ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Απόψε ο Ημιτελικός του Pabandom iš naujo!

To “Pabandom iš naujo 2021”, η εθνική επιλογή της Λιθουανίας για την αναζήτηση εκπροσώπου της χώρας στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision βρίσκεται στην τελική ευθεία καθώς απόψε διεξάγεται ο Ημιτελικός. Μέσω εθνικού τελικού, η χώρα της Βαλτικής θα προσπαθήσει να βρει τον κατάλληλο εκπρόσωπο και το κατάλληλο τραγούδι για τη φετινή συμμετοχή της.

Μέσα από τέσσερις μόλις τηλεοπτικές εκπομπές (2 προκριματικοί γύροι, 1 ημιτελικός, 1 τελικός), 21 συνολικά καλλιτέχνες θα προσπαθήσουν να κερδίσουν το χρυσό εισιτήριο για το Ρότερνταμ της Ολλανδίας τον ερχόμενο Μάιο.

Όσα έγιναν μέχρι σήμερα

Απόψε θα προβληθεί ο Ημιτελικός του “Pabandom iš naujo” από το LRT στις 21:00 τοπική ώρα (ίδια ώρα Ελλάδος).  Το επεισόδιο έχει ήδη μαγνητοσκοπηθεί νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα (26 Ιανουαρίου).

Παρουσιαστές του show για φέτος είναι η Ieva Stasiulevičiūtė, o Vytautas Rumšas Jr. και ο Vaidas Baumila (ο οποίος εκπροσώπησε τη Λιθουανία το 2015 στο διαγωνισμό της Eurovision με τη  Monika Linkytė με το τραγούδι “This Time“. Η Ieva Stasiulevičiūtė καιo Vytautas Rumšas Jr θα είναι οι κύριοι παρουσιαστές, ενώ ο Vaidas Baumila θα βρίσκεται στο green room και θα συνομιλεί με τους διαγωνιζόμενους και την κριτική επιτροπή.

Στο σημερινό show θα διαγωνισθούν συνολικά 10 τραγούδια, τα οποία ήδη βαθμολογήθηκαν από την κριτική επιτροπή η οποία αποτελείται από τους:

  • Ramunas Zilnys
  • Aistė Smilgevičiūtė
  • Geruta Griniūtė
  • Stanislav Stavickis-Stano
  • Jievaras Jasinskis

Η βαθμολογία της πενταμελούς κριτικής επιτροπής θα αποκαλυφθεί απόψε κατά τη διάρκεια του show.

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στον αποψινό Ημιτελικό (με σειρά εμφάνισης) είναι: 

  1. Be U Love Yourself
  2. Aistė Brokenleg – “Home
  3. Gabrielius Vagelis – “My Guy
  4. Voldemars Petersons I Never Fall for You Again
  5. Norbertas – “Man In Need
  6. Evita Cololo – “Be Paslapcių
  7. Titas & Benas No
  8. Martyna Jezepčikaitė Thank You Very Much
  9. Milita Daikerytė Shadows
  10. Gebrasy (Audrius Petrauskas) – “Where’d You Wanna Go?

Στον αποψινό ημιτελικό θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την Evgenya Redko, η οποία συμμετείχε πέρσι στον εθνικό τελικό, αλλά αποχώρησε εξαιτίας προβλημάτων υγείας.

Η βαθμολογία των δέκα συμμετοχών θα καθοριστεί από το άθροισμα της βαθμολογίας της κριτικής επιτροπής (50%) και της ψηφοφορίας του τηλεοπτικού κοινού (50%). Στον τελικό του Pabandom iš naujo θα προκριθούν οι πέντε καλλιτέχνες που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία.

 Το αποψινό show μπορείτε να το παρακολουθήσετε live ΕΔΩ.

Για όλα τα νέα της Eurovision 2021 και της επιλογής εκπροσώπου της Λιθουανίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

[Πηγή: LRT]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ