ΛΕΤΟΝΙΑ: Ξεκινάει η κατάθεση υποψηφιοτήτων για το 2022!

Η Λετονία, μέσω του LRΤ, ανακοίνωσε ήδη από τα τέλη Αυγούστου ότι θα συμμετάσχει στη Eurovision 2022. Για ακόμη μία χρονιά η χώρα θα προχωρήσει για την επιλογή του εκπροσώπου της σε εθνικού τελικού. Οι συμμετοχές για το φετινό Supernova (αν διατηρηθεί το ίδιο φορμάτ) ανοίγουν επίσημα αύριο Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στις 11:00 CET+1.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη φετινή επιλογή θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους. Επίσης, μπορούν να συνεργαστούν και με ξένους παραγωγούς και συνθέτες. Αυτοί θα πρέπει να συμμετέχουν στο τραγούδι κατά 1/3 το πολύ. Το κανάλι θα κάνει δεκτές τις συμμετοχές μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου στις 11:59 CET+1. Τα τραγούδια τα οποία θα κατατεθούν θα τα αξιολογήσει μία επιτροπή από παραγωγούς των ραδιοφώνων της χώρας. Συνολικά θα επιλεγούν 16 με 24 τραγούδια από την επιτροπή. Αν και το ακριβές φορματ της επιλογής δεν έχει ανακοινωθεί, εκτιμάται ότι θα αποτελείται από τρεις εκπομπές (δύο ημιτελικούς και τον Τελικό). Οι ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στον Ιανουάριο του 2022 με την επιλογή να ολοκληρώνεται μέσα στο Φεβρουάριο.

Η Λετονία στο Διαγωνισμό

Η πρώτη συμμετοχή της χώρας στο Διαγωνισμό χρονολογείται στην αρχή της νέα χιλιετίας. Το συγκρότημα Brainstorm εκπροσώπησε τη χώρα με το μαγευτικό “My Star” και κατάφερε να φτάσει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η νίκη δεν άργησε να έρθει για τη Βαλτική χώρα, αφού το 2002 με την μαγευτική Marie N (Marija Naumova) κέρδισε μέσα στη γειτονιά της (Τάλλιν, Εσθονία) με το τραγούδι “I Wanna“. Από το 2000 που συμμετείχε για πρώτη φορά μέχρι και σήμερα η Λετονία δεν έχει λείψει ποτέ από τον διαγωνισμό. Συνολικά, έχει βρεθεί 4 φορές στην πρώτη 10αδα (2000,2002,2005,2015) ενώ πέντε φορές έχει καταλάβει την τελευταία θέση στις ημιτελικές βραδιές (2009, 2010, 2013, 2017 και 2021).

Μείνετε με τον OGAE Greece για όλα τα νέα για τη συμμετοχή της Λετονίας στη Eurovision 2022!

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ