της χώρας θα είναι ο Mikołaj Dobrowolski.

Ο Rafał Brzozowski στη Eurovision

Η κρατική τηλεόραση της Πολωνίας αποφάσισε να προσπεράσει την Alicja Szemplińska για το 2021 και να εμπιστευτεί τις τύχες της στον Rafał Brzozowski, 40χρονο τραγουδιστή και παρουσιαστή. Ο Rafał είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν να εκπροσωπήσει την Πολωνία το 2017, όταν και ήρθε 2ος στον εθνικό τελικό πίσω από τις Kasia Mos.

Η συμμετοχή του στο διαγωνισμό της Eurovision ονομάζεται The Ride.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την κλήρωση της EBU, η Πολωνία θα διαγωνιστεί στον 2ο Ημιτελικό (20 Μαΐου 2021) της Eurovision 2021 ενώ θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς (Θέσεις 1-9).

Πώς σας φαίνεται η φετινή συμμετοχή της Πολωνίας;

Ψηφίστε στο poll μας και βαθμολογήστε τη συμμετοχή της Πολωνίας στη Eurovision 2021!

This poll is no longer accepting votes

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Πολωνίας για τη Eurovision 2021; / How do you rate the Polish entry for ESC 2021?
Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άσχημα μαντάτα για την Ελλάδα. Ίδιο είδος και ύφος τραγουδιού (ρυθμικό 80s pop), με κατά τη γνώμη μου καλύτερη τραγούδι και σίγουρα πιο πεπειραμένο τραγουδιστή, στο ίδιο μισό του ίδιου ημιτελικού.
    Πάντως, αυτή η συμμετοχή και εφόσον έγινε απευθείας ανάθεση δεν δικαιολογεί την απόρριψη της περσινής κοπέλας.

    • Η οποία κοπέλα σε πρόσφατη συνέντευξη δήλωσε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση από το κανάλι. Το αν αληθεύει αυτό δεν το ξέρω. Εάν είναι αλήθεια, όμως, ντροπή τους. Έχει εξετάσεις φέτος η κοπέλα, να έχει και το μυαλό της στο αν θα την πάρουν από το κανάλι για να εκπροσωπήσει πάλι τη χώρα;

    • Το ότι έχει 80,s βάση δεν το κάνει και καλύτερο από το δικό μας
      Φλατ αδιάφορο άκουσμα που στα 80s αν κυκλοφορούσε θα ανήκε στα σκουπίδια της εποχής.(ουκ ολίγα)

      • Της Ελλάδας είναι πολύ περισσότερο φλατ, αυτό τουλάχιστον έχει μία δομή με ειρμό και μία στοιχειωδώς αξιομνημόνευτη μελωδία.

    • Σοβαρά τώρα ΑΥΤΗ η πατάτα συγκρίνεται με το Last Dance? Προφανώς δεν είναι κανένα αριστούργημα το δικό μας αλλά απ’ το συγκεκριμένο είναι πολύ καλύτερο.

  2. Οχι κακο, αλλα λιγο τετριμμενο. Πολλα παραπονα γραφονται απο Πολωνους για το οτι τον επελεξαν με αναθεση κανοντας αναφορα στην αδυναμη φωνη του. Δεν βλεπω πως μπορει να απειλησει την Ελλαδα, ουτε καποια επιτυχη συγκριση, τουλαχιστον στην αρχικη φαση της προκρισης στον τελικο!

  3. Είχα ακούσει χθες το demo του τραγουδιού ερμηνευμένο απο γυναίκα τραγουδίστρια και ανησύχησα γιατί θα υπήρχαν αμέσως συσχετισμοί με το δικό μας κομμάτι. Εν τέλει το demo απεδείχθη καλύτερο της τελικής version. Είναι κι αυτό 80s inspired αλλά μου κάνει πιο πολύ παλιακό, παρά ρετρό. Δηλ το δικό μας το θεωρώ μια προβολή των ’80s στο σήμερα, ενώ της Πολωνίας ένα κομμάτι που θα μπορούσε να υπήρχε στα 80s και έμεινε απαράλλαχτο μέσα στο χρόνο. Δεν μου άρεσε ιδιαίτερα αν και είναι σαφώς καλύτερο από άλλα φετινά κομμάτια. Προτιμώ σίγουρα το περσινό τους και είναι εξαιρετικά άδικο που δεν έδωσαν στην Alicja μια 2η ευκαιρία. Ελπίζω να την δούμε κάποια στιγμή στο μέλλον ως εκπρόσωπο της χώρας.
    Σε κάθε περίπτωση, καλή επιτυχία Πολωνία!

  4. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, βέβαια κρατα ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως η φρεσκάδα της Στεφανιας μπορεί να λειτουργήσει υπέρ μας σε σχέση με την Πολωνία

  5. Πλέον βλέπω ότι είναι στη μόδα όταν δεν αρέσει ένα τραγούδι, να πέφτει κράξιμο του τύπου ‘εμάς δεν μας ρώτησαν ‘ και ‘η κρατική τηλεόραση πήρε από μόνη της την απόφαση ‘ και στη συνέχεια τα dislikes να παίρνουν φωτιά!!!
    Το τραγούδι δεν είναι τίποτα το σπουδαίο, αλλά από το να στείλουν την περσινή τραγουδίστρια με μια μέτρια μπαλάντα, νομίζω ότι είναι καλύτερο…
    Από εκεί και πέρα θυμίζει αρκετά την ελληνική συμμετοχή…Αν και πιστεύω ότι δεν θα τα πάει καθόλου καλά με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από την συγκεκριμένη συμμετοχή…

  6. Οκ φυσικά και δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο ή καλύτερο από της Ελλάδας. Και αυτό να ήταν το δικό μας πάλι τα ίδια θα έγραφαν μερικοί.
    Χαλαρώστε….αν είχα πχ το Euphoria εντάξει τότε να πω ότι είναι καλύτερο. Ένα τραγούδι της σειράς είναι και αυτό….

  7. Αυτό που μερικοί το συγκρίνετε και με το Last Dance, από την στιγμή που στο συγκεκριμένο δεν μπορούμε καν να διακρίνουμε την φωνή του τραγουδιστή. Είναι άνευρο και φλατ κατ’ εμέ. Μπορεί το τραγούδι μας να μην είναι νικητήριο αλλά μην τα ισοπεδώνουμε και όλα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ