ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Μέχρι 31 Ιανουαρίου η προθεσμία υποβολής τραγουδιών!

 Στις 26 Σεπτεμβρίου το κρατικό κανάλι της Λευκορωσίας BTRC επιβεβαίωσε την συμμετοχή της χώρας στην Eurovision 2021. Ωστόσο, όπως μας ανακοίνωσαν τότε οι εκπρόσωποι της χώρας δε θα είναι το συγκρότημα VAL. Έκτοτε δεν υπήρξε κάποιο νεότερο σχετικά με το τρόπο που θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος της για την διοργάνωση του Ρότερνταμ.

Την 1η Ιανουαρίου ήρθαν οι πρώτες ανακοινώσεις ότι ο επόμενος εκπρόσωπος της χώρας θα επιλεχθεί μέσω εθνικού τελικού. Το BTRC επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να διεξάγει εθνικό τελικό για να καθορίσει τον επόμενο εκπρόσωπο της Λευκορωσίας στο διαγωνισμό που θα γίνει στο Ρότερνταμ.

Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων η 31η Ιανουαρίου

Οι αιτήσεις από όσους ενδιαφέρονται να εκπροσωπήσουν τη χώρα στη Eurovision θα γίνουν αποδεκτές μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Φέτος, οι αιτήσεις συμμετοχής στον προκριματικό γύρο γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του BTRC: https://www.tvr.by/special/evrovidenie-2021/

Όσοι ενδιαφέρονται για σόλο συμμετοχή κάνουν αίτηση στον σύνδεσμό εδώ.

Όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή ως ντουέτο κάνουν αίτηση εδώ.

Όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή ως συγκρότημα κάνουν αίτηση εδώ.

Όπως και το προηγούμενο έτος, δεν υπάρχουν περιορισμοί εθνικότητας για τους συμμετέχοντες στην εθνική προεπιλογή. Μπορεί να είναι πολίτες οποιασδήποτε χώρας, ηλικίας άνω των 16 ετών κατά την υποβολή της αίτησης. Ένας καλλιτέχνης μπορεί να υποβάλει μόνο ένα τραγούδι για την προεπιλογή.

Μία συμμετοχή γίνεται δεκτή (μουσική, στίχοι, παραγωγή) μόνο εφόσον δεν κυκλοφόρησε δημόσια και δεν ερμηνεύτηκε δημοσίως πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2020. Φυσικά, ούτε να έγινε διανομή του τραγουδιού μέσω του διαδικτύου, καθώς και με οποιοδήποτε μέσο (κασέτες ήχου, CD, μίνι-δίσκους κ.α.) μέσω της πώλησης ή σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Η αίτηση συμμετοχής πρέπει να περιλαμβάνει:

– πληροφορίες για τον καλλιτέχνη
– στίχους σε λευκορωσικά ή ρωσικά και άλλη ξένη γλώσσα
– την καθαρή μελωδία του τραγουδιού (χωρίς πρόσθετων φωνητικών)
– link από το προφίλ του καλλιτέχνη στο Instagram
– φωτογραφίες του καλλιτέχνη (μεγάλες, μεσαίο μέγεθος)
– 3 λεπτά live βίντεο της συμμετοχής στο YouTube (με προ-ηχογραφημένα φωνητικά)
– υπεύθυνη δήλωση πνευματικών δικαιωμάτων του τραγουδιού και των στίχων
– υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης για συμμετοχή στο project

Νέα αλλαγή στην διαδικασία

Μία καινοτόμα αλλαγή έρχεται στη φετινή διαδικασία από τον BTRC, σίγουρα αποτέλεσμα της πανδημίας. Όλοι οι υποψήφιοι καλλιτέχνες, πρέπει να στείλουν ένα ΒΙΝΤΕΟ διάρκειας 3 λεπτών όπου θα ερμηνεύουν ζωντανά την συμμετοχή τους. Αυτό να σημειωθεί ότι γίνεται για πρώτη φορά σε φάση υποβολής τραγουδιών.

Μετά την παραλαβή όλων των αιτήσεων, το Belteleradiocompany (BTRC) θα αξιολογήσει τις συμμετοχές και όπως ήταν λογικό λόγω της πανδημίας δε θα διεξαχθούν ζωντανές ακροάσεις. Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από επιτροπή που θα απαρτίζεται από πολιτιστικά και καλλιτεχνικά πρόσωπα, εκπροσώπους των φορέων διοργάνωσης. Τα αποτελέσματα του προκριματικού γύρου θα ανακοινωθούν αρχές Φεβρουαρίου. Τα μέλη της επιτροπής, με απλή πλειοψηφία, θα καθορίσουν τους συμμετέχοντες για τον εθνικό τελικό.

Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο διεξαγωγής του εθνικού τελικού αναμένονται από τον BTRC στο προσεχές μέλλον. Η ημερομηνία για τον εθνικό τελικό πιθανολογείται κάπου στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.


Ο φετινός εκπρόσωπος θα αποτελέσει την 18η συμμετοχή της Λευκορωσίας στο θεσμό η οποία δεν έχει γευτεί τη γλύκα μιας νίκης ποτέ μέχρι στιγμής! Το καλύτερο της αποτέλεσμα ήρθε το 2007 από τον Dmitry Koldun, o οποίος με το τραγούδι «Work your magic» κατετάγη 6ος με 145 βαθμούς! Επιπλέον, στις συνολικά 17 συμμετοχές της, μόνο 5 φορές κατάφερε να προκριθεί στον τελικό (2007, 2010, 2013, 2014, 2017).

Eurovision 2020

Το συγκρότημα VAL κέρδισε στον εθνικό τελικό της Λευκορωσίας για τη Eurovision 2020 με το τραγούδι «Da Vidna». Ωστόσο, δεν κατάφεραν να διαγωνισθούν, αφού ο αγαπημένος μας διαγωνισμός όπως όλοι θυμόμαστε ακυρώθηκε λόγω του COVID-19.

Για να δούμε…ποιος θα είναι άραγε ο φετινός εκπρόσωπος της χώρας που θα διαδεχθεί το συγκρότημα VAL;

Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για να μαθαίνετε όλα τα νεότερα σχετικά με την συμμετοχή της Λευκορωσίας στη Eurovision 2021!

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για την ακρίβεια, η φετινή συμμετοχή θα είναι η 17η, καθώς η περσινή δεν προσμετράται λόγω της ακυρωσης του διαγωνισμού. Επίσης, η Λευκορωσία πέρασε στον τελικό 6 φορές. Δεν ανέφερες τη συμμετοχή του 2019.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ