ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Oι Blåsemafian νικητές του Α’ Ημιτελικού του MGP 2021!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά ο πρώτος ημιτελικός του Melodi Grand Prix 2021 για την ανάδειξη του εκπροσώπου της Νορβηγίας στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision στο Ρότερνταμ τον προσεχή Μάιο. Νικητές αναδείχτηκαν οι Blåsemafian feat Hazel με το τραγούδι Let Loose.

Στον πρώτο ημιτελικό συμμετείχαν τέσσερις καλλιτέχνες οι οποίοι και ερμήνευσαν τα τραγούδια τους διεκδικώντας τη νίκη που θα τους έδινε το εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό του MGP 2021 στις 20 Φεβρουαρίου. Η βραδιά ξεκίνησε στις 20:50 στην H3 Arena του Όσλο και παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι Kåre Magnus BerghIngrid Gjessing Linhave και Ronny Brede Aase.

Το εισαγωγικό βίντεο διακωμωδούσε το περσινό φιάσκο της ψηφοφορίας έκλεισε υπό τους ήχους του Fuego. Μια από τις μεγάλες διαφορές φέτος ήταν η ύπαρξη εικονικού κοινού το οποίο από τα σπίτια τους εμψύχωνε τους φετινούς υποψηφίους.

Οι τέσσερις καλλιτέχνες που συμμετείχαν στον πρώτο ημιτελικό ήταν οι εξής: 

  1. Stina Talling– “Elevate” (στίχοι- μουσική: Bård Mathias Bonsaksen, Hilda Stenmalm, Stina Talling, Eirik Hella and Monika Engeseth)
  2. Jorn– “Faith Bloody Faith” (στίχοι- μουσική: Åge Sten Nilsen, Jørn Lande, Eirik Renton, Kjell Åge Karlsen)
  3. Blåsemafian- “Let Loose” (στίχοι- μουσική: Jørgen Lund Karlsen, Sigurd Evensen, Stig Espen Hundsnes, Benjamin Sefring and Caroline Teigen)
  4. Beady Belle- “Playing With Fire” (στίχοι- μουσική: Beady Belle)

Μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του ημιτελικού, οι τέσσερις καλλιτέχνες διαγωνίστηκαν σε ζευγάρια με το νικητή κάθε μονομαχίας να προκρίνεται στην επόμενη, τελική φάση του ημιτελικού.

Τα ζευγάρια που προέκυψαν μετά την κλήρωση ήταν τα εξής: 

Μονομαχία 1

Stina Talling- Elevate  VS Beady Belle- Playing With Fire” 

Μονομαχία 2

Jorn- Faith Bloody Faith”  VS Blåsemafian feat Hazel- Let Loose 

Στην τελική μονομαχία αναμετρήθηκαν οι νικητές των προηγούμενων ζευγαριών:

Stina Talling- Elevate”  VS  Blåsemafian feat Hazel- “Let Loose”

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, νικητές του Πρώτου Ημιτελικού αναδείχτηκαν οι Blåsemafian feat Hazel με το τραγούδι Let Loose. Οι δυο καλλιτέχνες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εκ νέου τις συμμετοχές τους πριν την τελική ψηφοφορία.

Οι τρεις συμμετέχοντες που δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Μεγάλο Τελικό θα έχουν μια Δεύτερη Ευκαιρία στις 14 Φεβρουαρίου.

Το τελικό αποτέλεσμα προέκυψε από την αποκλειστική ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού. Όσοι επιθυμούσαν, είχαν τη δυνατότητα να εγγραφούν στην ειδική σελίδα που είχε δημιουργήσει το NRK (δείτε εδώ) και να ψηφίσουν την αγαπημένη τους συμμετοχή μέχρι τρεις φορές. Ο χρόνος ψηφοφορίας του τηλεοπτικού κοινού ήταν μόλις τρία λεπτά στις πρώτες μονομαχίες ενώ αυξήθηκε σε τέσσερα στην τελική.

Στον Πρώτο Ημιτελικό είχαμε την ευκαιρία να δούμε τη συμμετοχή του TIX –Ut Av Mørket και των KEiiNO- Monument οι οποίοι και είναι εκ των έξι φιναλίστ του Μεγάλου Τελικού του MGP 2021 όπως αποφάσισε η ειδική κριτική επιτροπή. Oι KEiiNO παρουσίασαν το τραγούδι τους μετά την πρώτη μονομαχία ενώ ο ΤΙΧ μετά τη δεύτερη μονομαχία.

https://www.youtube.com/watch?v=Ufrn9bULQ4A

 Το αναλυτικό πρόγραμμα του Melodi Grand Prix 2021

  • Πρώτος ημιτελικός – 16 Ιανουαρίου
  • Δεύτερος Ημιτελικός – 23 Ιανουαρίου
  • Τρίτος Ημιτελικός – 30 Ιανουαρίου
  • Τέταρτος Ημιτελικός – 6 Φεβρουαρίου
  • Πέμπτος Ημιτελικός – 13 Φεβρουαρίου
  • Δεύτερη Ευκαιρία- 14 Φεβρουαρίου
  • Μεγάλος Τελικός – 20 Φεβρουαρίου

Πως σας φάνηκαν τα αποτελέσματα του πρώτου ημιτελικού του MGP 2021; 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το MGP 2021 και τη συμμετοχή της Νορβηγίας στη Eurovision 2021!

[Πηγή/Φωτογραφία: NRK]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλό επίπεδο από όλα τα τραγούδια, αλλά νομίζω ο TIX είναι ένα σκαλί πάνω από όλους τους υπόλοιπους.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ