ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Οι δηλώσεις της Jamala για τον τελικό «θρίλερ»!

Μετά το σάλο που προκλήθηκε σχετικά με τη συμμετοχή ή μη της Maruv με το «Siren Song» στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision μετά τη νίκη της στον τελικό του Vidir 2019 (δείτε εδώ), η Jamala, μέλος της κριτικής επιτροπής και ένα από τα κύρια πρόσωπα των σχετικών συζητήσεων τοποθετήθηκε επί του θέματος μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο instagram.

Εδώ είναι το τέλος της εθνικής επιλογής για τη Eurovision 2019. Θέλω να πω μερικά ακόμη λόγια. Η Eurovision είναι, καταρχάς, σαν διακοπές της μουσικής, σαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες τραγουδιού. Ωστόσο, σε μια κατάσταση σαν αυτή που είναι τώρα η χώρα μας, είναι δύσκολο για εμένα, καθώς και για πολλούς από τους πολίτες μας, να ελέγξω τα συναισθήματα κατά τη διάρκεια αυτών των συνομιλιών που ακούγονταν στη σκηνή, ειδικά σε σχέση με την Κριμαία.

Και γι ‘αυτό είναι σημαντικό να υπογραμμίσω ότι αυτό δεν επηρέασε τον τρόπο με τον οποίο αξιολόγησα τους συμμετέχοντες. Καθοδηγήθηκα μόνο από δίκαιη επαγγελματική εκτίμηση των τραγουδιών και των καλλιτεχνών και τις πιθανότητές τους να κερδίσουν στο Τελ Αβίβ. Έχω επανειλημμένα μιλήσει για τα κριτήρια που χρησιμοποιώ και ότι το κίνητρό μου είναι μόνο η νίκη για την Ουκρανία.

Η χώρα επέλεξε τη Maruv ως νικήτρια και τη συγχαίρω ειλικρινά για τη νίκη της!

Αυτή η εθνική επιλογή είναι επίσης ξεχωριστή για μένα, καθώς είχα την ευκαιρία να σας παρουσιάσω το νέο τραγούδι μου “Solo”, το οποίο, παρά τις τεχνικές δυσκολίες, κατάφερα να μοιραστώ μαζί σας “.

Οι δηλώσεις της Jamala έρχονται σε συνέχεια των δηλώσεων του Andriy Danylko (Verka Serduchka) και της Maruv.

“Αν η ουκρανική τηλεόραση θα αποφασίσει αν η Maruv αξίζει να εκπροσωπήσει την Ουκρανία, ποια είναι η έννοια της συνεδρίασης σε αυτήν την έδρα της κριτικής επιτροπής και της οργάνωσης αυτού του εθνικού τελικού;”

“Θα ήθελα να υπενθυμίσω για άλλη μια φορά ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision δημιουργήθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, έτσι ώστε οι χώρες να ενωθούν, θα ήταν μια κοινή γιορτή για όλους, θα μοιράζονταν πολιτισμό και νομίζω ότι είναι πολύ ωραίο. Πρώτα απ ‘όλα, είναι ένας διαγωνισμός τραγουδιού, όχι πολιτικές εκλογές”

Για όλες τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ουκρανίας στον διαγωνισμό της Eurovision μείνετε συντονισμένοι στο www.ogaegreece.com

[Φωτογραφία: Jamala instagram]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άσε μας ρε τζαμαλα μας έχεις ζαλίσει να το παίζεις θύμα . Απορώ πως το τραγούδι της δεν αποκλείστηκε με τους γελοίους στίχους που είχε . Για πες ρε τζαμαλα μιας και τα λες όλα με τους ναζί ποιοι συνεργάστηκαν ? Οι Ρώσοι οι εσείς ? Πρέπει να βρεθεί να την βάλει κάποια στην θέση της αυτήν την τραγουδίστρια δηθεν. Εγώ της προτείνω να σταματήσει το τραγούδι και να γίνει πολιτικός

    • Kαλύτερα να αφήσεις τις ιστορικές αναλύσεις γιατί δεν βγάζουν νόημα.
      1ον. Όλη η ΕΣΣΔ είχε συνεργαστεί με τη ναζιστική Γερμανία κατά της Πολωνίας με τη συμφωνία Ρίμπεντροπ-Μολότοφ.
      2ον. Όταν είσαι υπόδουλος σε ένα δεσποτικό και ολοκληρωτικό καθεστώς, αυτός που σου παρουσιάζεται ως απελευθερωτής -ακόμα και αν είναι η Γερμανία του Χίτλερ- έχει πολύ διαφορετική εικόνα από ότι έχει για έναν έξω από αυτή την κατάσταση.

  2. Εν τω μεταξύ διέρρευσε το αρχικό demo του Replay, ώστε αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση το RIK. Είναι ουσιαστικά μία αντιγραφή του Fuego όχι μόνο στη μελωδία και στο ύφος, αλλά και στιχουργικά (“Replay, replay, replay yeah”). Άλλο “προβληματικό” σημείο ότι χρησιμοποιεί το ίδιο μοτίβο με τα χάλκινα πνευστά που έχει και το τραγούδι της Maruv για την Ουκρανία.

    • Συμφωνώ μαζί σου, αλλά για την ώρα είναι το καλύτερο τραγούδι φέτος (για μενα) απ’ όσα έχουμε ακούσει φέτος.

    • Αλήθεια; Γιατί εγώ το άκουσα και το βρήκα εξαιρετικό. Να δούμε ποιο θα προτιμήσει η Ευρώπη, αυτό ή της Maruv;

    • Το άκουσα και θα συμφωνήσω ως προς όλα 100%…
      Μεγάλο φάουλ η τόση ομοιότητα με το fuego όπως και ότι υπάρχει παρόμοιο μοτίβο στη σύνθεση με τη φετινή συμμετοχή της Ουκρανίας. Αν η τελική version δεν έχει αλλάξει ριζικά από το demo που διέρρευσε δε νομίζω η Τάμτα να καταφέρει κάτι καλύτερο από τη Φουρέιρα, ενδεχομένως μια θέση στη 10αδα αλλά όλοι ξέρουμε πως το ρικ δε θέλει μόνο αυτό….
      Όσο για την Ουκρανία και το θέμα που προέκυψε,τι να πω; Απλώς έχω βαρεθεί να μας απασχολεί η ίδια χώρα για ακόμη μια χρονιά με λάθος τρόπο σε διαγωνισμό τραγουδιού…

  3. An i gkrinia itan olympiako athlima tha pairname ws xwra kathe xrono to xryso.
    Lysaksate kai me to tragoydi tis Kyprpou? Den exete to theo sas orismenoi.
    Oson afora to sygkekrimeno arthro i Jamala ksexylizei apo kakia. Eida to video kai tromaksa apo to entono blema tis, gemato miso. o de logos tis farmaki sketo. Tromakse i kopelitsa. Polla bravo omws stin tragoudistria pou gia apantisi sta osa tin katigoroun, tous ypenthymise to logo yparksis tis eurovision.

    • Ποιος γκρινιαξε…. ειδες κανενα σχολιο να λεει κατι κακο? καλα μερικοι ολο γκρινιες βλεπετε ή μαλλον αν δεν υπάρχουν θελετε να τις δημιουργησετε…..

      Χαλαρωστε μερικοι….

  4. Κάποιοι φαίνεται να περίμεναν πάνω από τα πληκτρολόγια για να αρχίσουν τις συγκρίσεις της Τάμτα με τη Φουρέιρα και το Fuego το οποίο πέρσι πριν τις πρόβες μας το περιέγραφαν ως ανύπαρκτο τραγούδι. Προσωπικά το Replay μου φαίνεται πολύ καλύτερο από το Fuego και η Τάμτα πολύ καλύτερη τραγουδίστρια από τη Φουρέιρα. Η Φουρέιρα από τη μεριά της είναι πολύ καλύτερη show-woman όπως και το έχει αποδείξει. Από κει και πέρα ούτε η Τάμτα έχει κάποιο ραντεβού με την πρωτιά, ούτε η Φουρέιρα είχε πέρσι αφού ίσως με ένα λίγο καλύτερο τραγούδι από το Fuego να είχε όντως κερδίσει.

    • ενταξει… πες το…. θες να δημιουργθει πανικος γιαυτο τα γραψες….

      Εγώ γιατι διάβασα 2-3 μηνυματα που δεν γκρινιαζαν… αντιθετα γραφουν οτι ειναι ιδιο στυλ με αυτο της ουκρανιας και ναι οτι κινειτε στο στυλ του φουεγκο… που ειναι το κακο και που ειδες εσυ γκρινια….

  5. Για την Maruv τα χω πει..ελπίζω να πάει
    Είναι ποπ-sexy,ήδη στα στοιχήματα ειναι 4η,και οι επιτροπές θα τις φερθοϋν όπως στη Netta,Iveta,Eleni..αν βελτιωθεί λίγο φωνητικά κυρίως
    Επίσης,κάποιοι λέτε πως η Maruv αντιγράφει την Φουρέϊρα..αστείο..Η Maruv έχει τραγούδι με 100εκ..την στιγμή που το βιντεο της Ελένης με τα περισσοτερα views(26εκ) είναι το Fuego-στην εμφανιση του τελικού..

    Όσο για την Τάμτα:
    1)Μιλάμε για Demo
    2)δεν με τρελαίνει,ένα ποπ κομμάτι όπως 100 που ακοϋμε κάθε μέρα
    3)Θα σπρωχτεί τρελά από τους Σουηδούς(εμένα αυτό δεν μ αρέσει).Κάθε χρόνια κομμάτια μέτρια που έχουν όμως Σουηδική ομάδα,πάνε καλά
    4)Όλα θα κριθούν από την εμφάνιση που προφανώς θα είναι κάτι στα όρια του sexy με αρκετό χορό
    5)100% το κυκλοφόρησαν για να δουν αντιδράσεις..
    6)Σε πολλούς θυμίζει Fuego γιατί ‘χτίστηκε’ πάνω στο fuego ή μλν με ίδιο τρόπο..
    7)Θεωρώ παγίδα που μετά απο την τόσο πετυχημένη (2η θέση και την νίκη ποπ κομματιού πάνε με την ίδια συνταγή,γυναίκα,sexy pop κομμάτι,ίδια ομάδα
    Νομίζω θα ήταν καλύτερο να επέλεγαν άντρα ή να έγραφε άλλος το τραγούδι
    Θα δούμε..
    Απο 2 Μαρτ και μετα..κάθε μερα θα ακουμε πολλα τραγουδια

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ