ΜΑΛΤΑ: Με την εννιάχρονη Chanel Monseigneur στη Junior Eurovision 2020!

Η Μάλτα είναι η 9η κατά σειρά χώρα από τη λίστα των διαγωνιζόμενων χωρών της φετινής Junior Eurovision, που ανακοινώνει επίσημα τον εκπρόσωπό της. Η επιλογή έγινε μέσω εθνικού τελικού, οι διαδικασίες του οποίου ξεκίνησαν στις 19 Σεπτεμβρίου 2020, με την τελική ανακοίνωση του νικητή να έγινε, εχθές 1η Οκτωβρίου 2020. Συνολικά, στη διαδικασία συμμετείχαν 12 υποψήφιοι και το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε κατά 50% από διαδικτυακή ψηφοφορία του κοινού (η οποία ήταν διαθέσιμη για μερικές ημέρες) και κατά 50% από τη βαθμολογία μιας κριτικής επιτροπής. Αξίζει να αναφερθεί ότι παρουσιαστές του τελικού ήταν ο Dorian Casar και η εκπρόσωπος της Μάλτας στη Eurovision 2015, Amber!

Μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Chanel Monseigneur η οποία θα εκπροσωπήσει τη Μάλτα στη Junior Eurovision 2020 με το κομμάτι “Chasing Sunsets”, σε μουσική των Aleandro Spiteri Monseigeur, Peter Borg και στίχους του Emil Calleja Bayliss.

Λίγα λόγια για τη Chanel… 

H Chanel γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2011 και κατοικεί στη περιοχή Mosta. Η μουσική είναι κάτι που αγαπά πολύ και γι’ αυτό εξέφρασε από πάρα πολύ νωρίς τις ανησυχίες της στους γονείς της. Το πρώτο της μάθημα, το οποίο ήταν “Θεωρία της μουσικής”, το πήρε όταν ήταν μόλις τριών ετών. Λίγο καιρό αργότερα μπήκε στη ζωή της και το πιάνο. Η Chanel έχει συμμετάσχει σε διάφορους τοπικούς μουσικούς διαγωνισμούς. Σε έναν από αυτούς, το 2019, πήρε και το βραβείο της καλύτερης τραγουδίστριας της χρονιάς. 

Το 2018, η Chanel έλαβε μέρος – για πρώτη φορά – σε μουσικό φεστιβάλ εκτός χώρας. Συγκεκριμένα πήρε μέρος στο “Music Talent League” στη Λιθουανία! Κέρδισε τη 1η θέση στη κατηγορία της ηλικίας της. Τον Δεκέμβριο του 2019 συμμετείχε σε ένα ακόμη μουσικό φεστιβάλ του εξωτερικού, στο “Riga Symphony” της Λετονίας, ενώ λίγο καιρό αργότερα ακολούθησε η συμμετοχή της στο “Talent World Contest” στην Ιταλία.

Πως σας φαίνεται η συμμετοχή της Μάλτας για φέτος; 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη Junior Eurovision 2020! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ