ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Απόψε ο Γ’ Ημιτελικός του MGP2021!

Το Melodi Grand Prix 2021, ο διαγωνισμός μέσω του οποίου θα επιλέξει η Νορβηγία τον εκπρόσωπό της για τον 65ο διαγωνισμό της Eurovision, συνεχίζεται απόψε με τον τρίτο ημιτελικό. Η Νορβηγία χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο διαγωνισμό από το 1960, όταν και ξεκίνησε να συμμετέχει στο διαγωνισμό. Στη φετινή έκδοση 26 καλλιτέχνες θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Ρότερνταμ. Ο τρίτος ημιτελικός, όπως και οι υπόλοιποι, αλλά και ο μεγάλος τελικός,  θα λάβει χώρα στην H3 Arena του Όσλο.

Όσα έγιναν στους προηγούμενους ημιτελικούς

Γ΄ Ημιτελικός

Στον τρίτο ημιτελικό θα διαγωνιστούν τέσσερις καλλιτέχνες με σκοπό τη νίκη που θα τους χαρίσει το εισιτήριο για τον τελικό της 20ης Φεβρουαρίου. Οι καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν σε ζευγάρια μέχρι την επικράτηση ενός, όπως ακριβώς έγινε και πέρσι Οι αντίπαλοι κάθε μονομαχίας θα καθοριστούν με κλήρωση που θα γίνει ζωντανά στον αποψινό ημιτελικό.

Να τονίσουμε ότι το κοινό και μόνο είναι αυτό που καθορίζει το αποτέλεσμα. Όσοι θέλουν, μπορούν να εγγραφούν στην ειδική σελίδα που έχει δημιουργήσει το NRK (δείτε εδώ) και να ψηφίσουν την αγαπημένη τους συμμετοχή μέχρι τρεις φορές.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι ιθύνοντες του NRK, υπήρξε ένα πρόβλημα με την διαδικτυακή ψηφοφορία, καθώς οι ψήφοι από συσκευές παλαιότερης τεχνολογίας δεν καταμετρήθηκαν. Αυτό το πρόβλημα, δεν επηρέασε τα αποτελέσματα των δυο ημιτελικών.

Τα τρία τραγούδια που θα αποκλειστούν από τον αποψινό ημιτελικό θα έχουν μια Δεύτερη Ευκαιρία να κερδίσουν το τελευταίο εισιτήριο για τον τελικό του MGP στις 15 Φεβρουαρίου.,

Να σημειώσουμε ότι το δεύτερο ημιτελικό παρακολούθησαν περισσότεροι από 717.000 τηλεθεατές, σαφέστατα λιγότερα από τους 784.000 του πρώτου ημιτελικού.

Οι παρουσιαστές της βραδιάς

PHOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD / NRK

Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο Kåre Magnus Bergh, η Ingrid Gjessing Linhave και ο Ronny Brede Aase. Η ομολογουμένως επιτυχημένη παρουσία τους στο περσινό MGP τους έδωσε επάξια το εισιτήριο για την παρουσίαση και της φετινής έκδοσης. Σε αντίθεση με πέρσι, το κοινό θα απουσιάζει από την αίθουσα της H3 Arena, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον covid-19, αλλά θα συμμετέχει εικονικά.

Οι τέσσερις συμμετέχοντες του Γ’ Ημιτελικού

Η 17χρονη Dina Matheussen (Dinaye) συμμετέχει στον Γ’ Ημιτελικό με το τραγούδι Own Yourself” (στίχοι- μουσική: Christian Ingebrigtsen, David Thulin και Dina Matheussen). Ξεκίνησε την καριέρα της σαν χορεύτρια σε ηλικία μόλις 12 ετών, ενώ έχει και μαύρη ζώνη στο καράτε. “Είναι εντελώς άρρωστο. Ήταν πάντα ένα όνειρο μου να συμμετάσχω στο MGP. και τώρα είμαι εδώ“, δηλώνει η ίδια. Έχει ξανασυμμετάσχει στο παρελθόν σαν χορεύτρια στο MGP στη συμμετοχή της Amina Sewali “Mesterverk” το 2017.

Ο Karsten Dahl Marcussen είναι 32 ετών, κατάγεται από το Arendal και ζει στο Όσλο. Συμμετέχει στον τρίτο ημιτελικό με το τραγούδι Smile” (στίχοι- μουσική: Karsten Dahl Marcussen, Are Næsset και Pål Gauslaa Sivertzen). Είναι ο μοναδικός ανοιχτά gay τραγουδιστής της ραπ στη Νορβηγία και μάλιστα η δήλωση του αυτή προκάλεσε έκπληξη στους φανς του το 2016. “Νιώθω ωραία. Δεν πίστευα ότι θα το έκανα αυτό, γιατί δεν είναι φυσικό οι ράπερ να συμμετέχουν στο MGP. Το MGP είναι περηφάνεια. Έπρεπε να συμμετάσχω“, δηλώνει ο Big Daddy Karsten.

Η Emmy Kristine Guttulsrud Kristiansen είναι 20 ετών και κατάγεται από μουσική οικογένεια. Η συμμετοχή της στον τρίτο ημιτελικό είναι το τραγούδι Witch Woods” (στίχοι- μουσική: Olli Äkräs, Elsa Søllesvik, Morten Franck). Έχει συμμετάσχει στη νεανική έκδοση του Melodi Grand Prix (MGP Jr) το 2015. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει γράψει εκατοντάδες τραγούδια, ενώ είναι έτοιμη να δείξει τις μουσικές ικανότητές της επί σκηνής. “Πάνω από τη μισή ζωή μου ένιωθα πως έπρεπε το να είμαι μέρος του MGP ήταν ένα μη ρεαλιστικό όνειρο. Αλλά τώρα έχει συμβεί“.

Ο Ole Hartz είναι 24 ετών και συμμετέχει στον τρίτο ημιτελικό με το τραγούδι Vi er Norge” (στίχοι- μουσική: Rein Mellbye Van Vliet, Eirik Næss, Ole F. Hartz Gravbråten, Magnus Hagen Clausen και Petter Bjørklund Kristiansen). Από την ηλικία των έξι ετών ήξερε πως ήθελε να ασχοληθεί με τη μουσική και έτσι ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και κρουστών. Μας προετοιμάζει για την αποψινή του εμφάνιση λέγοντας “Έχω συνηθίσει να είμαι τροβαδούρος και να στέκομαι μόνος στη σκηνή. Τώρα όμως έχω έξι χορευτές και μια μεγάλη παράσταση“.

Η συμμετοχή της Kaja Rode– Feel Again

Στον αποψινό Γ’ Ημιτελικό θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τη συμμετοχή της Kaja Rode– Feel again (στίχοι- μουσική:Magnus Martinsen, Mirjam Johanne Omdal, Andreas Gjone και Erika Dahlen).

Η 22χρονη Kaja γεννήθηκε στο Όσλο. Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό όταν συμμετείχε στο The Voice το 2017 κάνοντας όλους τους κριτές να γυρίσουν στην Blind Audition. Σπουδάζει Διαχείριση Λιανικών Πωλήσεων, ενώ παράλληλα γράφει μουσική. Πώς αντέδρασε όταν της ανακοινώθηκε πως θα συμμετάσχει στο MGP; Η ίδια λέει “Έπρεπε να κλάψω λίγο. Ήταν τόσο υπερβολικό, αλλά ήταν πολύ διασκεδαστικό.”

➡ Το show ξεκινάει στις 20:50 ώρα Ελλάδας και μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ!

Πώς σας φαίνονται τα τραγούδια του τρίτου ημιτελικού του MGP 2021;

Εσείς ποιο τραγούδι από τα παραπάνω προτιμάτε; Πείτε μας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το MGP 2021 και τη συμμετοχή της Νορβηγίας στη Eurovision 2021!

[Πηγή/Φωτογραφία: NRK]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ