ΜΑΛΤΑ: Ακούστε τη συμμετοχής της Destiny “Je Me Casse” για τη Eurovision 2021!

Η Μάλτα έκανε το αυτονόητο και θα στείλει και φέτος τη νικήτρια της Eurovision Junior να την εκπροσωπήσει το 2021, την Destiny! Αν και μέχρι σήμερα, δεν υπήρχε σχεδόν κανένα νέο για τη φετινή συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό, πριν από λίγο δόθηκε στη δημοσιότητα η φετινή συμμετοχή της χώρας. Το τραγούδι έχει τίτλο “Je Me Casse” και μπορείτε να το ακούσετε στο παρακάτω video.

H Μάλτα στο Διαγωνισμό

Η πρώτη συμμετοχή της Μάλτας ήταν το 1971 με τον Joe Grech και το τραγούδι “Marija l-Maltija”. Συνολικά έχει συμμετάσχει στο διαγωνισμό 33 φορές. Έχει βρεθεί δύο φορές πολύ κοντά στη νίκη, το 2002 με την Ira Losco (7th Wonder) και το 2005 με την Chiara (Angel). Άλλες δύο φορές έχει βρεθεί στη 3η θέση (1992, 1998) ενώ στην πρώτη 10αδα έχει βρεθεί συνολικά 13 φορές. Το χειρότερο της αποτέλεσμα είναι η τελευταία θέση στην οποία έχει βρεθεί συνολικά τρεις φορές (1971, 1972 και 2006).

https://www.youtube.com/watch?v=JmzUC2OaHVo
Οι συμμετοχές της Μάλτας στο διαγωνισμό

Πως σας φαίνεται η φετινή συμμετοχή της χώρας των ιπποτών; Μπορεί η Destiny μετά τη νίκη στη Eurovision Junior να φέρει το τρόπαιο στη χώρα της και στh Eurovision; Η Μάλτα θα εμφανιστεί στον πρώτο ημιτελικό, στις 18 Μάϊου στο δεύτερο μισό της βραδιάς.

Μείνετε στον OGAE Greece για τη συμμετοχή της Destiny αλλά και για όλα τα νέα της Μάλτας για τη Eurovision 2021!

This poll is no longer accepting votes

Πώς βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Μάλτας στη Eurovision 2021; / How do you rate the Maltese ESC 2021 entry?
Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μουσικός αχταρμάς…
    Περα από την φωνάρα (που την χαντάκωσαν με αυτό που τραγουδάει) δεν βρίσκω τίποτα καλό σε αυτή τη συμμετοχή.

    • Ένα 6αρακι και εγώ δυστυχώς σε σχέση με το περσινό που το βάζα 10 αυτό αρκετά χειρότερο

  2. Περίεργη και απροσδόκητη επιλογή. Δεν ξέρω αν και πόσο μου αρέσει, πρέπει να το ξανακούσω. Πατάει στα βήματα του Toy (λίγο μπουκώσαμε με τα τραγούδια γυναικείας ενδυνάμωσης). Ίσως μπορώ να υποθέσω ότι πήγαιναν για μπαλάντα, την οποία άλλαξαν με αυτό όταν είδαν τρεις άλλες να είναι ήδη φαβορί στα στοιχήματα.

  3. Το περσινό μακράν καλύτερο!! Πολύ μέτριος διαγωνισμός φέτος με νικητή λογικά την Ελβετία!!! Ελλάδα θέλω να ελπίζω δεκάδα με καλή σκηνική παρουσία!! Good luck!!!

  4. Άλλη μια χώρα που ενώ πέρσι διεκδικούσε μια πολύ καλή θέση,φέτος επαναπαύτηκε στις περσινές της δάφνες και βάζει αυτογκόλ.Μετριότατο τραγούδι,που σίγουρα δεν αναδεικνύει την καλή φωνή της τραγουδίστριας αλλά οι Μαλτέζοι φαίνεται να νοιάζονται πολύ περισσότερο για το videoclip παρά για το τραγούδι.3/10 για τη Lizzo από τα μαλτέζικα Lidl και ευελπιστώ οι εταιρείες στοιχημάτων να συνέλθουν γρήγορα γιστί θα κλάψουν πολλοί τον Μάιο.

  5. Άλλη μια χώρα που στέλνει κατώτερο τραγούδι σε σχέση με το πέρυσι…
    Λογικά θα το πάρει η Ελβετία, εκτός κι αν προκύψει νικητής-καραμπόλα (Γαλλία,Σουηδία).
    Η Βουλγαρία παίρνει το hype που πήρε και πριν λίγα χρόνια με εκείνο το συγκρότημα που για πολλούς ήταν ένα από τα φαβορί και δεν μπήκε ούτε στη δεκάδα…
    Οπότε για μένα είναι η Ελβετία και ακολουθούν από μακριά όμως για νίκη-καραμπόλα Γαλλία και Σουηδία.

  6. Ενδιαφέρον. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα στηθεί στη σκηνή.
    Αλλά και πάλι όχι τόσο καλό όσο το περσινό.

  7. Ας μου εξηγήσει κάποιος παρακαλώ. Τι φάση με τα στοιχήματα; Γιατί έπεσαν οι αποδόσεις της Μάλτας και της Σουηδιας και η Ρουμανία πχ είναι στα τάρταρα;;

  8. Παιδιά εγώ διαφωνώ με τους συντριπτικά περισσότερους. Είχα χαμηλές προσδοκίες γιατί δεν μου άρεσε το περυσινό. Όμως το Je Me Casse με εξέπληξε ευχάριστα. Η Destiny θα το απογειώσει στο live αναμφισβήτητα και πιστεύω πως πάει για την καλύτερη θέση της χώρας μετά το 2013. Το τραγούδι έχει ένα ισχυρό μήνυμα (female empowerment κλπ) το οποίο το πουλάει καλύτερα από Λετονία και Ρωσία (αν και μένει να δούμε και το revamp), έχει μια φωνάρα να το ερμηνεύει και με μια έξυπνη παρουσία πάει για μεγάλα πράγματα. Μην ξεχνάμε την αδυναμία των επιτροπών στην Μάλτα. Για πλάκα κερδίζει την πρωτιά (στις επιτροπές) στον τελικό, εδώ (όπως λέω συχνά) έβγαλαν πρώτο το ’19 την κόπια του One Last Breath (aka Proud). Η μόνη μου αμφιβολία για συνολική νίκη είναι το πως θα ανταποκριθεί το κοινό, επειδή το όλο κόνσεπτ θυμίζει και λίγο Toy 2018. Αλλά κατ’εμέ θα πάει στο σύνολο πολύ καλά. Για πρόκριση δεν το συζητώ, με αυτά που έχει να ανταγωνιστεί στον 1ο ημιτελικό είναι ήδη τελικό. Και να σημειώσω πως δεν είμαι γενικά φαν του είδους του κομματιού, αλλά πιστεύω ότι έχει καλές προοπτικές.
    Καλή επιτυχία Μάλτα!

  9. Είναι απίστευτο, η Μάλτα εκτινάχθηκε στην 3η θέση στα στοιχήματα και πάει για 2η!

  10. Δεν θα κερδισει η Ελβετια. Η επιτροπη ψηφιζει πιο radio friendly τραγουδια τα τελευταια χρονια και το κοινο δεν θα ξαναβγαλει νικητη μπαλαντα και μαλιστα δακρυβρεχτη. Καλα για την δε Σουηδια δεν το συζητω. Καμια ελπιδα. Λιθουανια , Κυπρος ή Σαν Μαρινο(αυτο συμφερει και την EBU για να γυρισουν και οι μικροτετες χωρες της Ευρωπης). Αν κερδισει μπαλαντα τελικα αυτη θα ειναι της Γαλλιας η οποια ισως γινει αρεστή σε πολύ μεγαλύτερο μέρος του κοινου απο αυτην της Ελβετιας. Η Ελβετια θα βγει top 5 στις επιτροπες αλλα στο κοινο θα καταληξει καπου στην 12η θεση.

  11. Δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα σαν τραγούδι, αλλά για τους λόγους που ήδη αναφέρθηκαν στα πιο πάνω σχόλια (μήνυμα female empowerment, δυνατότητες για εντυπωσιακή παρουσίαση επί σκηνής, θυμίζει Lizzo που είναι της μόδας τελευταία, συν το γεγονός ότι η Μάλτα είναι η 2η αγαπημένη χώρα των επιτροπών μετά τη Σουηδία) έχει όλο το πακέτο και δεν θα εκπλαγώ αν τελικά κερδίσει.

  12. Οκ, προφανώς άνετα τριάδα και εκτός μεγάλου απροόπτου στην κορυφή. Έχεις hook-over-hook-over-hook από την πρώτη νότα!

  13. Αυτή η αγάπη για τη Μάλτα από που και ως που; Τα στοιχήματα έχουν ενθουασιαστει και πραγματικά μόνο αυτά βλέπω έως ώρας, όπως και περυσι .

  14. Καλά, ασχολίαστο ότι το συγκεκριμένο θεωρείται φαβορί για νίκη το Μάϊο.

    01 Γαλλία/France
    02 Λιθουανία/Lithuania
    03 Φινλανδία/Finland
    04 Ρωσία/Russia
    05 Ιταλία/Italy
    06 Πορτογαλία/Portugal
    07 Ουκρανία/Ukraine
    08 Ελβετία/Switzerland
    09 Βέλγιο/Belgium
    10 Δανία/Denmark
    11 Ισλανδία/Iceland
    12 Ιρλανδία/Ireland
    13 Ελλάδα/Greece

    …και ο πάτος:
    Σλοβενία/Slovenia
    Ισπανία/Spain
    Μολδαβία/Moldova
    Σερβία/Serbia
    Άγιος Μαρίνος/San Marino
    Αζερμπαϊτζάν/Azerbaijan
    Λετονία/Latvia
    Γερμανία/Germany

  15. Χωρίς να είναι κανά αριστούργημα, είναι αρκετά ιδιαίτερο, πρωτότυπο και σύχρονο και βέβαια δίκαια ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα trash χορευτικά τραγούδια του διαγωνισμού..

  16. Kατα ενα πολυ περίεργο τροπο…δεν της ταιριάζει το τραγουδι!
    Κατώτερο της φωνης της, πολυ καλτωτερο του περσινού! Αλλα ας πούμε οκ, δεν ειναι για πεταμα, αλλα δεν ταιριάζει καθολου στην τραγουδιστρια! Έκτος που με μπέρδεψε μουσικα και ως ρυθμό, νομιζω οτι ήθελαν να κάνουν κατι σαν το Toy της Netta, αλλα η Netta ειχε εντονη προσωπικοτητα και εκανε το τραγουδι δικο της.
    Τουτη εδω, δεν έχει και το τραγούδι μοιάζει ξένο πάνω της! Δεν της κουμπώνει καθόλου! Στην σκηνή όλο αυτο πως θα στηθεί? Δεν ξέρω….Δεν το βλέπω καθόλου για νίκη. Ενα 6ρακι ειναι αρκετό!

  17. Που πας καλή μου με το φακιόλι ; Με το μουσικό σου αχταρμά φέτος….απαπααπαααα.
    Και να κερδίσουν (ούτε με σφαίρες) που θα τον κάνουν τον διαγωνισμό του χρόνου ; Στο σπίτι της ντέστινι; Πάντως μόνο με γεματούλες καλλίφωνες κυρίες η Μαλτα είναι φαβορί…βλέπε και περίπτωση της Κιάρα! Και τώρα που το θυμήθηκα, είναι αλήθεια ότι το 2005 μετά την νίκη μας, η Κιάρα έκλαιγε με μαυρο δάκρυ στις τουαλέτες που έχασε την πρωτιά ;;;

  18. Δεν καταλαβαινω…
    Εγώ, γιατί δεν ακούω αυτο το ξεχωριστο κομματι που ακούτε ολοι εσεις ??? Αφου ειναι αδιάφορο….

  19. Νομίζω αυτό με την Chiara που έκλαιγε στις τουαλέτες έγινε το 1998 που έχασε από την Dana International επειδή η τελευταία χώρα που ψήφιζε της έδωσε 0 και από εκεί που ήταν πρώτη έπεσε στην τρίτη θέση.

    • Αχ τι μου θυμισες,δεν μπορουσαν να την κανουν καλα.Η Ντανα ηταν πρωτη κατα το 80% στην διαρκεια της ψηφοφορίας.απλα στο τελος Ισραηλ κ Μαλτα κατεληξαν ισοπαλια 166.
      8 Ισραηλ
      10 Αγγλια
      12 Κροατια
      Τα χειροτερα δευτερολεπτα της Ντανα,η ισραηλινη αποστολη εκεινα τα δευτερα πιστευε οτι η Μαλτα θα παρει η 10 η 12 κ θα βγει νικητρια.
      Κατι παρομοιο ξαναεπαθε η Ντανα οταν ηρθε δευτερη στο εθνικο τελικο 1995.

  20. Ακριβώς το 1998 έγινε. Το 2005 παίζει και να ήταν χαρούμενη αφού δεν παιζόταν καλά καλά top5.
    Όσο για το φετινό μαλτέζικο, μου αρέσει πολύ

  21. AX,,,,,,, ΠΑΡ ΟΛΟ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ….ΕΛΒΕΤΙΑΣ….Β.ΜΑΚΕΔ
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΩ ….ΕΙΝΑΙ ΦΩΝΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ…
    ΑΣ ΒΓΕΙ 2ο ΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ…ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΛΤΑ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΑΣ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΕΤΟΣ…!!!!!!!!!!!!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ