Ο Ogae Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Ουκρανίας 2016!

H Susana Jamaladinova γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου του 1983 και είναι ουκρανικής καταγωγής τραγουδίστρια soprano. Το καλλιτεχνικό της όνομα είναι το Jamala ενώ το μουσικό είδος που υπηρετεί αποτελεί μίξη στοιχείων jazz, soul και ethnic. Γεννήθηκε στην Κεντρική Ασία, και συγκεκριμένα στο Κιργιστάν.
Από πολύ μικρή ηλικία ή Jamala ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη μουσική. Την πρώτη της ηχογράφηση την έκανε σε ηλικία 9 ετών ερμηνεύοντας παιδικά και παραδοσιακά τραγούδια. Αποφοίτησε από μουσικό σχολείο και συνέχισε τις σπουδές της στο Simferopol Music College και στη National Music Academy. Η μεγάλη της φιλοδοξία ήταν και παραμένει η εξέλιξη σε soloist με σημαντική πορεία στην όπερα.
Βρέθηκε επί σκηνής για πρώτη φορά στην ηλικία των 15 ξεκινώντας έτσι ένα σερί συμμετοχών σε φωνητικούς διαγωνισμούς σε Ουκρανία, Ρωσία και Ευρώπη. Το 2001 μπήκε ως vocalist στο group Beauty Band ενώ η διάσημη χορογράφος Elena Kolyadenko αναγνώρισε το ερμηνευτικό της ταλέντο και την κάλεσε να πρωταγωνιστήσει στο musical Pas.Η πρώτη σημαντική διάκριση στην πορεία της  ήταν το βραβείο του New Wave – 2009. Πρόκειται για ένα διεθνή διαγωνισμό νέων pop τραγουδιστών, στον οποίο η Jamala ξεχώρισε με τις φωνητικές της δυνατότητες καθώς και την αυτοπεποίθηση με την οποία απέδωσε τραγούδια από μία γκάμα διαφορετικών ειδών.  H ανοδική της πορεία συνέχισε με συμμετοχές σε συναυλίες και διάσημα τηλεοπτικά show.
Το 2009 πρωταγωνίστησε στην όπερα The Spanish Hour (Maurice Ravel) ενώ το 2011 έκανε την πρώτη της προσπάθεια να εκπροσωπήσει την Ουκρανία στη Eurovision. Το τραγούδι που ερμήνευσε είχε τίτλο Smile και ήταν ανάμεσα στα πρώτα φαβορί. Εξαιτίας κάποιου σκανδάλου λανθασμένης καταμέτρησης ψήφων, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι θα επαναλάβουν τον τελικό επιλογής τραγουδιού σε άλλη ημερομηνία. Η τραγουδίστρια αποχώρησε από τη διαδικασία υποστηρίζοντας ότι το αποτέλεσμα είναι στημένο.
Το 2014 έγινε η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία και από τότε η Jamala δεν έχει επισκεφθεί  την οικογένειά της ξανά.  Το τραγούδι 1944 που κέρδισε τον ουκρανικό τελικό αφορά την Κριμαία. Σύμφωνα με την τραγουδίστρια αποτελεί μία εξιστόρηση τόσο των γεγονότων του 1944 όσο και της επανα-προσάρτησης στην Ρωσία το 2014.

Μπορείτε να δείτε όλα τα άρθρα για την Ουκρανία εδώ.

Το 1944 θα διαγωνιστεί στον 2ο Ημιτελικό στις 12 Μαΐου 2016 στη θέση 15.

1944

When strangers are coming…
They come to your house,
They kill you all
and say,
We’re not guilty
not guilty.

Where is your mind?
Humanity cries.
You think you are gods.
But everyone dies.
Don’t swallow my soul.
Our souls

Yaşlığıma toyalmadım
Men bu yerde yaşalmadım
Yaşlığıma toyalmadım
Men bu yerde yaşalmadım

We could build a future
Where people are free
to live and love.
The happiest time.

Where is your heart?
Humanity rise.
You think you are gods
But everyone dies.
Don’t swallow my soul.
Our souls

Yaşlığıma toyalmadım
Men bu yerde yaşalmadım
Yaşlığıma toyalmadım
Men bu yerde yaşalmadım

vatanima toyalmadim

1944

Όταν άγνωστοι έρχονται,
Έρχονται στο σπίτι σου
Σας σκοτώνουν όλους
και λένε
Δεν είμαστε ένοχοι, δεν είμαστε ένοχοι

Πού είναι το μυαλό σου;
Η ανθρωπότητα κλαίει
Νομίζετε πως είστε θεοί
αλλά όλοι κλαίνε
Μην καταπίνετε την ψυχή μου
Τις ψυχές μας

Δεν μπόρεσα να απολαύσω τα νιάτα μου
Δεν μπορούσα να ζήσω σε αυτή τη γη

Θα μπορούσαμε να χτίσουμε ένα μέλλον
όπου οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι
να ζουν και να αγαπούν
Η πιο ευτυχισμένη στιγμή

Πού είναι η καρδιά σου;
Ανθρωπότητα ξεσηκώσου!
Νομίζετε πως είστε θεοί
αλλά όλοι κλαίνε
Μην καταπίνετε την ψυχή μου
Τις ψυχές μας

Δεν μπόρεσα να απολαύσω τα νιάτα μου
Δεν μπορούσα να ζήσω σε αυτή τη γη
Δεν μπόρεσα να απολαύσω τα νιάτα μου
Δεν μπορούσα να ζήσω σε αυτή τη γη

Δεν μπόρεσα να απολαύσω την πατρίδα μου

———————————————————————————————————————————————–
Ελευθερία Παπαχριστοδούλου
Γιώργος Φούκος
Λουκάς Βλαβιανός

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ ωραία σύνθεση, ωραία φωνή, ωραία ερμηνεία. Δεν έχω ιδιαίτερο θέμα με τους στίχους, άλλωστε πολλά αριστουργήματα της μουσικής έχουν “πολιτικό” στίχο (π.χ. λατρεύω το δικό μας το 1976. Ίσως το κατεξοχήν πολιτικό τραγούδι στην ιστορία της γιουροβίζιον). Θα μπορούσαν όμως να είναι λιγότερο… “επεξηγηματικοί”, “διδακτικοί” ή αυτό που λένε οι Άγγλοι: in your face.
    #3 στη λίστα μου.

  2. αγαπημενο!!!!το φετινο διαμαντακι για φετος(μαζι με την Αρμενία!) προσωπικα μου αρεσε απο τη πρωτη στιγμή αν και λογω του μηνύματος πιστευα πως η ebu θα ζηταγε απόσυρση η εστω τροποποιηση του τραγουδιου/τιτλου…10/10 απο εμένα 2ο για φετος στη κατάταξη μου!ελπιζω και νομιζω θα παει καλα!πολύ δυνατή επιστροφη!σιγουρα στο τελικο(1ο με 3ο στον ημιτελικο) 3ο με 7ο στο τελικο.

  3. Για μένα η Ουκρανία στον β’ ημιτελικό είναι ότι είναι η Ρωσία για τον α’ ημιτελικό, δηλαδή ένα τραγούδι που έχει σίγουρη πρόκριση. Ένα τραγούδι που έχει μοντέρνο ήχο και η φωνή της ερμηνεύτριας το απογειώνει. Για άλλη μια χρονιά η Ουκρανία έχει προοπτικές για πεντάδα γιατί στη δεκάδα θεωρώ πως θα μπει. Μάλιστα προτιμώ να κερδίσει αυτό παρά η υπερτιμημένη Ρωσία με ένα ποπ τραγούδι της σειράς. Δικαίως η Ουκρανία είναι φαβορί για τη νίκη στον ημιτελικό και παρόλο που το τραγούδι έχει έντονο πολιτικό μήνυμα θα προκριθεί.
    Προσωπική εκτίμηση: 1-5 στον ημιτελικό. Για τον τελικό θα δείξει.

  4. Την πρωτη φορα που το ακουσα δε μου αρεσε.Τη δευτερη το ειδα με αλλο ματι. Εκτοτε κατα ενα περιεργο τροπο με ανατριχιαζει οσες φορες το ακουω. Ακομα κι ασποσμασματικά που το ακουω σε τυχαια σειρα στις συλλογες του youtube. Οταν δε ειδα και μια συνεντευξη της Τζαμαλα οπου ελεγε για την ιστορία της προγιαγιάς της απτην οποια ειναι κι εμπνευσμενο το τραγουδι, το εκριμησα ακομη περισσοτερο.

  5. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ !!!!!! Κι όμως βρίσκεται στην θέση 5-6 στα στοιχήματα με πρώτο αυτό της Ρωσίας που είναι σαν α’ ακούω τον Σάκη πριν 20 χρόνια. Συμφωνώ με όσους νομίζουν πως ο διαγωνισμός είναι κατευθυνόμενος απο την EBU. Ακόμα κι εσείς του OGAE Ελλάδας το αποθεώσατε χθες στην εκπομπή της ΕΡΤ. Τί κι αν έχει Ελληνες συντελεστές;;;; Δεν είναι για νικητήριο. Αλλά κάπως έτσι δεν είχε βγει 1ος και ο Μπίλαν στο Βελιγράδι !!!!!

    • Συμφωνώ.Ακόμα δεν έχω χωνέψει τη νίκη του Bilan to 2008,το 2006 είχε πολύ πιο ωραίο τραγούδι,αλλά Ρωσία είναι αυτή και το τραγούδι του Σαν Μαρίνο να είχε μες την πεντάδα θα ναι ,

  6. Η Ουκρανια λογω πολιτικων καταστασεων ευνοειται εδω το απαισιο τικ τοκ βγηκε εκτο ελεος δηλαδη.Τωρα για το συγκεκριμενο εχει καποια πολυ καλα στοιχεια αλλα ταυτοχρονα καποια βαρετα.Σαφως πολιτικο τραγουδι αλλα η EBU κανει οτι γουσταρει εγω δεν θα το ψηφιζα και γενικα οτι ευνοειται απο EBU κ.τ.λ με αηδιαζει.

  7. Ανατριχίλα!!!

    Αν το ερμηνεύσει έτσι και στη Στοκχόλμη, θα περάσει 1η στον ημιτελικό της και στον τελικό 3άδα οπωσδήποτε.

  8. Αφου θεωρεις Gvasso πως ο διαγωνισμός ειναι κατευθυνομενος γιατι να μην κερδισει για αλλη μια χρονιά η Σουηδία που εχει μοντερνο τραγούδι; ειχε δηλωσει κ ο μπγιορκμαν πριν καιρο οτι στοχος τους ειναι η 7 νικη

  9. Τι να πω για αυτη την συμμετοχη;;
    Απλα την ΛΑΤΡΕΥΩ!! Το τραγουδι μου αρεσε απο την 1η μερα που βγηκε, η Jamala ειναι εξαιρετικη… 10/10 , 1/19 στον ημιτελικό κ ευχομαι ο,τι καλυτερο για την Ουκρανια!! <3 <3 <3 <3 <3

  10. Η αληθεια ειναι οτι παει σφαιρα για 5αδα,3αδα και κατι περισσοτερο? Θα δειξει. Βεβαια καθαρα πολιτικο τραγουδι που χρειαζεται μεγαλη αναλυση – αυζητηση για το 1944.

  11. Καθηλωτική παρουσία, ανατριχιαστικό τραγούδι και live… Απλά το Νο 1 μου για φέτος η Ουκρανία και το μόνο 10/10!

  12. Μακράν το πρώτο μου για φέτος. Το μόνο που με συγκινεί τόσο και που είναι πραγματικά άρτιο. Ίσως η καλύτερη γυναίκα ερμηνεύτρια για φέτος, με στίχους βαθιά αληθινους και ανθρωπιστικους, με μουσική που παντρευει το σύγχρονο με το παραδοσιακό με μοναδικό τρόπο. Δεν υπάρχει τραγουδιστρια που θα το ερμηνευε και θα το ένιωθε περισσότερο από τη Jamala. Δεν έχω κάτι άλλο να πω, 10/10 και 1/43, 1/19.
    Πιστεύω πάει για πολλά φέτος, δεν αποκλείω να το δούμε και νικητή. Θα είναι η κλασική περίπτωση που εκτοξεύεται αμέσως μετά τον ημιτελικό. Η πρόκριση και η δεκάδα είναι θαρρώ αναμφισβητητα.

  13. Σπάνια περίπτωση που η live ερμηνεία είναι πολύ καλύτερη της studio version!
    Απλά καθηλωτική. Στην ερμηνεία. στη φωνή, στην έκφραση…σε όλα!
    Στοιχεία σύγχρονα μαζί με παραδοσιάκα δένουν μοναδικά και η τόσο ιδιαίτερη χροιά της Jamala το κάνουν αριστούργημα. Περιμένεις πως και πως να ακούσεις το αποκορύφωμα που είναι από το 2:15. Ανατριχίλα!
    Δεν είναι και το πιο εύπεπτο τραγούδι όμως και δεν ξέρω την απήχηση που θα έχει. Η Τουρκική διασπορά πάντως θα βοηθήσει!
    Εύχομαι να φτάσει εκεί που του αξίζει. Δηλαδή top3.

  14. Μπορεί να μην βρίσκω ιδιαίτερα ελκυστική τη μελωδία του αλλά είναι μια σοβαρή καλλιτεχνική πρόταση από μια μεγάλη φωνή. Από τις λίγες περιπτώσεις που το πάντρεμα δύσης-ανατολής δεν μου φαίνεται κιτς. Αν ήμουν μέλος επιτροπής θα όφειλα να το κατατάξω πολύ ψηλά (τοπ 3). Σαν τηλεθεατής και φαν όμως θα προτιμήσω να βοηθήσω άλλα τραγούδια, που μου απευθύνονται περισσότερο.
    -Περί στίχων: Γενικότερα, δεν πολυσυμπαθώ τις αναφορές σε αμφιλεγόμενα γεγονότα της (πολεμικής) ιστορίας. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να διαιωνίζουν τις ιστορικές βεντέτες και τα εθνικά μίση.

  15. Πολύ δυνατό κ η ίδια το απογειωνει με τη φωναρα της..καλά στη γέφυρα τα σπάει..αλλη μια συμμετοχή της Ουκρανίας που θα παει πολύ καλά παρα τα πολιτικά μηνυματα

  16. Υπερεκτιμημένο έως και βαρετό θα έλεγα
    13/19
    34/43
    αλλά επειδή είναι Ουκρανία, φυσικά θα περάσει και θα αφήσει εκτός καλύτερα τραγούδια από τον ίδιο ημιτέλικο

  17. για μενα ειναι το καλυτερο τραγουδι για φετος και εννοειται το καλυτερο που εχουν στειλει περιμενω να το δω live αγαπημενες συμμετοχες ειναι του 2006,2008 (για μενα επρεπε να νικησει) και 2013

  18. ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!! Μου αρέσουν όλες οι συμμετοχές της εκτός από 2003, 2005 και 2007. Φέτος λοιπόν επιστρέφει (επιτέλους) με μια υπέροχη συμμετοχή!!! Σίγουρη πρόκριση και πιστεύω και σίγουρο τοπ10 στον τελικό. Ενδεχομένως και τοπ5…θα δούμε..!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ