ΠΟΛΩΝΙΑ: Η ανακοίνωση των 9 φιναλίστ!

Την περασμένη εβδομάδα, έληξε η περίοδος υποβολής συμμετοχών για τον εθνικό τελικό της Πολωνίας, προκειμένου να αναδειχθεί ο 19ος εκπρόσωπος της χώρας για την Στοκχόλμη. Συνολικά υποβλήθηκαν 88 συμμετοχές και 9 από αυτές επιλέχθηκαν. Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας TVP, ανακοίνωσε την παρακάτω λίστα με τους φιλόδοξους καλλιτέχνες.

  • Natalia Szroeder – Lustra

  • Edyta Górniak – Grateful

  • Taraka – In the Rain

  • Aleksandra Gintrowska – Missing

  • Michał Szpak – Color of Your Life

  • Margaret – Cool Me Down

  • Kaisia Moś – Addiction

  • Dorota Osińka – Universal

  • Napoli – My Universe

Οι καλλιτέχνες επιλέχθηκαν με επιτροπή αποτελούμενη από ειδικούς και δημοσιογράφους μουσικής κατεύθυνσης. Η παρουσίαση των 9 συμμετοχών έγινε στην τοπική εκπομπή Świat Się Kręci. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες βρίσκονται διάσημα ονόματα όπως οι Edyta Górniak, Margaret και Michał Szpak και οι Napoli που συμμετείχαν και στον φετινό εθνικό τελικό της Λευκορωσίας (2η Θέση)! Η Edyta αποτέλεσε την πρώτη εκπρόσωπο της Πολωνίας το 1994 με το τραγούδι “To Nie Ja!”, επιτυγχάνοντας την δεύτερη και καλύτερη μέχρι σήμερα θέση της χώρας, στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

[youtube id=”PL5rmmpiHp8″ width=”600″ height=”350″]

Ο εθνικός τελικός της χώρας θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου 2016.

Παραμείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece, για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την εκπροσώπηση της Πολωνίας, στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision 2016, που θα λάβει χώρα στην Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα για την Πολωνία εδώ.

Ιωάννης Ελ. Παχαλίδης.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τόσο η Edyta όσο και η Dorota (νικήτρια του The Voice) έχουν δύο εξαιρετικα δυναμικές μπαλάντες. Νομίζω ότι μεταξύ τους θα παιχτεί η νίκη. Και μπορούν και οι δύο να φέρουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στη Στοκχόλμη.

    https://www.youtube.com/watch?v=cgiTees4Afs&index=4&list=PL3mtXIZ1UhynONZoMBPGlTxbyrbG2jxit

    https://www.youtube.com/watch?v=h5Ob3k4pFwE&list=PL3mtXIZ1UhynONZoMBPGlTxbyrbG2jxit

  2. Ήρθε η ώρα η Edyta Górniak να ξαναπάει Eurovision; Έτσι φαίνεται, άλλωστε πολλοί το περίμεναν εδώ και 22 χρόνια…Πάντως από ενα video κακής ποιότητας που είδα στο youtube το Grateful μου φάνηκε συμπαθές, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές, κανείς δεν προσδοκά μια θέση α λα 1994… Όσο για το group(;) Napoli εφόσον δεν κέρδισε στη Λευκορωσία τι τους κάνει να πιστεύουν πως στην Πολωνία θα αλλάξει η τύχη τους, δεδομένου πως υπάρχουν και μεγαλύτερα ονόματα. Και το τραγούδι δεν είναι και το επόμενο Euphoria…

  3. ευτυχως που δε κανουμε και εμεις εθνικο τελικο….θα δηλωναν υποψηφιοτητα οι Napoli με το gravity…εεε my universe εννοω!!!καμια ελπιδα και στον πολωνικο τελικο με επικρατεστερη νικητρια την edyta και μετα την Margaret

  4. Edyta Górniak – Grateful, πολύ πολύ κάλο κομμάτι ακούγεται και σε πολύ κακής ποιότητας βίντεο, που να ήταν σε καλή ποιότητά!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ