ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Στις 16 Ιανουαρίου ο Α’ προκριματικός της εθνικής επιλογής!

Η Λιθουανία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον εθνικό τελικό “Eurovizijos Atranka” ή “Pabandom iš naujo”(Ας προσπαθήσουμε ξανά), όπως το μάθαμε από το 2020.

Το LRT, ο εθνικός τηλεοπτικός φορέας της χώρας, αποφάσισε να μην δώσει απευθείας την ευκαιρία στους περσινού νικητές “The Roop” την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν τη χώρα της Βαλτικής στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Αντ’ αυτού θα έχουν την ευκαιρία, αν οι ίδιοι το επιθυμούν, να συμμετάσχουν απευθείας στον τελικό της επόμενης χρονιάς. Το τριμελές συγκρότημα, το οποίο κατέκτησε την κορυφή στο OGAE Eurovision Fan Contest 2020 δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του σχετικά.

Το παράθυρο για την υποβολή των συμμετοχών έχει ήδη ανοίξει και οι ενδιαφερόμενοι έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν τη δικιά τους μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει ο Gytis Oganauskas, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του LRT, δε θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς καθώς όσες έγιναν πέρσι απέδωσαν τα αναμενόμενα. Οι μοναδικές αλλαγές που θα υπάρξουν θα είναι σε συνάρτηση με την πανδημία του covid-19.

Στις 16 Ιανουαρίου το πρώτο show

Οι εκπομπές της λιθουανικής επιλογής θα είναι, όπως και πέρσι, το πολύ έξι. Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών, αυτές οι εκπομπές να μειωθούν σε αριθμό. Σε κάθε εκπομπή θα υπάρχει μια καλλιτεχνική επιτροπή η οποία θα κρίνει τα διαγωνιζόμενα κομμάτια. Κάθε συμμετέχων θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στην εθνική επιλογή με ένα μόνο τραγούδι.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του κοινού θα εμφανίζονται μόνο στο τέλος κάθε προκριματικού show. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την τηλεψηφοφορία, μαζί με άλλη οικονομική υποστήριξη από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό, θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της απόδοσης του νικητή: σκηνικά εφέ, σκηνοθεσία, φωνητικά μαθήματα, ενδυματολογία κ.λπ.

Η κριτική επιτροπή

  • Gytis Oganauskas, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του LRT
  • Vytautas Bikus, Συνθέτης
  • Audrius Giržadas, Παραγωγός
  • Ramūnas Zilnys, Αρχισυντάκτης της LRT Popular Music
  • Darius Užkuraitis, Αρχισυντάκτης του LRT Music Editorial Board
  • Giedrius Masalskis, Προϊστάμενος του τμήματος ραδιοφωνικών προγραμμάτων LRT
  • Rūta Putnikienė, Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ LRT
  • Justina Sokolovskė, Υπεύθυνος Έργου Τμήματος Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ LRT
  • Povilas Varvuolis, Σκηνοθέτης τηλεόρασης
https://ogaegreece.com/archives/81094

Θα θέλατε να δείτε τους The Roop να λαμβάνουν μέρος στον εθνικό τελικό της Λιθουανίας;

Μείνετε με τον OGAE Greece για όλα τα νέα για την επιλογή της συμμετοχής της Λιθουανίας στη Eurovision 2021!

[Πηγή/Φωτογραφία: LRT]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ