ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Η Evelina Sašenko αποσύρεται από το Pabandom iš naujo 2021!

Όπως ανακοίνωσε επίσημα το LRT, ο κρατικός τηλεοπτικός φορέας της Λιθουανίας, η Evelina Sašenko αποχωρεί από την κούρσα διεκδίκησης του εισιτηρίου για τον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Η Evelina Sašenko ήταν μία από τους 23 συμμετέχοντες της φετινής λιθουανικής επιλογής, η οποία θα αποτελείται από 4 συνολικά σόου, 2 προκριματικούς γύρους, ένα ημιτελικό και το Μεγάλο Τελικό.

Η τραγουδίστρια είχε εκπροσωπήσει τη Λιθουανία στην Eurovision το 2011 και πήρε την 19η θέση στον τελικό. Φέτος, αποφάσισε να δοκιμάσει ξανά την τύχη της, αλλά σύμφωνα με την ίδια, τα σχέδια άλλαξαν λόγω της τρέχουσας πανδημικής κατάστασης και των περιορισμών που επιβλήθηκαν ως αποτέλεσμα αυτής.

Όταν υπέβαλα το αίτημα συμμετοχής, η κατάσταση ήταν διαφορετική. Τώρα όλα είναι περίπλοκα, ακόμη και το να βγεις από το σπίτι δεν είναι εύκολο.

Ζω στα περίχωρα του Τρακάι. Η αστυνομία στέκεται κοντά στο σπίτι, ακόμη και όταν πηγαίνεις στα μαγαζιά πρέπει να υποδείξεις τα κατάλληλα έγγραφα. Συνειδητοποίησα ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν απομένουν λίγες εβδομάδες πριν από τη μαγνητοσκόπηση, δεν θα μπορέσω να προετοιμαστώ σωστά για την πρόβα. Και αν είναι να πας στην Eurovision, πρέπει να το λάβεις σοβαρά υπόψη.

Σίγουρα δεν εγκαταλείπω την ιδέα να δοκιμάσω στην λιθουανική προεπιλογή στο μέλλον. Φέτος θα ήταν μια όμορφη επέτειος – συμμετείχα στην Eurovision πριν από δέκα χρόνια. Μετά από αυτό, είπα για αρκετά χρόνια ότι δεν θα πάω ποτέ ξανά εκεί, αλλά τώρα νιώθω ότι θέλω να δοκιμάσω ξανά,

Η 33χρονη τραγουδίστρια είχε προετοιμάσει το τραγούδι τόσο στα Αγγλικά όσο και στα Λιθουανικά. Οι δύο τίτλοι είναι “Malda (προσευχή)” και “We Are Strong (είμαστε δυνατοί)”.

Οι ημερομηνίες του Pabandom iš naujo 2021

  • Α’ Προκριματικός: 16 Ιανουαρίου
  • Β’ Προκριματικός: 23 Ιανουαρίου
  • Ημιτελικός: 30 Ιανουαρίου
  • Μεγάλος Τελικός: 6 Φεβρουαρίου

Με την αποχώρηση της Evelina Sašenko, απομένουν 21 καλλιτέχνες που θα προσπαθήσουν να εκπροσωπήσουν τη χώρα της Βαλτικής στο Ρότερνταμ, ανάμεσά τους οι περσινοί νικητές The Roop.

Μείνετε με τον OGAE Greece για όλα τα νέα για την επιλογή της συμμετοχής της Λιθουανίας στη Eurovision 2021!

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ