Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Γεωργίας στη Eurovision 2018!

Το συγκρότημα Iriao, δημιουργήθηκε το 2013 και θα ταξιδέψει στην Λισαβόνα με απευθείας ανάθεση από την κρατική τηλεόραση της χώρας 1 TV. Η μουσική τους συνήθως αποτελεί μίξη jazz και παραδοσιακών ήχων. Το όνομά τους προέρχεται από την φράση «Iriao-uruao» που σχετίζεται με έναν παραδοσιακό τρόπο τραγουδιού, το Krimanchuli.
Τα μέλη του συγκροτήματος είναι επτά, επομένως κάποιος από αυτούς δεν θα ανέβει στη σκηνή της Eurovision με το υπόλοιπο συγκρότημα, μιας και οι κανόνες επιτρέπουν έως 6 άτομα επί σκηνής.

David Malazonia (αρχηγός του συγκροτήματος και συνθέτης)
Nugzar Kavtaradze (παραδοσιακά όργανα)
Bidzina Murgulia (φωνή)
Levan Abshilava (τύμπανα & κρουστά)
Shalva Gelekva (μπάσο)
George Abashidze (φωνή)
Mikheil Javakhishvili (φωνή)

Το «Sheni Gulistvis», που σημαίνει «για σένα», θα ερμηνευθεί εξ ολοκλήρου στα γεωργιανά, σηματοδοτώντας την δεύτερη φορά που θα ακουστεί η γλώσσα στον διαγωνισμό. Συνθέτης είναι ο αρχηγός του συγκροτήματος Davit Malazonia ενώ τους στίχους έγραψε η Irina Sanikidze.

ΣΤΙΧΟΙ

Επιμέλεια άρθρου, συντακτική ομάδα OGAE Greece

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αδιάφορο.
    Δεν νομίζω να περάσει, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι το 2016 πέρασε.
    34/43 και 14/18 στο τοπ μου

  2. Για κάποιο λόγο οι Γεωργιανοί θεώρησαν ότι το Mizerja (Κροατία 2013) ήταν επιτυχία. Δεν ξέρω από που το συμπέραναν αυτό, αλλά πέραν του γεγονότος ότι τερμάτισε στην 10η θέση του televoting σε ημιτελικό 16 χωρών πρέπει μάλλον να θυμίσουμε στους Γεωργιανούς ότι Η ΚΡΟΑΤΙΑ ΤΟ 2013 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΑΡΑ ΤΟ MIZERJA ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Άρα ανούσιο το να “ξαναστέλνουν” ένα τραγούδι που αποκλείστηκε 5 χρόνια πριν. Από ‘κει και πέρα θετικό το γεγονός ότι στέλνουν κάτι στην γλώσσα τους και συμβάλλουν εν γένει στην ποικιλομορφία του διαγωνισμού με αυτόν τον τρόπο.
    Καλή επιτυχία Γεωργία!

  3. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι και φέτος η Γεωργία θα μείνει στον ημιτελικό. Και όντως θυμίζει έντονα Mizerja όπως είπε και ο φίλος παραπάνω. 2/10 και 41/43

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ