ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Το UA:PBC στο τιμόνι του Vidbir 2022!

Φωτογραφία: UA:PBC/ANASTASIIA MANTACH

Το ουκρανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο UA:PBC ανακοίνωσε τους όρους συμμετοχής για την παραγωγή του Vidbir 2022, του εθνικού τελικού της χώρας. Με την ανακοίνωση αυτή, γνωστοποιήθηκε ότι θα μεταδώσει τον εθνικό τελικό αλλά και τον διαγωνισμό ανεξάρτητα, χωρίς τη βοήθεια ιδιωτικών τηλεοπτικών δικτύων.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενό μας άρθρο, οι δρόμοι του UA:PBC με το STB χώρισαν. Η συνεργασία τους αφορούσε το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και πιο συγκεκριμένα την εθνική επιλογή της χώρας, Vidbir. Μετά από αυτή την απόφαση, ο ιδιωτικός σταθμός της χώρας (STB) δεν θα έχει καμία σχέση με τον διαγωνισμό. Δεν θα συμμετέχει στην οργάνωση του Vidbir αλλά και δεν θα βοηθάει οικονομικά της συμμετοχή της χώρας. Από το 2016 μέχρι το 2020 το SBT ήταν υπεύθυνο για την παραγωγή και την μετάδοση του Vidbir.

Οι όροι της προσφοράς!

Το UA:PBC με ανακοίνωσή του, παρουσίασε την προσφορά για την παραγωγή του νέου Vidbir που εκείνο θα μεταδώσει. Ο νικητής της προσφοράς αυτής θα επιμεληθεί και την σκηνική παρουσία του νικητή στην Eurovision, αλλά και το live on-tape, αν χρειαστεί καθ’ υπόδειξη της EBU.

Συγκεκριμένα, η προσφορά περιλαμβάνει:

  • Την παραγωγή του εθνικού τελικού, που πρέπει να διεξαχθεί από τις 12 Φεβρουαρίου μέχρι τις 4 Μαρτίου το αργότερο, ώστε να μεταδοθεί από το UA:PBC.
  • Την επιλογή συμμετεχόντων στο Vidbir.
  • Την πρόταση για τον τρόπο διεξαγωγής του εθνικού τελικού, των μελών της κριτικής επιτροπής και να διασφαλιστεί δίκαιος τρόπος ψηφοφορίας του κοινού.
  • Την παραγωγή του live on-tape για την Eurovision 2022, εφόσον χρειαστεί
  • Τη σκηνική παρουσία των συμμετεχόντων του εθνικού τελικού αλλά και της Eurovision 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν διορία μέχρι τις 24 Οκτωβρίου να υποβάλλουν την πρότασή τους στο UA:PBC. Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής θα βρείτε εδώ.

Η Ουκρανία τερμάτισε 5η στον φετινό διαγωνισμό, με σύνολο 364 βαθμούς. Το τραγούδι των Go_A, Shum, έγινε παγκοσμίως viral, καθώς και το πρώτο ουκρανικό τραγούδι που μπήκε στα Billboard charts. Στο κοινό το συγκρότημα τερμάτισε δεύτερο με 267 βαθμούς.


Η Ουκρανία στον διαγωνισμό με μια ματιά!

  • Συμμετοχές: 16
  • Πρώτη συμμετοχή: 2003 (Oleksandr Ponomariov – “Hasta la Vista” – 14η θέση – 30 βαθμοί)
  • Εμφανίσεις σε τελικό: 16
  • Νίκες: 2 (2004, 2016)
  • Χειρότερη θέση: 2017 (O.Torvald – “Time” – 24η θέση – 36 βαθμοί)

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα για την συμμετοχή της Ουκρανίας στον διαγωνισμό!

[Πηγή άρθρου: eurovoix.com]

Χρυσούλα Γκανά
Χρυσούλα Γκανά
Κάτοικος Βρυξελλών, δικηγόρος στο επάγγελμα, με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο και στους διεθνείς οργανισμούς. Ούσα στην καρδιά της Ευρώπης, λατρεύω τα ταξίδια, τις βόλτες, τις συναυλίες και το clubbing, ωστόσο στον ελεύθερο μου χρόνο, βλέπω (και μεταφράζω) τουρκικά σήριαλ και Netflix. Με τον διαγωνισμό ασχολούμαι ανελλιπώς από το 2005, καθώς για εμένα η Eurovision είναι η προσωπική μου γιατρειά, με ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο και με κάνει να νιώθω υπέροχα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ