Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Ελβετίας στη Eurovision 2019!

Η Ελβετία θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2019 από τον Luca Hänni και το τραγούδι «She got me», σε σύνθεση και στίχους των Laurell Barker, Mac Frazer, Luca Hänni, Jon Hällgren και Lukas Hällgren.

Ο Luca Hänni γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1994 στη Βέρνη της Ελβετίας. Είναι τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μοντέλο.

Η καριέρα του στη μουσική ξεκίνησε το 2012, όταν ήταν μόλις 17 ετών, κερδίζοντας τη πρώτη θέση στο talent show “ Deutschland sucht den Superstar” (η γερμανική εκδοχή του American Idol). Ήταν ο πρώτος μη-Γερμανός νικητής του show καθώς και ο μικρότερος ηλικιακά νικητής στην ιστορία του προγράμματος. Από μικρός, (5 ετών) ο Luca ξεκίνησε να μαθαίνει drums ενώ στη πορεία ακολούθησαν τα μαθήματα πιάνου και φωνητικής.

Το πρώτο του single “Don’t think about me” κυκλοφόρησε το 2012, φτάνοντας στο #1 των charts της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας. Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στο ντεμπούτο album του με γενικό τίτλο “My Name is Luca” το οποίο περιλάμβανε τα τραγούδια που είχε ερμηνεύσει κατά τη διάρκεια του talent show. Ο 2ος δίσκος “Living the dream” το 2013 ενώ ακολούθησαν έκτοτε ακόμη δύο ολοκληρωμένοι δίσκοι. Στη μέχρι τώρα πορεία του, ο Luca έχει δώσει αρκετές sold out συναυλίες ενώ η επαφή του με το κοινό και τους fans του είναι ιδιαίτερα ενεργή μέσα από τα social media, το internet και τις συναντήσεις που οργανώνει μαζί τους! Παράλληλα με τη μουσική και το τραγούδι, ο Hänni διατηρεί τη δική του εταιρία ρούχων σχεδιάζοντας ο ίδιος πολλά από τα ρούχα που λανσάρει. Το 2017, το ταλέντο του στο χορό, τον βοήθησε να κερδίσει τη πρώτη θέση στο Γερμανικό show χορού “Dance Dance Dance”! Τον Δεκέμβρη του 2018 συμμετείχε στο show της δημοφιλούς Γερμανίδας τραγουδίστριας Helene Fischer.

Φέτος, ο Luca επιλέχθηκε να είναι ο εκπρόσωπος της Ελβετίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη του επαφή με τον διαγωνισμό. Το 2017, ήταν αυτός που ανακοίνωσε τη βαθμολογία της Ελβετικής επιτροπής, τη βραδιά του τελικού του διαγωνισμού!

Πηγές Φωτογραφίας: (1) Anelia Janeva|(2) CHRISTOPH AMMANN

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ότι απεχθάνομαι στη μουσική γενικώς:
    Τόσο φτηνιάρικο ποπάκι και τόσο fake latin, όσο δεν πάει. Η τέλεια ηχορύπανση για τα μπιτσόμπαρα το καλοκαίρι. Ερμηνευμένο από ακόμη έναν τραγουδιστή με καλογραμμωμένους κοιλιακούς. Ακριβώς ότι χρειαζόμαστε σε ένα ΜΟΥΣΙΚΟ διαγωνισμό δλδ.

    #41/41

  2. Σίγουρα θυμίζει κάτι από despasito και fuego, σίγουρα στιχουργικά είναι αισχρό αλλά είναι πολύ πιασαρικο! Στο live στο Άμστερνταμ δε μου άρεσε και βρήκα κάπως “χαζές” τις χορευτικές του κινήσεις… Προσωπικά το έχω στη 10η θέση με πτωτική όμως πορεία. Απορώ ωστόσο γιατί στα στοιχήματα παίζεται τόσο ψηλά. Θεωρώ θα δούμε φέτος την Ελβετία στο τελικό μετά από χρόνια αλλά δύσκολα εντός 5αδας αφού έχει να ανταγωνιστεί την Κύπρο κι τη Μάλτα ( παρόμοιο μουσικό στυλ) και η μία συμμετοχή θα στερήσει πόντους στην άλλη.
    Αγαπημένες συμμετοχες της Ελβετίας στο πρόσφατο παρελθόν:2011/2012/2013/2014/2018
    Πρόβλεψη: σίγουρα θα προκριθει (2η-5η θέση στον ημιτελικό) αλλά στο τελικό νομίζω θα έχει ανάλογη τύχη με τον mikolas πέρυσι(Αρκετά ψηλά στο televoting και χαμηλότερα στις επιτροπές), δηλαδή θα τερματίσει κάπου μετα τη 5αδα η οριακά εντός αυτής.

  3. Δεν μου αρέσει γιατί είναι μια ανάμειξη fuego με despacito .Για να δούμε αν θα μπει ο αγαπημένος μου κλονος να πει ότι είναι άθλιο και ότι ο Sergey πρέπει να νικήσει και τις γνωστές μπούρδες και εσείς τα χαιβανια να τον πιστέψετε ότι ειμαι εγω

    • Συνέχισε εσύ να λες ότι σου έχω κλέψει το προφίλ ενω γίνεται ακριβώς το αντίθετο .Δεν θα πετύχεις τίποτα ,εκτός αν θεωρείς επιτυχία το να κάνεις καπιους από δω μέσα να σε πιστέψουν τοτε τι να σου πω θα είσαι το ίδιο ουγκανος με αυτούς.

  4. Δεν ξερω αλλα εμενα μου βγαζει κατι το προσποιητό η συγκεκριμένη συμμετοχή. Σε φάση ψευτογελάκια, υπερβολικά χορευτικά και ψευτοσταριλίκι. Τον αντιπαθώ λιγάκι χωρίς να ξέρω το γιατί. Όλοι λένε ότι είναι ο νέος foureiras αλλά εγώ πιστεύω ότι είναι λίγο πιο κοντά στον mikolas ..στο πιο αντιπαθητικό όμως. Μακάρι για μενα εντελως υποκειμενικά και η θέση να είναι πιο κοντα στου mikolas παρα στης φουρειρας. Ιδωμεν.

  5. Γιατί είναι τρίτος στα στοιχήματα? Αντιγραφή κακη του despacito….αν βγει χορευτικό κομμάτι προτιμώ Κύπρο και Όχι γιατί είναι η Κύπρος αλλά είναι πολύ καλύτερο από του Ελβετού!!!

  6. Μου θυμίζει λίγο ιγκλέσιας. Δεν το λέω για κακό
    Δροσερό, για ρα δικά μου γούστα πιο δροσερό από της ισπανίας. Λόγω ολλανδίας δενομίζω να κερδίσει, θα παίξει σίγουρα δυνατά για τις θέσεις 2-4 μου αρέσει αρκετά! Πολύ διαφορετικό από το στυλ της Ελβετίας των τελευταίων χρόνων κι αυτό επίσης μου αρέσει πολύ.αν το στήσουν καλά οι Ελβετοί θα φτάσει πολύ ψηλά.. γιατί για όλα τα τραγούδια εκεί θα κριθεί, στο στήσιμο.. καλή επιτυχία στην ελβετία!

  7. Καθόλου καλό τραγούδι μια κακή απομίμηση του despasito και του fouego με στοίχους ότι να ναι, ο τραγουδιστής δεν υποστηρίζει καθόλου το τραγούδι όταν χορεύει φαίνεται ότι δεν είναι άνετος το τραγούδι τον χορεύει και όχι αυτός το τραγούδι πιστεύω ότι δεν θα πάει τόσο ψηλά όσο τον δίνουν τα στοιχήματα,από τα χορευτικά φέτος προτιμώ και εγώ της Κύπρου η της Μαλτα, της Μαλτα λίγο παραπάνω γιατί και το replay μου θυμίζει fouego

  8. Εδώ που τα λέμε και της Μαλτα φέρνει λίγο το ρεφρέν στο τραγούδι swalla του derulo όταν αυτός λέει swalla και η τραγουδίστρια chameleon

  9. Φτηνιάρικο; Ναι. Κακή αντιγραφή Despacito; Ναι. “Αντρικό” Fuego; Ναι. Θυμίζει το Everyday του Mendez; Θυμίζει. Όλα αυτά ισχύουν, δεν παύει να είναι πιασάρικο όμως. Και με μια καλή σκηνική παρουσία θα αναδειχθεί ακόμα πιο πολύ. Η Ελβετία είναι δεδομένο ότι φέτος θα πάει τελικό. Το θέμα είναι ως πού μπορεί να φτάσει. 5άδα νομίζω εύκολα, για παραπάνω όμως θα πρέπει να δούμε τι ετοιμάζουν σκηνικά οι Ελβετοί αλλά και τι ετοιμάζει η Ολλανδία, η Ρωσία αλλά και η Κύπρος που είναι η μεγαλύτερη αντίπαλός τους σε αυτό το είδος (ίσως και η Μάλτα, απλώς προσωπικά θεωρώ ότι το τραγούδι της Μάλτας δεν θα πάει τόσο καλά όσο παρουσιάζεται, αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Καλή επιτυχία Ελβετία!

  10. Πολύ ωραίο τραγούδι και ελπίζω να φτάσει ψηλά και γιατί όχι να κερδίσει κιόλας.
    Δεν καταλαβαίνω ούτε τις αντιδράσεις μερικών ψευτοκουλτουριάρηδων που μόνο κάτι τραγούδια που είναι για ύπνο τους αρέσουν και οτιδήποτε άλλο τους φαίνεται παρακμιακό και φτηνό, ούτε και τις αντιδράσεις μερικών που θεωρούν ότι είναι αντιγραφή από Fuego ή Despacito ή δεν ξέρω εγώ ποιανού άλλου.
    Είναι ένα ωραίο αυθεντικό ποπ τραγούδι και καθόλου δήθεν, όπως μερικά άλλα στον διαγωνισμό και φέτος και από άλλες χρονιές.

  11. Η Μάλτα είναι σαφώς υπερεκτιμημένη από τα στοιχήματα και δεν μπορώ να καταλάβω και το λόγο. Αισθάνομαι ότι η τραγουδίστρια είναι έξω απ’τα νερά της με αυτό το τραγούδι.

  12. Δεν έχω δει τη Michela live αλλά κι εμένα μου δίνει αυτήν την αισθηση, ότι δε θα είναι “αρκετή” στη σκηνή.. Μακάρι να μας διαψεύσει, βέβαια και να χαρίσει στο διαγωνισμό ένα ακόμα εκρηκτικό σόου τύπου Φουρέιρα (τελείως τυχαίο παράδειγμα) γιατί ,κακά τα ψέματα, είμαστε στη Γιουροβίζιον.. Άλλωστε για τέτοιες καταστάσεις σε προδιαθέτει αυτό το στυλ τραγουδιού. Ωραία τα σλοου κι ατμοσφαιρικά κομμάτια αλλά Γιουροβίζιον χωρίς χορευτικό, εύρημα και μπιτάκι δε νοείται.

  13. Από τα καλύτερα φέτος,pop dance,λάτιν,ρυθμικό…Για μένα 2η θέση…Καλή επιτυχία!!!

  14. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αλλά έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με Μάλτα κ Κύπρο. Έχει μελωδία πολύ χαρακτηριστικη και χορεύεται ακόμα περισσότερο από τα άλλα 2 που είναι στο ίδιο στυλ περίπου. Θα σκίσει κεντρική Ευρώπη ακόμα και σε επιτροπές… 5αδα ναι πρωτιά ούτε κατά διάνοια… Ο Ολλανδός θα κάνει περίπατο με πρωτιά σε televoting κ επιτροπες φυσικά.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ