?? ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Απόψε ο Β’ Ημιτελικός (Ανατολική Νορβηγία) του MGP2020!

Το Melodi Grand Prix 2020, ο διαγωνισμός μέσω του οποίου θα επιλέξει η Νορβηγία τον 59ο εκπρόσωπό της για τον  Διαγωνισμό της Eurovision, συνεχίζεται απόψε με το δεύτερο ημιτελικό. Η Νορβηγία χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο διαγωνισμό από το 1960, όταν και ξεκίνησε να συμμετέχει στο διαγωνισμό. Στην ειδική επετειακή φετινή έκδοση 25 καλλιτέχνες θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Ρότερνταμ. Ο δεύτερος ημιτελικός, όπως και οι υπόλοιποι,  θα λάβει χώρα στην H3 Arena του Όσλο, ενώ ο μεγάλος τελικός στο Trondheim Spektrum. Μπορείτε να δείτε τι έγινε στον πρώτο ημιτελικό εδώ.

B΄Ημιτελικός- Ανατολική Νορβηγία

Στον δεύτερο ημιτελικό θα διαγωνιστούν τέσσερις καλλιτέχνες που εκπροσωπούν την Ανατολική Νορβηγία με σκοπό τη νίκη που θα τους χαρίσει το εισιτήριο για τον τελικό της 15ης Φεβρουαρίου. Οι καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν σε ζευγάρια μέχρι την επικράτηση ενός, διαδικασία που θυμίζει έντονα τη “Χρυσή Μονομαχία” που ξέραμε μέχρι πέρσι. Οι αντίπαλοι κάθε μονομαχίας θα καθοριστούν με κλήρωση που θα γίνει ζωντανά στον αποψινό ημιτελικό. Να τονίσουμε ότι το κοινό και μόνο είναι αυτό που καθορίζει το αποτέλεσμα. Μια από τις φετινές καινοτομίες της ψηφοφορίας στο MGP 2020 είναι η χρήση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Όσοι θέλουν, μπορούν να εγγραφούν στην ειδική σελίδα που έχει δημιουργήσει το NRK (δείτε εδώ) και να ψηφίσουν την αγαπημένη τους συμμετοχή μέχρι τρεις φορές. Στον πρώτο ημιτελικό διαπιστώθηκε πρόβλημα στην ηλεκτρονική ψηφοφορία λόγω υπερβολικού όγκου ανθρώπων που ήθελαν να ψηφίσουν, αλλά το NRK υποστηρίζει ότι αυτή τη φορά όλα θα κυλήσουν ομαλά. Να σημειώσουμε ότι τον πρώτο ημιτελικό παρακολούθησαν περισσότεροι από 592.000 τηλεθεατές όντας το τηλεοπτικό πρόγραμμα με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στη Νορβηγία το προηγούμενο Σάββατο.

Οι παρουσιαστές της βραδιάς

Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι και απόψε ο Kåre Magnus Bergh, η Ingrid Gjessing Linhave και ο Ronny Brede Aase.

Οι τέσσερις συμμετέχοντες του Β’ Ημιτελικού

Η Jæger συμμετέχει στον Β’ Ημιτελικό με το τραγούδι How About Mars” (στίχοι- μουσική: Roel Rats, Synne Vorkinn, Chris Wortley og Sindre T. Jenssen).  Οι επιρροές της Billie Eilish είναι εμφανείς στο τραγούδι της  με την Jæger να προσπαθεί ιδιαίτερα να αποδώσει την αίσθηση τόσο στα κουπλέ όσο και στο απαιτητικό ρεφρέν.

Ο Kim Wigaard και η Maria Mohn συμμετέχουν στον Β’ Ημιτελικό με το τραγούδι Fool for Love” (στίχοι- μουσική: Torbjørn Raae, Arve Furset, Kim Wigaard Johansen og Maria Mohn).  Άγνωστοι στο ευρύ κοινό, αλλά η αργή μπαλάντα τους αποπνέει μια αίσθηση από soundtrack του James Bond και σίγουρα δε θα περάσει απαρατήρητη.

Ο Rein Alexander συμμετέχει στον Β’ Ημιτελικό με το τραγούδι One Last Time” (στίχοι- μουσική: Erik Småland, Kristoffer Tømmerbakke og Rein Alexander).  Τραγουδιστής της όπερας με πολλές συμμετοχές σε μεγάλες θεατρικές παραστάσεις υπόσχεται μια ιδιαίτερη σκηνική παρουσία η οποία σίγουρα θα μείνει αξέχαστη στο τηλεοπτικό κοινό.

Ο Tore Petterson συμμετέχει στον Β’ Ημιτελικό με το τραγούδι The Start of Something New” (στίχοι- μουσική: Tore Petterson og Knut Bjørnar Asphol). Σε λάτιν ρυθμούς κινείται η συμμετοχή του Tore Petterson και μένει να δούμε αν ο -πάντα σίγουρος για τον εαυτό του- καλλιτέχνης θα μας μαγέψει με το χορό του.

Η συμμετοχή των Didrik και Emil – Out Of Air

Στον αποψινό Β’ Ημιτελικό θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τη συμμετοχή των Didrik και Emil– Out Of Air (στίχοι- μουσική: Fredrik Boström, Mats Tärnfors, Niclas Lundin og Didrik Solli-Tangen).

Τα δύο αδέρφια από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η συμμετοχή τους έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα θετικά σχόλια και θεωρούνται ένα από τα φαβορί του MGP 2020. Ο Didrik έχει συμμετάσχει στο MGP το 2010 όταν και κέρδισε με το τραγούδι “My Heart Is Yours” με το οποίο εκπροσώπησε τη Νορβηγία εκείνη τη χρονιά στο διαγωνισμό που φιλοξένησε η χώρα. Εμπειρία από το MGP έχει και ο νεότερος αδερφός του Emil ο οποίος δοκίμασε την τύχη του το 2013 με το μέταλ συγκρότημα Gromth και το τραγούδι “Alone”Το τραγούδι τους, σύμφωνα με πληροφορίες, γράφτηκε το 2013 και από τότε παρέμεινε στο συρτάρι μέχρι τη στιγμή που θα δινόταν η κατάλληλη ευκαιρία.

➡ Το show ξεκινάει στις 20:50 ώρα Ελλάδας και μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ!

Πως σας φαίνονται τα τραγούδια του δεύτερου ημιτελικού του MGP 2020;

Εσείς ποιο τραγούδι από τα παραπάνω προτιμάτε; Πείτε μας στα σχόλια!

 

Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για όλα τα νεότερα σχετικά με το MGP2020.

[Πηγή/ Φωτογραφίες: NRK]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ