ΝΟΡΒΗΓΙΑ: H Raylee νικήτρια του Β’ Ημιτελικού του MGP 2021!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά ο δεύτερος ημιτελικός του Melodi Grand Prix 2021 για την ανάδειξη του εκπροσώπου της Νορβηγίας στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision στο Ρότερνταμ τον προσεχή Μάιο. Νικήτρια αναδείχτηκε η Raylee με το τραγούδι Hero.

Στον δεύτερο ημιτελικό συμμετείχαν τέσσερις καλλιτέχνες οι οποίοι και ερμήνευσαν τα τραγούδια τους διεκδικώντας τη νίκη που θα τους έδινε το εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό του MGP 2021 στις 20 Φεβρουαρίου. Η βραδιά ξεκίνησε στις 20:50 στην H3 Arena του Όσλο και παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι Kåre Magnus BerghIngrid Gjessing Linhave και Ronny Brede Aase.

Σαν άλλοι Τομ Κρουζ οι τρεις παρουσιαστές μας υποδέχτηκαν στο στούντιο αφού απέφυγαν τις δέσμες λέιζερ σε μια πραγματική Mission Impossible.

Οι τέσσερις καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο δεύτερο ημιτελικό ήταν οι εξής: 

  1. Raylee– “Hero” (στίχοι- μουσική: Andreas Stone Johansson, Anderz Wrethov, Laurell Barker, Thomas Stengaard και Frazer Mac)
  2. Maria Solheim– Nordlyset” (στίχοι- μουσική: Andreas Gjone, Camilla North, Elsbeth Rehder, Torgeir Ryssevik και Maria Solheim)
  3. Daniel Owen– “Psycho” ( στίχοι- μουσική: Daniel Elmrhari, Paria Ahmadzade, Marius Hongve, Henrik Høven, Patrick Brizard, Jørgen Troøyen, Leif Inge Fosen και Marcus Nilsen Ulstad)
  4. Ketil Stokkan– “My Life is OK” (στίχοι- μουσική: Ketil Stokkan)

Μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του ημιτελικού, οι τέσσερις καλλιτέχνες διαγωνίστηκαν σε ζευγάρια με το νικητή κάθε μονομαχίας να προκρίνεται στην επόμενη, τελική φάση του ημιτελικού.

Τα ζευγάρια που προέκυψαν μετά την κλήρωση ήταν τα εξής: 

Μονομαχία 1

Ketil Stokkan– My Life is OK VS Daniel Owen– Psycho” 

Μονομαχία 2

Raylee– Hero VS Maria Solheim– Nordlyset

Στην τελική μονομαχία αναμετρήθηκαν οι νικητές των προηγούμενων ζευγαριών:

Daniel Owen– “Psycho”  VS  Raylee– “Hero”

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, νικήτρια του Δεύτερου Ημιτελικού αναδείχτηκε η Raylee με το τραγούδι Hero. Οι δυο καλλιτέχνες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εκ νέου τις συμμετοχές τους πριν την τελική ψηφοφορία.

Οι τρεις συμμετέχοντες που δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Μεγάλο Τελικό θα έχουν μια Δεύτερη Ευκαιρία στις 15 Φεβρουαρίου.

Το τελικό αποτέλεσμα προέκυψε από την αποκλειστική ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού. Όσοι επιθυμούσαν, είχαν τη δυνατότητα να εγγραφούν στην ειδική σελίδα που είχε δημιουργήσει το NRK (δείτε εδώ) και να ψηφίσουν την αγαπημένη τους συμμετοχή μέχρι τρεις φορές. Ο χρόνος ψηφοφορίας του τηλεοπτικού κοινού ήταν μόλις τρία λεπτά στις πρώτες μονομαχίες ενώ αυξήθηκε σε τέσσερα στην τελική.

Στο Δεύτερο Ημιτελικό είχαμε την ευκαιρία να δούμε τη συμμετοχή των StavangerkamerateneBarndomsgater” οι οποίοι και είναι εκ των έξι φιναλίστ του Μεγάλου Τελικού του MGP 2021 όπως αποφάσισε η ειδική κριτική επιτροπή. Παρουσίασαν το τραγούδι τους πριν την τελική μονομαχία του αποψινού ημιτελικού.


 Το αναλυτικό πρόγραμμα του Melodi Grand Prix 2021

  • Πρώτος ημιτελικός – 16 Ιανουαρίου
  • Δεύτερος ημιτελικός – 23 Ιανουαρίου
  • Τρίτος Ημιτελικός – 30 Ιανουαρίου
  • Τέταρτος Ημιτελικός – 6 Φεβρουαρίου
  • Πέμπτος Ημιτελικός – 13 Φεβρουαρίου
  • Δεύτερη Ευκαιρία- 15 Φεβρουαρίου
  • Μεγάλος Τελικός – 20 Φεβρουαρίου

Πώς σας φάνηκαν τα αποτελέσματα του δεύτερου ημιτελικού του MGP 2021; 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το MGP 2021 και τη συμμετοχή της Νορβηγίας στη Eurovision 2021!

[Πηγή/Φωτογραφία: NRK]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ