ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Οι πρώτοι φιναλίστ του MGP2021 | Οι συμμετέχοντες του Α’ Ημιτελικού!

Η Νορβηγία είναι μία από τις χώρες που προσπέρασε την περσινή εκπρόσωπό της για χάρη του εθνικού τελικού, μέσω του οποίου επιλέγει παραδοσιακά τον καλλιτέχνη ο οποίος θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με τα χρώματα της χώρας.

Το Melodi Grand Prix 2021, είναι γεγονός λοιπόν και σήμερα είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τους πρώτους καλλιτέχνες από τους 26 συνολικά, οι οποίοι θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Ρότερνταμ, όπου θα διεξαχθεί ο 65ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision.

Συγκεκριμένα, η έκδοση του MGP 2021 θα αποτελείται από πέντε Ημιτελικούς, ένα γύρο Δεύτερης Ευκαιρίας  και ένα Μεγάλο Τελικό. Οι ημιτελικοί, όπως και ο τελικός θα λάβουν χώρα στην H3 Arena με την “παρουσία” εικονικού κοινού. Τα κριτήρια με τα οποία χωρίστηκαν οι καλλιτέχνες στους ημιτελικούς – σε αντίθεση με πέρσι – δεν είναι γεωγραφικά.

Σε μια ειδική εκπομπή που έλαβε χώρα στα στα στούντιο του NRK, του τηλeοπτικού φορέα της χώρας μάθαμε τους πρώτους συμμετέχοντες του MGP 2021.

Οι έξι φιναλίστ του τελικού του Melodi Grand Prix 2021 είναι:

  1. TIX– Ut Av Mørket  (θα παρουσιάσει το τραγούδι του στον A’ ημιτελικό)
  2. Atle Pettersen– “World On Fire” (θα παρουσιάσει το τραγούδι του στον Δ’ ημιτελικό)
  3. Stavangerkameratene– “Barndomsgater” (θα παρουσιάσουν το τραγούδι τους στον Β’ ημιτελικό)
  4. Kaja Rode– “Feel Again” (θα παρουσιάσει το τραγούδι της στον Γ’ ημιτελικό)
  5. Rein Alexander– “Eyes Wide Open” (θα παρουσιάσει το τραγούδι του στον Ε’ ημιτελικό)
  6. KEiiNO– “Monument” (θα παρουσιάσουν το τραγούδι τους στον Α’ ημιτελικό)

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν οι τέσσερις καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στον Πρώτο ημιτελικό στις 16 Ιανουαρίου και τα τραγούδια τους.

Οι τέσσερις συμμετέχοντες του Πρώτου ημιτελικού είναι:

  1. Stina Talling– Elevate” (στίχοι- μουσική: Bård Mathias Bonsaksen, Hilda Stenmalm, Stina Talling, Eirik Hella and Monika Engeseth)
  2. Jorn– Faith Bloody Faith” (στίχοι- μουσική: Åge Sten Nilsen, Jørn Lande, Eirik Renton, Kjell Åge Karlsen)
  3. Blåsemafian- Let Loose” (στίχοι- μουσική: Jørgen Lund Karlsen, Sigurd Evensen, Stig Espen Hundsnes, Benjamin Sefring og Caroline Teigen)
  4. Beady Belle- Playing With Fire” (στίχοι- μουσική: Beady Belle)

Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια του Α’ Ημιτελικού στην ειδική σελίδα του NRK εδώ

Υπενθυμίζουμε πως σε κάθε ημιτελικό, οι καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν σε ζευγάρια μέχρι την επικράτηση ενός, όπως ακριβώς έγινε και πέρσι. Οι αντίπαλοι κάθε μονομαχίας θα καθοριστούν με κλήρωση. Να τονίσουμε ότι σε κάθε ημιτελικό το κοινό και μόνο είναι αυτό που καθορίζει το αποτέλεσμα.

Ο επικεφαλής του MGP, Stig Karlsen, έχει δηλώσει αρκετά αισιόδοξος για το επίπεδο του φετινού MGP2021, αναφέροντας πως τέσσερα τραγούδια θα μπορούσαν άνετα να κερδίσουν, ενώ με ένα πραγματικά ξετρελάθηκε και θα μπορούσε από την πρώτη στιγμή να το φανταστεί να επικρατεί των υπολοίπων.


Το αναλυτικό πρόγραμμα του Melodi Grand Prix 2021

  • Πρώτος Ημιτελικός – 16 Ιανουαρίου
  • Δεύτερος Ημιτελικός – 23 Ιανουαρίου
  • Τρίτος Ημιτελικός – 30 Ιανουαρίου
  • Τέταρτος Ημιτελικός – 6 Φεβρουαρίου
  • Πέμπτος Ημιτελικός – 13 Φεβρουαρίου
  • Δεύτερη Ευκαιρία- 14 Φεβρουαρίου
  • Μεγάλος Τελικός – 20 Φεβρουαρίου
Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ