Ο Αμερικανικός Διαγωνισμός Τραγουδιού και το ενδεχόμενο συμμετοχής των ΗΠΑ και στη Eurovision!

Σύμφωνα με τον Christer Björkman, ήδη από πέρυσι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις και σχέδια για τη διεξαγωγή ενός αμερικανικού διαγωνισμού τραγουδιού. Το φορμάτ θα βασίζεται τόσο σ’ αυτό της Eurovision όσο και στου σουηδικού Melodifestivalen.

Πιθανή έναρξη του διαγωνισμού το 2021

Η ιδέα είναι κάθε Πολιτεία να στέλνει μία πρωτότυπη συμμετοχή. Ωστόσο, λόγω του μεγάλου αριθμού των Πολιτειών, ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια αρκετών εβδομάδων. Οι ημιτελικοί θα διεξάγονται σε διάφορες πόλεις μέχρι να φτάσουν στον μεγάλο τελικό που θα διοργανώνεται στην ίδια πόλη.

O Christer Björkman, που βρίσκεται πίσω από την ιδέα αυτή, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε είδη μουσικής, μιας και κάθε Πολιτεία έχει τη δική της μουσική ταυτότητα.

Θα πρέπει να είναι ένα μείγμα από νέους αστέρες και καθιερωμένους καλλιτέχνες.

Το ενδιαφέρον από τηλεοπτικούς σταθμούς

Δέκα τηλεοπτικοί σταθμοί των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία τους να μεταδώσουν τον Αμερικανικό Διαγωνισμό Τραγουδιού.

Εκτός από τα αθλητικά γεγονότα, ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι το μεγαλύτερο τηλεοπτικό γεγονός της γης. Ενώνει μια ήπειρο και όλοι μπορούν να ψηφίσουν. Ανυπομονούμε να εισαγάγουμε αυτόν τον πανέμορφο διαγωνισμό στη μεγαλύτερη τηλεοπτική αγορά του κόσμου. Το κοινό του μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο κάθε χρόνο, οπότε είναι η κατάλληλη στιγμή να φέρουμε αυτό το συναρπαστικό σόου και στο κοινό της Αμερικής.

Peter Settman, τηλεοπτικός παραγωγός

Συμμετοχή και στη Eurovision;

Σύμφωνα με τον Jon Ola Sand, γίνονται συζητήσεις για συμμετοχή των ΗΠΑ και στη Eurovision. Προϋπόθεση θα είναι η επιτυχία του αμερικανικού διαγωνισμού τραγουδιού. Επίσης, τόνισε ότι αυτό, αν συμβεί, θα είναι μετά την αποχώρησή του από τη θέση του Εκτελεστικού Υπεύθυνου, φέτος αμέσως μετά τη Eurovision στο Ρότερνταμ. Αυτός που θα τον διαδεχτεί θα πάρει και την απόφαση για το ντεμπούτο των ΗΠΑ και στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

πηγή: eurovisionireland, escxtra

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΗΠΑ στη Eurovision όχι δεν θέλω… Να υπάρχει κάποιος γκεστ να τραγουδήσει ναι να κάνουν το δικό τους διαγωνισμό….
    Αν είναι να φέρουμε και άλλες χώρες εκτός Ευρώπης θα χαθεί η ουσία του διαγωνισμού

  2. Εγώ θα ήθελα τις Η.Π.Α στην Eurovision. Αφού όλοι οι τραγουδιστές τους είναι άφωνοι. Παράδειγμα Madonna. Και επίσης δεν νομίζω ο τηλεοπτικό σταθμός που θα αναλάβει την συμμετοχή θα είναι και “διάσημος’

  3. Εφοσον θελουν να κανουν τον δικο τους διαγωνισμο το βρισκω λιγο ακυρο να συμμετασχουν και στην Eurovision. Θα μπορουσαν ομως αν ξεκινησει ποτε και η Asianvision να κανει κατι παρομοιο η αφρικη και η λατινικη αμερικη να γινει ενα παγκοσμιο σοου με τους 10 πρωτους απο καθε ηπειροτικο διαγωνισμο.

  4. Η ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ…♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

  5. Διαφωνώ.Η Eurovision είναι ένας Ευρωπαϊκός θεσμός.Η Αυστραλία ειχε κατι να προσφέρει αλλα οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν θετική άποψη για την Eurovision αν ξέρουν κιόλας τι είναι.Ας κάνουν δικό τους διαγωνισμο.

  6. Γιατι υπαρχει τοσο αρνητικη αποψη για τις ΗΠΑ απ ολους σας? Μια χωρα παραπανω ειναι.. Απλα αν ειναι να παραμεινει ο διαγωνισμος εντος ευρωπαικων οριων τοτε πρεπει να φυγει και η Αυστραλια.. Εγω αυτο ξερω.

    • Eurovision: απο το Europe και το λατινικο ρημα video=βλεπω. Ναι να φυγει και η Αυστραλια αλλιως να μπουν και αλλες χωρες απο αλλες ηπειρους και να λεγεται Worldvision.

  7. Η φάση είναι: follow the money!
    Βέβαια, η Eurovision έχει γίνει ένας εξαιρετικά δαπανηρός διαγωνισμός, σε όλα του: από την ίδια τη διοργάνωση ως στήσιμο τεχνικό & τηλεοπτικό έως αυτή καθ’ εαυτή τη συμμετοχή των χωρών δια ζώσης. Είναι αρκετά ακριβή για κάποιες ευρωπαϊκές ραδιοτηλεοράσεις!!!
    Θέλουν πελάτες & χορηγούς. Θέλουν τηλεθέαση. Και καλά κάνουν σαφώς. Κάποιοι πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να παραμείνει το επίπεδο ίδιο ή να βελτιωθεί μακροπρόθεσμα. No money no honey!

    Έτσι και στα δικά μας: η ΕΡΤ πληρώνει τόσα όσα της αναλογούν και οι συμμετέχοντες βάζουν τα υπόλοιπα. Και γι αυτό μια συγκεκριμένη δισκογραφική κι ένα εγχώριο team μονοπωλούν το διαγωνισμό. Και καλά κάνουν στην τελική. Έχουν, τα βάζουν, συμμετέχουν. Και ξέρουν ότι ένα μέρος μπορεί να τα χάσουν ‘forever and ever and ever’… Παίρνουν τα ρίσκα τους! Μαγκιά τους.

    Από την άλλη δε πιστεύω ότι ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ είναι μικρότερος των αντίστοιχων κρατικών της Ουγγαρίας, της Λετονίας κλπ που διοργανώνουν εθνικούς τελικούς!!! ?

  8. Στο τέλος η Eurovision δεν θα λέγετε καν Eurovision…Θα είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός…Απο μένα είναι όχι!!!!
    Αγαπάμε αυτήν την Eurovision και δε θέλουμε να την αλλάξουμε…

  9. Μακριά και αγαπημένοι με τις ΗΠΑ. Ελπίζω να μην συμβεί ποτέ αυτό ! Οι αμερικανοί έχουν την χειρότερη άποψη για τον διαγωνισμό !!! Όσο για άλλες χώρες όπως το Καζακστάν μπορεί να συμμετάσχει και το ευχομαι γιατί στην junior έχει εξαιρετικά τραγούδια .

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ