Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Ρωσίας στη Eurovision 2018!

H Ρωσία, θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2018, από την Yulia Samoylova με το τραγούδι I Won’t Break, σε σύνθεση των Leonid Gutkin, Netta Nimrodi, Arie Burshtein.

Η Yulia Samoylova γεννήθηκε στις 07/04/1989 στην πόλη Ukhta στην τότε αυτόνομη Δημοκρατία των Κόμι (σήμερα ομοσπονδιακό υποκείμενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας).

Από την παιδική ηλικία και μόλις στην ηλικία των τεσσάρων έδειξε τα πρώτα σημάδια της καλλιτεχνικής κλίσης και στα 14 τραγούδησε σε μία φιλανθρωπική συναυλία. Εκεί για πρώτη φορά το ταλέντο της έγινε αντιληπτό και προσκλήθηκε να σπουδάσει μουσική στο τοπικό Παλάτι των Πιονέρων (σ.σ. κέντρα νεότητας τα οποία δημιουργήθηκαν επί ΕΣΣΔ για την δημιουργική απασχόληση και τις εξωσχολικές δραστηριότητες των μαθητών).

Η Samoylova διαγνώστηκε σε παιδική ηλικία με νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1 όταν για πρώτη φορά εμβολιάστηκε για πολυομυελίτιδα. Η κληρονομική αυτή ασθένεια δεν της επέτρεψε να κινείται χωρίς τη βοήθεια αμαξίδιου από τα 13 της χρόνια.

Η πάθηση δεν αποτέλεσε τροχοπέδη για την καλλιτεχνική της πορεία και στα 15 ξεκίνησε σπουδές μουσικής στο Κέντρο Πολιτισμού της πόλης της και συμμετείχε σε πολλούς τοπικούς μουσικούς διαγωνισμούς.

Λόγω της κατάστασης της υγείας της ολοκλήρωσε πέντε τάξεις στο Λύκειο και παρακολούθησε την τελευταία χρονιά με διδασκαλία κατ΄οίκον.  Στη συνέχεια σπούδασε ψυχολογία στη μοντέρνα Ακαδημία του Ukhta.

Από το 2002 ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος σε διάφορους μουσικούς διαγωνισμούς στη Ρωσία και συγκεκριμένα στο “Silver Hoof – 2002” (για ηλικίες έως 13 ετών) στην πόλη Inta και στον ίδιο διαγωνισμό και το 2003 (για ηλικίες 14 έως 18). Το 2003 κέρδισε επίσης τον διαγωνισμό “On The Wings of Dreams” στη Μόσχα.

Το 2005 κέρδισε το πρώτο βραβείο και το βραβείο κοινού στον ανοικτό τοπικό διαγωνισμό “Spring Thaw” στην πόλη Murom καθώς και την 2η θέση στον εθνικό διαγωνισμό “Schlager – 2005” στο Yekaterinburg. Την επόμενη χρονιά κέρδισε τον  διεθνή διαγωνισμό “Φεστιβάλ του ρόδου των ανέμων» στην πόλη Hurghada στην Αίγυπτο.

Το 2008 η Samoylova ξεκίνησε την μπάντα «TeeraNova» με την οποία ενασχολήθηκε έως το 2010 και κατά την διάρκεια της ύπαρξης του συγκροτήματος ηχογράφησε έξι demo. Μετά την διάλυση του μετοίκησε στην Αγία Πετρούπολη και ξεκίνησε σπουδές στο κρατικό Πανεπιστήμιο της πόλης με ειδίκευση στη διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις, κάτι που ωστόσο δεν ολοκλήρωσε.

Επιστρέφοντας στην Ukhta άνοιξε ένα διαφημιστικό πρακτορείο και το 2012 και 2013 συμμετείχε στο μουσικό διαγωνισμό “New Ukhta” κερδίζοντας το πρώτο βραβείο.

Η αναγνώριση σε εθνικό επίπεδο για την Samoylova ήρθε το 2013 με τη συμμετοχή της στην τρίτη σεζόν του “Factor A” , δηλαδή της ρωσικής εκδοχής του X Factor στο ρωσικό Κανάλι 1. Η Samoylova κέρδισε την δεύτερη θέση και το βραβείο της Alla Pugacheva “Golden Star of Alla”.

Το Νοέμβριο του ίδιου έτους η καλλιτέχνιδα κέρδισε το «National V prize named after Elena Mukhina» στην υποψηφιότητα «αρραγής νότα» (βραβείο που καθιέρωσε η Παραολυμπιακή Επιτροπή της Ρωσίας.)

Η Yulia Samoylova έφτασε στην πιο σημαντική στιγμή της καριέρας κατά την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Σότσι το 2014 όπου και τραγούδησε το τραγούδι «Together». Ο ενορχηστρωτής του τραγουδιού Alexey Taran είναι και ο σύζυγος της Yulia Samoylova .

Το Μάρτιο του 2017 το ρωσικό Κανάλι 1 την επέλεξε ως εκπρόσωπο της Ρωσίας στον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα λάμβανε στο Κίεβο της Ουκρανίας με το τραγούδι “Flame Is Burning”.

Ωστόσο λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της επιλογής της, η Ουκρανία απαγόρευσε στην Samoylova την είσοδο στη χώρα με το αιτιολογικό ότι είχε παραβιάσει τον νόμο της χώρας εισερχόμενη το 2015 για μία συναυλία στην διαφιλονικούμενη περιοχή της Κριμαίας από ρωσικό έδαφος. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η Samoylova να μην εμφανιστεί ποτέ στη σκηνή της Eurovision.

Η ρωσική τηλεόραση είχε ανεπίσημα ανακοινώσει ότι λόγω αυτών των γεγονότων η Samoylova θα ήταν η επιλογή για την εκπροσώπηση της χώρας την επόμενη χρονιά, κάτι που επισημοποιήθηκε με ανακοίνωση του Καναλιού 1 τον Φεβρουάριο του 2018.

πηγή φωτογραφίας youtube

Επιμέλεια άρθρου, συντακτική ομάδα OGAE Greece

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το τραγούδι από μόνο του δεν λέει πάρα πολλά και μη σας πω ότι ανήκει και λίγο σε άλλη δεκαετία. Στην αρχή, πίστευα ότι είχε ελπίδες πρόκρισης, αλλά, μετά το live στο Moscow Party, άλλαξα γνώμη. Πολύ κακό φωνητικό αποτέλεσμα σαν σύνολο και η προφορά της σηκώνει βελτίωση. Δεν ξέρω αν για το αποτέλεσμα στο Moscow Party ευθύνονται τα φωνητικά από πίσω ή ίδια, αλλά αν καταφέρουν και βελτιωθούν μέχρι τον ημιτελικό, ίσως περάσουν. Άσχετα με το τραγούδι και την ερμηνεία, δεν μου αρέσει καθόλου ο τρόπος χειρισμού των Ρώσων που τη χρησιμοποιούν ως όπλο για τα πολιτικά τους παιχνίδια. Την έστειλαν μόνο και μόνο για να τη στείλουν και με ένα ανιαρό κομμάτι που δεν αρέσει καν στην πλειοψηφία των Ρώσων. Θα ήθελα να περάσει εξαιτίας του άσχημου και άδικου κραξίματος που έχει φάει, αλλά αν το αποτέλεσμα τη βραδιά του ημιτελικού είναι κακό, καλύτερα να μείνει εκτός.

  2. Το τραγούδι είναι μέτριο και ηη ζωντανή ερμηνεία όχι καλή. Οι προθέσεις της Ρωσική τηλεόρασης για την επιλογή της είναι οι υπεύθυνες για αυτό το αποτέλεσμα και αυτές που θα έπρεπε να κρίνονται κυρίως..
    Και κάπου εκεί πρέπει να σταματά η σκληρότητα στην κριτική. Το μαύρο χάλι που γίνεται αυτή τη στιγμή στο ίντερνετ, και κατά της Γιούλια και των προβλημάτων που πολύ λογικά έχει, είναι πραγματικά ντροπή. Και μάλιστα κυρίως από την ίδια κοινότητα που κόπτεται για δικαιώματα και σεβασμό σε άλλες ομάδες και συγκινείται τόσο από τα παραπάνω κιλά της Νέτα και την “δύσκολη παιδική ηλικία της εξ’αιτίας τους” (αλλά που κανέναν από τους φαν δεν συγκίνησαν το 2014 στον τραγουδιστή του Βελγίου που χλευαζόταν κατά κόρον για την εμφάνισή του).

    • Κάθε πρόταση και Ισραήλ…
      Καταλαβαίνω το υποκριτικό του θέματος που θίγεις αλλά ξεχνάς 2 πολύ σημαντικές συνιστώσες. Το Toy φέτος αρέσει μαζικά και 2ον μιλάμε για τη Ρωσία, μια χώρα κόκκινο πανί για τους eurofans!

      • Μιλάω για το Ισραήλ γιατί η ίδια η τραγουδίστρια έχει ξεκινήσει την ιστορία των κιλών της και του bullying που υπέστη για αυτά, συν το γλύψιμο στην gay κοινοτητα, συν το υποτιθέμενο “μήνυμα” του τραγουδιού για τα δικαιώματα των γυναικών. Όλο το πακετάκι του υπερσυναισθηματσμού και του δικαιωματισμού των απανταχού “καταπιεσμένων”, που λαυτρεύουν πολλοί gay ως υποτίθεται και οι ίδιοι “διωκόμενοι”. Αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.
        Η αναφορά στο Ισραήλ γίνεται για να υπογραμμίσει τα δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αντιμετώπιση των κοινωνικά ευάλωτων από το κοινό του διαγωνισμού. Για μία βαριά ανάπηρη που σίγουρα θα έχει ζήσει μία πολύ δυσκολότερη ζωή στην μετακομμουνιστική Ρωσία, κανένας οίκτος και καμία πολιτική ορθότητα. Σκυλεύεται εδώ κα μήνες χωρίς ενδοιασμούς.

    • Μάριε, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο για όλα όσα λες! Δυστυχώς έτσι ακριβώς είναι όπως τα λες.

  3. Επιστρέφοντας λίγο στα στατιστικά εδώ ας σημειωθεί ότι φέτος κινδυνεύουν χώρες που έχουν το απόλυτο των προκρίσεων με Ρωσία,Αζερμπαϊτζάν και Ρουμανία…
    Αν επιβεβαιωθούν αυτά λογικά μένει η Αυστραλία και η Ουκρανία(?) που θα μείνουν σε αυτή τη μάχη…!!!

    • Αζερμπαϊτζάν και Ρουμανία δε χωράνε στον τελικό αλλά στη περίπτωση της Ρουμανίας τα πράγματα είναι ίσως λίγο πιο εύκολα μιας και ο δεύτερος ημιτελικός είναι αδιάφορος.

  4. Η συμμετοχή της Yulia αποτελεί για μένα μέτρο σύγκρισης της φετινής με την περσινή euroχρονιά (μιας και θεωρώ οτι το flame is burning με το I won’t break είναι πανομοιότυπα). Και ενώ πέρσι την είχα τοπ20, φέτος για μενα είναι μόλις 36η, έχει φυσικά πολλές ελπίδες για πρόκριση, αλλά έχει ν’αντιμετωπίσει δυνατότερα τραγούδια σε σχέση με πέρσι που τελικά δε διαγωνίστηκε.

  5. Το τραγούδι της Ρωσίας φέτος κάτω του μετρίου κι όσο κι αν ενδόμυχα θέλω να υποστηρίξω την κοπέλα για ανθρωπιστικούς λόγους (πράγμα άδικο φυσικά για τους υπόλοιπους), σε καμία περίπτωση δε μπορώ να παραβλέψω το ΚΑΚΙΣΤΟ live της, πολύ φάλτσο όμως… Καλό θα ήταν οι Ρώσοι να της έδιναν ένα πραγματικά καλό τραγούδι, αφού αποφάσισαν για ακόμα μια χρονιά να την εκθέσουν για προφανείς λόγους… Αν δε βελτιωθεί και δεν λειτουργήσει το sympathy voting, προβλέπω αποκλεισμό. Ξεκίνησε συμπαθητικά στη λίστα μου, αλλά κατρακυλάει διαρκώς. 3+/10 και 37/43

    • Το sympathy voting έπιασε με τη Φινλανδία πριν τρία χρόνια αλλά το τσεκούρι στις επιτροπές ήταν δεδομένο. Από τη μια η Ρωσία δε θα πάρει ψήφους απ την Ουκρανία ή θα πάρει ψίχουλα αλλά από την άλλη παίζει σε εύκολο ημιτελικό οπότε μπορεί να ευνοηθεί και να περάσει καθαρά μόνο για αυτόν το λόγο. Μένει να δούμε πόσο “πονοψυχοι” θα είναι οι τηλεθεατές απέναντί της.

  6. Χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο, καινούριο ή εντυπωσιακό, προσωπικά μου αρέσει η Ρωσία φέτος για κάποιον λόγο (που ούτε εγώ μπορώ να εξηγήσω) και το προτιμώ από το περσινό. Το live βέβαια πρέπει οπωσδήποτε να βελτιωθεί. Ωστόσο εγώ δεν νομίζω ότι η Ρωσία κινδυνεύει τόσο πολύ να μείνει εκτός, δεδομένου ότι συμμετέχει σε εύκολο ημιτελικό. Δεν έχει πολλούς συμμάχους στον ημιτελικό της και είναι πιο “δυτικόφιλος” ημιτελικός αλλά δεν πρέπει επ’ουδενί να αμφισβητούμε την “δύναμη” της ρωσικής διασποράς, ούτε επίσης την “δύναμη” του sympathy voting. Εξάλλου η Ρωσία όσες φορές βρέθηκε σε ημιτελικό δεν τερμάτισε-στο televoting- κάτω από την 4η θέση ποτέ(!), ακόμα και το 2010, ενώ η χειρότερή τους θέση-στο televoting- σε τελικό την τελευταία δεκαετία είναι η 11η (!), το 2010. Δεδομένου ότι ακόμα και το εκτρωματικό (sorry) κομμάτι της Φινλανδίας 2015 “τρύπωσε” στο top 10 του televoting στον ημιτελικό του 2015 και την ίδια χρονιά η Πολωνία “εκτοξευτηκε” στην 4άδα (του televoting) του δικού της ημιτελικού, είναι σίγουρο ότι το sympathy voting “πιάνει”. Η Φινλανδία βέβαια έμεινε εκτός, αλλά μια 4η θέση στο televoting δεν μπορεί να “ακυρωθεί” εύκολα ακόμα και αν βγεί τελευταία στις επιτροπές, άλλωστε η Νορβηγία το 2012 ήταν τελευταία στις επιτροπές και 6η στο televoting και κατάφερε να προκριθεί.
    Όλα αυτά τα λέω γιατί θεωρώ ότι η Ρωσία δεν κινδυνεύει τόσο πολύ όσο ισχυρίζονται όλοι. Εντούτοις, είναι γεγονός πως φέτος βρίσκεται πολύ κοντά στο να πάθει “Anna Bergendahl” (Σουηδία 2010) και ακόμα και αν προκριθεί δεν νομίζω ότι θα διατηρήσει το σερί των καλών θέσεων από το 2012 και μετά.
    Σε κάθε περίπτωση εύχομαι καλή επιτυχία!
    Υ.Γ.: Εξίσου “απαισιόδοξοι” ήμασταν και το 2014 με την Ρωσία αλλά εν τέλει “καρφώθηκε” στην 7η θέση γι’αυτό είμαι επιφυλακτικός για την τύχη της. Βέβαια το ’14 είχαν ένα πολύ καλό live που δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να το έχουν φέτος…

  7. Η φετινή συμμετοχή της Ρωσίας έχει αδικηθεί περισσότερο απο κάθε άλλη συμμετοχή…Ένα αξιοπρεπέστατο τραγούδι που αξίζει να προκριθεί στο τελικό με την Julia να αποτελεί παράδειγμα για πολλούς…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ