Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Ισλανδίας στη Eurovision 2017!

Η Ισλανδία θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2017 από την 40χρονη Svala με το τραγούδι Paper. Η ισλανδική συμμετοχή είναι στα αγγλικά και έχει γραφτεί από την Svala μαζί με τους Einar Egilsson, Lester Mendez & Lily. Αυτή θα είναι η 30η συμμετοχή της Ισλανδίας στον διαγωνισμό της Eurovision.

Η Svala Björgvinsdóttir γνωστή και ως Svala, Svala Björgvins, ή Kali γεννήθηκε στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας στις 8 Φεβρουαρίου 1977. Ο πατέρας της Bo Halldórs εκπροσώπησε την Ισλανδία στην Eurovision το 1995. Ξεκίνησε το τραγούδι από πολύ μικρή και εννέα χρονών ηχογραφεί ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι , το Fyrir Jól, ντουέτο με τον πατέρα της το οποίο έγινε νούμερο ένα hit στη χώρα. Στην ηλικία των έντεκα άλλο ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι της , το Ég hlakka svo til, γνωρίζει τεράστια επιτυχία. Το 1999 υπογράφει συμβόλαιο με την EMI και την Priority Records στην Β.Αμερική και χαρακτηρίστηκε μια από τις καλύτερες συμφωνίες που πέτυχε ποτέ Ισλανδός καλλιτέχνης με δισκογραφική εταιρεία καθώς της εξασφάλιζε την ηχογράφηση έξι δίσκων. H Svala μετακόμισε στο Los Angeles Το 2001 κυκλοφορεί το πρώτο της άλμπουμ The real me και το oμώνυμο του δίσκου τραγούδι σκαρφαλώνει στα chart και στην χώρα της το άλμπουμ γίνεται πλατινένιο. Το άλμπουμ γνωρίζει επιτυχία και στην Γερμανία, στην Ισπανία και στην Ιαπωνία. Λόγω των γεγονότων της 11 Σεπτέμβρη στην Αμερική λίγο καιρό αργότερα η Priority Records εξαγοράζεται από την Capitol Records. Η Svala επέστρεψε στην Ισλανδία και το 2005 ηχογραφεί το δεύτερο άλμπουμ της The Bird Of Freedom, την παραγωγή του οποίου επιμελήθηκε η ίδια μαζί με τον πατέρα της.

Το 2006 η Svala με τον μετέπειτα σύζυγο της Einar “Mega” Egilsson και τους αδελφούς του δημιούργησαν το γκρουπ Steed Lord και σε σύντομο χρονικό διάστημα γνωρίζουν επιτυχία τόσο στην Ισλανδία όσο και σε άλλες χώρες. Η Svala με τους Steed Lord μετακόμισαν το 2009 στο Los Angeles και έχουν ηχογραφήσει έως σήμερα τέσσερα άλμπουμ. Το 2015 η Svala δέχτηκε την πρόταση να είναι μία από τους τέσσερις κριτές του ισλανδικού The Voice.

H Svala θα εμφανιστεί 13η στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2017 στις 9 Μαϊου με το τραγούδι Paper.

Στίχοι:

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Ισλανδία φαίνεται πως έχει χάσει το δρόμο της στην esc..δεν ξέρω..πολύ άκυρο τραγούδι. Αλλά δεν πειράζει Ισλανδία μου, διέπρεψες στο ποδόσφαιρο στο euro, μην τα θες κι όλα δικά σου!!

  2. Αξιοπρεπής συμμετοχή, ωστόσο αρκετά flat υπάρχουν πολύ καλύτερες electro pop συμμετοχές (π.χ. Αζερμπαϊτζάν). Πιστεύω ότι η Ισλανδία θα μείνει για ακόμη μια χρονιά εκτός τελικού.
    Από εμένα 20η θέση συνολικά, 12η στον ημιτελικό και 6/10.

  3. Όταν βγήκε για πρώτη φορά στην δημοσιότητα το τραγούδι, μου άρεσε πολύ (δεν υπήρχε και κάτι καλύτερο τότε). Τώρα πλέον μου φαίνεται μέτριο. Ειδικά αν εμφανιστεί όπως στον τελικό τους δεν έχει καμία ελπίδα πρόκρισης. Με ένα πιο “eye-grabbing staging” κάτι θα κάνουν…
    Καλή επιτυχία Ισλανδία!

    • Στον εθνικό τελικό αυτό που φορούσε ήταν μαύρο χάλι και γενικά όλη η παρουσίαση ήταν χάλια

  4. Μου είναι απλά ένα συμπαθητικό τραγούδι ,μέχρι εκεί για τίποτα παραπάνω.Τελικο ίσως αλλά εκεί αρκετά χαμηλά

  5. Δεν μπορώ να πω ότι τα τραγούδια που στέλνει η Ισλανδία τα τελευταία χρόνια είναι άσχημα.. Ωστόσο είναι συνηθισμένα, δεν έχουν κάτι αυθεντικό, κάτι ιδιαίτερο..Το ίδιο ισχύει και φέτος..Μάλλον δε θα περάσει..η μόνη ελπίδα είναι μια πολύ δυνατή σκηνική παρουσία αλλά και πάλι δεν έχει πολλές ελπίδες..

  6. Ποτε δε μου αρεσε!μετριοτατο με το μομο συν η φωνη της…σκηνικα απλα φτωχο και πολυ κατωτερο του αζερμπαιτζαν η των σκοπιων που ναι ιδιου στυλ…αν περυσι εφτασε μολις 14η η ισλανδια με ενα πολυ καλυτερο κομματι και σκηνικη παρουσια φετος δε νομιζω καν να φτασει κοντα στη προκριση…ακομα μια χρονια εκτος!καπου στην 13η με 15η θεση του ημιτελικου….

  7. Πιστεύω αυτό το τραγούδι είχε ανάγκη τα Ισλανδικά του για να ξεχωρίσει. Όπως είναι, δεν το λες σε καμία περίπτωση κακό, απλά αδιάφορο. Έχει να συναγωνιστεί τα καλύτερά του κατ’εμέ Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο και Λετονία στο ίδιο είδος, χώρια που η σειρά εμφάνισης δεν το ευνοεί (σε σχέση με το κλείσιμο του ημιτελικού από τους Triana Park).
    Δεν είναι τυχαίο που οι στοιχηματικές εταιρείες του δίνουν τη 14η θέση στις πιθανότητες πρόκρισης…
    6,5/10
    #12/18
    #17/43
    Καλή επιτυχία Ισλανδία!

  8. Πολύ δυνατό κομμάτι για την αγαπημένη και αδικημένη Ισλανδία! Έχει την ατυχία να εμφανίζεται και αυτό στον πρώτο ημιτελικό και συγκριτικά με παρεμφερείς συμμετοχές που υπερτερούν (Βέλγιο, Αζερμπαϊτζάν, Λετονία) το βλέπω δυστυχώς να χάνεται, αν και αξίζει μια θέση στον τελικό. Και δυνατή σκηνική παρουσία να έχει (του εθνικού τελικού δεν βλέπονταν) δύσκολο έως ακατόρθωτο να προκριθούν και τα 4… 6,5/10, 8/18 και 12/43 με πτωτικές τάσεις…

  9. Σχόλιο: Σε καμία περίπτωση δεν είναι κακό, εύηχο είναι αλλά είναι λίγο βαρετό και σε κάποιες φάσεις φλατ. Καλή η ερμηνεύτρια, ωραίοι οι στίχοι και ακούγεται ευχάριστα αλλά μέχρι εκεί.
    Βαθμός: 6.5/10
    Θέση: 18/43 και 8/18
    Πρόβλεψη: Νομίζω πως δε θα καταφέρει την πρόκριση αφού το κοινό δεν νομίζω να το έχει στη δεκάδα του και οι επιτροπές δε θα το εκτιμήσουν τόσο ώστε να του χαρίσουν την πρόκριση χωρίς τη βοήθεια του κοινού. Εκτός τελικού 11η-13η θέση.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ