ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Δύο ακόμα συμμετοχές για το «Eurovizijos 2019»!

Καθώς πλησιάζουμε ολοένα και πιο κοντά στη 10η Δεκεμβρίου, την καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών για το «Eurovizijos 2019»πληθαίνουν οι καλλιτέχνες που δείχνουν ενδιαφέρον να διαγωνιστούν στη Λιθουανική προεπιλογή. Δύο ακόμα ονόματα, το συγκρότημα MaNNazz και το ντουέτο TWOSOME είναι αποφασισμένοι να βάλουν τα δυνατά τους για να εκπροσωπήσουν τη Λιθουανία στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάιο στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

Το συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής MaNNazz θα παρουσιάσει μια “περιβαλλοντική” συμμετοχή, ενθαρρύνοντας την προσπάθεια για την προστασία του πλανήτη στον οποίο ζούμε. 

Έκανα πολλά πράγματα στο παρελθόν, αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή. Ξέρω ακριβώς τι κάνω όπου πάω – η Eurovision δεν είναι η απόφαση της τελευταίας στιγμής. Ένιωσα ότι ήθελα να έχω κάτι να πω. Επιπλέον, είχαμε την ιδέα ενός κομματιού πριν από μισό χρόνο και τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά, δήλωσε η Kamilė Kielaitė- Sienkiewicz, τραγουδίστρια του συγκροτήματος, η οποία συμμετείχε στη εθνική προεπιλογή πριν από έξι χρόνια.

Δεν φοβάμαι τίποτα, βρίσκομαι πάνω στη σκηνή για περισσότερα από 15 χρόνια, δεν είναι αθλητισμός αλλά μια μουσική αποστολή να μιλάς, να απολαμβάνεις, να νοιάζεσαι. Νομίζω ότι για πρώτη φορά ένιωθα την επιθυμία να συμμετάσχω στην Eurovision μετά από πολύ καιρό όταν κέρδισε ο Salvador Sobral. Τα τραγούδια είναι σαν μηνύματα, όταν γράφω, ποτέ δεν ξέρω πως θα είναι το τραγούδι. Προς έκπληξή μου, αυτό το έργο είναι αφιερωμένο σε εμάς – να σκεφτούμε τη διατήρηση της γης, το γεγονός ότι οι ενέργειές μας έχουν αντίκτυπο στο περιβάλλον. Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι καταστρέφουμε αυτόν τον υπέροχο πλανήτη. Είμαι μία από εκείνους που πρέπει να αλλάξουν πολλές συνήθειες τους για να συμβάλουν πραγματικά στη διατήρησή του πλανήτη μας, προσθέτει η ίδια.

Τα μέλη του συγκροτήματος σκέφτονται ήδη την παρουσίαση του τραγουδιού τους, η οποία θα περιέχει πρωτόγνωρα στοιχεία που δεν έχουν ξαναπαρουσιαστεί σε Λιθουανικές επιλογές, όπως το beatboxing.

Το ντουέτο TWOSOME είναι γνώριμο μας καθώς συμμετείχε πέρυσι στον εθνικό τελικό με το τραγούδι “Hello“.

Αρκετά δείξαμε τον εαυτό μας μέσα από δάκρυα στην Ευρώπη – χρειαζόμαστε χιούμορ, λέει ο Paulius Šinkūnas, ο οποίος αν και δεν αποκαλύπτει το νέο τραγούδι, υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία. Το τραγούδι τους θα δημιουργηθεί από τα μέλη του συγκροτήματος σε συνεργασία με τον Justinas Stanislovaitis.

Το τραγούδι είναι για τους στίχους, το μήνυμα του τραγουδιού είναι σημαντικό για εμάς και αυτό είναι αδύνατο χωρίς έναν καλό στίχο. Υποσχόμαστε ότι σίγουρα θα εκπλαγείτε, ίσως να ακούγεται κοινότυπο, αλλά θα κάνουμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στον κόσμο. Επικεντρωνόμαστε στην τηλεοπτική εμφάνιση και έχουμε σαφές όραμα για το τι θέλουμε. Η σκηνή θα είναι τελείως διαφορετική. Τώρα προστίθενται οι τελευταίες πινελιές, επειδή θέλω οι άνθρωποι να θυμούνται την απόδοση τόσο καλά όσο και την τελευταία μας φορά. Φυσικά, αυτή τη φορά δεν θα υπάρξουν φλαμίνγκο, περιμένετε κάτι διαφορετικό – δεν είμαστε η μπάντα που παρουσιάζει ένα συγκεκριμένο στυλ μουσικής“.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται και παπούτσια

Αν συμβεί κάτι τέτοιο και κερδίσουμε την επιλογή της Λιθουανίας, είμαστε σίγουροι ότι δεν θα ντραπούμε, διότι προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα επαγγελματικά. Επιπλέον, εγώ ο ίδιος προσωπικά έχω προετοιμάσει μια άλλη έκπληξη της Eurovision, προσθέτει με σιγουριά ο Paulius Šinkūnas.

Πώς σας φαίνονται τα καινούρια ονόματα που ακούγονται για την προεπιλογή της Λιθουανίας;

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και την επιλογή εκπροσώπου της Λιθουανίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

[Πηγή/ Φωτογραφίες: ESCKAZ.com]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ