ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Απόψε ο Β’ Ημιτελικός του MGP2021!

Το Melodi Grand Prix 2021, ο διαγωνισμός μέσω του οποίου θα επιλέξει η Νορβηγία τον εκπρόσωπό της για τον 65ο διαγωνισμό της Eurovision, συνεχίζεται απόψε με το δεύτερο ημιτελικό. Η Νορβηγία χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο διαγωνισμό από το 1960, όταν και ξεκίνησε να συμμετέχει στο διαγωνισμό. Στη φετινή έκδοση 26 καλλιτέχνες θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Ρότερνταμ. Ο δεύτερος ημιτελικός, όπως και οι υπόλοιποι, αλλά και ο μεγάλος τελικός,  θα λάβει χώρα στην H3 Arena του Όσλο. Μπορείτε να δείτε τι έγινε στον πρώτο ημιτελικό εδώ.

B΄Ημιτελικός

Στο δεύτερο ημιτελικό θα διαγωνιστούν τέσσερις καλλιτέχνες με σκοπό τη νίκη που θα τους χαρίσει το εισιτήριο για τον τελικό της 20ης Φεβρουαρίου. Οι καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν σε ζευγάρια μέχρι την επικράτηση ενός, όπως ακριβώς έγινε και πέρσι Οι αντίπαλοι κάθε μονομαχίας θα καθοριστούν με κλήρωση που θα γίνει ζωντανά στον αποψινό ημιτελικό.

Να τονίσουμε ότι το κοινό και μόνο είναι αυτό που καθορίζει το αποτέλεσμα. Όσοι θέλουν, μπορούν να εγγραφούν στην ειδική σελίδα που έχει δημιουργήσει το NRK (δείτε εδώ) και να ψηφίσουν την αγαπημένη τους συμμετοχή μέχρι τρεις φορές.

Τα τρία τραγούδια που θα αποκλειστούν από τον αποψινό ημιτελικό θα έχουν μια Δεύτερη Ευκαιρία να κερδίσουν το τελευταίο εισιτήριο για τον τελικό του MGP στις 15 Φεβρουαρίου.

Να σημειώσουμε ότι τον πρώτο ημιτελικό παρακολούθησαν περισσότεροι από 784.000 τηλεθεατές όντας το τηλεοπτικό πρόγραμμα με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στη Νορβηγία το προηγούμενο Σάββατο.

Οι παρουσιαστές της βραδιάς

PHOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD / NRK

Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο Kåre Magnus Bergh, η Ingrid Gjessing Linhave και ο Ronny Brede Aase. Η ομολογουμένως επιτυχημένη παρουσία τους στο περσινό MGP τους έδωσε επάξια το εισιτήριο για την παρουσίαση και της φετινής έκδοσης. Σε αντίθεση με πέρσι, το κοινό θα απουσιάζει από την αίθουσα της H3 Arena, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον covid-19.

Οι τέσσερις συμμετέχοντες του Β’ Ημιτελικού

Η Raylee Charlotte Kristiansen (Raylee) συμμετέχει στον Β’ Ημιτελικό με το τραγούδι Hero ((στίχοι- μουσική: Andreas Stone Johansson, Anderz Wrethov, Laurell Barker, Thomas Stengaard και Frazer Mac). Ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 11 χρονών με το όνομα “Lotta”. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο περσινό MGP με το τραγούδι της “Wild”, με το οποίο έφτασε μέχρι την τελική φάση. Ακόμη, συμμετείχε στο MGP το 2015 με το τραγούδι “Louder”. “Φέτος γυρνάμε στα 80s. Είναι συναρπαστικό. Έχω ένα πολύ δυνατό τραγούδι, με γυναικεία δύναμη θα έλεγα“, λέει η ίδια.

Η Maria Solheim (38) μεγάλωσε στο Øksnes, ένα μικρό ψαροχώρι στη Βόρεια Νορβηγία, αλλά τώρα ζει στο Selvik. Συμμετέχει στο Β’ Ημιτελικό με το τραγούδι Nordlyset(στίχοι- μουσική: Andreas Gjone, Camilla North, Elsbeth Rehder, Torgeir Ryssevik και Maria Solheim). “Άρχισα να στέλνω κάποια τραγούδια πριν από μερικά χρόνια, χωρίς να το πω σε κανέναν. Επειδή υπάρχει κάτι που προκαλεί ένα είδος παιδικής χαράς. Eίναι τόσο ωραίο που το MGP έχει χώρο για τόσα πολλά“, λέει η Solheim. Αυτή την περίοδο δουλεύει πάνω στο 7ο δίσκο της, οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του έτους.

Ο 21 ετών Daniel ξεκίνησε από μικρή ηλικία να ασχολείται με το χορό και το τραγούδι, ενώ σε ηλικία μόλις 11 ετών κατέκτησε την πρώτη θέση στην εκπομπή νορβηγικών ταλέντων. Συμμετέχει στον Β’ Ημιτελικό με το τραγούδιPsycho(στίχοι- μουσική: Daniel Elmrhari, Paria Ahmadzade, Marius Hongve, Henrik Høven, Patrick Brizard, Jørgen Troøyen, Leif Inge Fosen και Marcus Nilsen Ulstad). “Το τραγούδι λέγεται “Psycho” αναφέρεται στο συναίσθημα που μπορεί να σου δώσει η αγάπη. Μπορείς να ξανασκεφτείς διαφορετικά σενάρια και να νιώσεις σαν ψυχοπαθής“, δηλώνει γελώντας ο Daniel.

Ο Ketil Stokkan είναι παλαίμαχος στο MGP. Έχει συμμετάσχει τρεις φορές στο παρελθόν, το 1983 (δεύτερη θέση), το 1986 (νίκη με το τραγούδι “Romeo”- τερμάτισε στη 12η θέση στο διαγωνισμό της Eurovision) και το 1990 (νίκη με το τραγούδι “Brandenburger Tor”- τερμάτισε στην τελευταία θέση στο διαγωνισμό της Eurovision). Επιστρέφει φέτος στο MGP με το τραγούδι My Life is OK σε στίχους και μουσική του ίδιου. “Έχω περισσότερο άγχος από ποτέ”, δηλώνει ο ίδιος.

Η συμμετοχή των Stavangerkameratene– Barndomsgater

Στον αποψινό Β’ Ημιτελικό θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τη συμμετοχή των Stavangerkameratene– Barndomsgater (στίχοι- μουσική:Tommy Fredvang, Lars Horn Lavik, Robin Sharma και Glenn Lyse).

Οι τέσσερις καλλιτέχνες που αποτελούν τους Stavangerkameratene έχουν γίνει γνωστού στο ευρύ κοινό από την τηλεόραση, αλλά και από συναυλίες. Ο Kjartan Salvesen κέρδισε το Idol το 2004, ο Tommy Fredvang έγινε γνωστός από το X Factor το 2009, ο Glenn Lyse κέρδισε το Idol το 2007 και ο Ole Alexander Mæland ήταν τραγουδιστής στους Elle Melle ενώ συμμετείχε στο The Voice το 2012. “Το τραγούδι μας είναι λίγο για το τι έχουμε περάσει όλοι, για να είμαστε σε θέση να προβληματιστούμε λίγο για τη ζωή και να είμαστε περήφανοι για αυτό που έχουμε επιτύχει. Ανυπομονούμε για το φετινό πάρτι“, δηλώνουν για τη φετινή συμμετοχή τους.

➡ Το show ξεκινάει στις 20:50 ώρα Ελλάδας και μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ!

Πώς σας φαίνονται τα τραγούδια του δεύτερου ημιτελικού του MGP 2021;

Εσείς ποιο τραγούδι από τα παραπάνω προτιμάτε; Πείτε μας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το MGP 2021 και τη συμμετοχή της Νορβηγίας στη Eurovision 2021!

[Πηγή/Φωτογραφία: NRK]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ