ΜΑΛΤΑ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον εθνικό τελικό!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενό μας άρθρο, ο εκπρόσωπος της Μάλτας για την επερχόμενη Eurovision θα αναδειχθεί μέσω εθνικού τελικού. Μετά από απουσία δύο ετών, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας ανακοίνωσε πως θα διοργανωθεί το Malta Eurovision Song Contest για το 2022!

Αλλαγές για το 2022!

Οι δύο πιο πρόσφατοι εκπρόσωποι της Μάλτας προήλθαν μέσα από το μουσικό talent show X-Factor Malta. Για το 2022 οι σκέψεις είναι διαφορετικές. Όπως αποκάλυψε το καλοκαίρι ο Jason Micallef, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου της Βαλέτα, ο επόμενος εκπρόσωπος της Μάλτας θα προκύψει μέσω εθνικού τελικού.

Είναι σωστό να επαινέσουμε τη σοφή απόφαση της νέας διοίκησης του PBS, ο εκπρόσωπος της Μάλτας στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision θα επιλεγεί μέσω ενός ειδικά διοργανωμένου φεστιβάλ και όχι δε θα είναι απλώς ο νικητής του X-Factor Malta.

Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι οι Μαλτέζοι τραγουδιστές, συγγραφείς και συνθέτες θα υποδεχτούν αυτά τα νέα με μεγάλη ικανοποίηση.

Η διαδικασία επιλογής!

Ο νικητής του Malta Eurovision Song Contest θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Τορίνο της Ιταλίας. Στον ημιτελικό του εθνικού τελικού θα διαγωνιστούν 22 τραγούδια, εκ των οποίων τα 16 θα περάσουν στον μεγάλο τελικό. Οι αιτήσεις για τους ενδιαφερόμενους άνοιξαν στις 15 Οκτωβρίου, ενώ στις 15 Δεκεμβρίου είναι η καταληκτική προθεσμία υποβολής των τραγουδιών.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν παραπάνω πληροφορίες για την ημερομηνία διεξαγωγής του εθνικού τελικού.

Πρώτη φορά από το 2018 εθνικός τελικός!

Την τελευταία φορά που η Μάλτα διοργάνωσε εθνικό τελικό για την ανάδειξη του εκπροσώπου της στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ήταν το 2018, όταν νικήτρια αναδείχτηκε η Christabelle με το “Taboo” κατακτώντας την πρώτη θέση τόσο στην ψηφοφορία του κοινού όσο και σε εκείνη της κριτικής επιτροπής.

Στο διαγωνισμό που διεξήχθη στη Λισαβόνα δεν κατόρθωσε να προκριθεί στο Μεγάλο Τελικό τερματίζοντας στην 13η θέση του Ημιτελικού (5η θέση στις επιτροπές με 93 βαθμούς, 18η θέση στο televoting με 8 βαθμούς).

Πώς σας φαίνεται η ιδέα διεξαγωγής εθνικού τελικού για τη Μάλτα; Πιστεύετε ότι θα αυξηθούν οι πιθανότητες για να πάρει την πολυπόθητη νίκη; Απαντήστε μας στα σχόλια παρακάτω!


Η Μάλτα στο διαγωνισμό με μια ματιά!

  • Συμμετοχές: 33
  • Εμφανίσεις σε τελικό: 26
  • Πρώτη συμμετοχή: 1971 (Joe Grech – Marija l-Maltija – 18η θέση – 52 βαθμοί)
  • Καλύτερη θέση: 2002, 2005 (Ira Losco – 7th Wonder – 2η θέση – 164 βαθμοί, Chiara – Angel – 2η θέση – 192 βαθμοί)
  • Χειρότερη θέση: 2007 (Olivia Lewis – Vertigo – NQ – 15 βαθμοί)
  • Περσινή συμμετοχή: Destiny – Je Me Casse – 7η θέση – 255 βαθμοί

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Μάλτας στον διαγωνισμό!

[Πηγή άρθρου: tvm.com.mt]

Χρυσούλα Γκανά
Χρυσούλα Γκανά
Κάτοικος Βρυξελλών, δικηγόρος στο επάγγελμα, με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο και στους διεθνείς οργανισμούς. Ούσα στην καρδιά της Ευρώπης, λατρεύω τα ταξίδια, τις βόλτες, τις συναυλίες και το clubbing, ωστόσο στον ελεύθερο μου χρόνο, βλέπω (και μεταφράζω) τουρκικά σήριαλ και Netflix. Με τον διαγωνισμό ασχολούμαι ανελλιπώς από το 2005, καθώς για εμένα η Eurovision είναι η προσωπική μου γιατρειά, με ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο και με κάνει να νιώθω υπέροχα!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τα προηγούμενα χρόνια με τους εθνικούς τελικούς χαιρι δεν είδε μόνο όταν επέλεξε τους νικητές του Xfactor κατάφερε να μπει δεκάδα αυτό κάτι δείχνει νομίζω

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ