ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Απόψε ο τελικός του Pabandom iš naujo!

Η Λιθουανία γίνεται απόψε η πέμπτη χώρα που θα ανακοινώσει τον καλλιτέχνη, αλλά και το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπηθεί στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Το Pabandom iš naujo 2021 ξεκίνησε με 21 καλλιτέχνες το ταξίδι του και περνώντας από δύο προκριματικούς γύρους και ένα ημιτελικό, κατέληξε στον αποψινό τελικό.

Μπορείτε να δείτε πως φτάσαμε στον τελικό παρακάτω:

Οι παρουσιαστές του show

Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι, όπως και στα προηγούμενα show, η  Ieva Stasiulevičiūtė και o Vytautas Rumšas Jr.

Η Ieva Stasiulevičiūtė και o Vytautas Rumšas Jr.

Οι 6 φιναλίστ

Εκτός από τους περσινούς νικητές, The Roop, οι οποίοι είχαν ήδη εξασφαλισμένη μια θέση στον τελικό, ακόμα 5 συμμετέχοντες κατόρθωσαν να βρεθούν στον αποψινό τελικό. Συνολικά, οι έξι φιναλίστ του αποψινού τελικού είναι οι εξής:

Το σύστημα ψηφοφορίας του τελικού

Τα έξι τραγούδια του τελικού θα τα αξιολογήσει η κριτική επιτροπή (αποτελείται από Λιθουανούς καταξιωμένους στο χώρο της μουσικής, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως τον αποψινό τελικό εξαιτίας των μέτρων κατά του κορονοϊού που εφαρμόζονται στη χώρα) και το τηλεοπτικό κοινό. Η επιτροπή σε σχέση με τους προηγούμενους γύρους θα είναι αυξημένη σε μέγεθος. Το τηλεοπτικό κοινό θα μπορεί να ψηφίσει την αγαπημένη του συμμετοχή έως και δέκα φορές, ενώ τα έσοδα από την τηλεψηφοφορία θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση της λιθουανικής συμμετοχής. Οι δύο βαθμολογίες θα συνυπολογιστούν σε ποσοστό 50%- 50%. 

➡ Το show ξεκινάει στις 21:00 ώρα Ελλάδας και μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ!

Για τα αποτελέσματα του Pabandom iš naujo, αλλά και όλες τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Λιθουανίας στον διαγωνισμό της Eurovision μείνετε συντονισμένοι στο www.ogaegreece.com

Ποιος θα είναι ο επόμενος εκπρόσωπος της Λιθουανίας στο Διαγωνισμό της Eurovision;


Η ιστορία της  Λιθουανίας στη Eurovision με μια ματιά:

  • Αριθμός συμμετοχών ως 2019: 20.
  • Παρούσα στον Τελικό: 13 φορές.
  • Πρώτη συμμετοχή: 1994 «Lopšinė mylimai» Ovidijus Vyšniauskas (25η θέση, 0 βαθμοί).
  • Καλύτερη θέση: 6η «We Are the Winners» LT United (162 βαθμοί).
  • Χειρότερη θέση: Τελευταία θέση στον ημιτελικό «Little by Little» Laura & The Lovers (25η θέση, 17 βαθμοί).
Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ