ΛΕΤΟΝΙΑ: Η acoustic version του “Moon is Rising”!

Η acoustic version

Acoustic version συνέχεια και σήμερα, για το φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Ανάμεσα τους χώρες όπως η Βουλγαρία, η Σερβία, η Πορτογαλία αλλά και η Μάλτα υπό τη συνοδεία της φιλαρμονικής της χώρας δίνουν μία τελείως διαφορετική διάσταση στις συμμετοχές τους. Σειρά σήμερα είχε η συμμετοχή της Λετονίας. Η Samanta Tina με τη συνοδεία ενός αρμονίου μας παρουσίασε την acoustic version του “Moon is Rising“. Απολαύστε τη μοναδική Tina στο video παρακάτω:

H Samanta Tina

Η Samanta Tīna έχει αγωνιστεί στη Λετονική επιλογή για το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τουλάχιστον 6 φορές, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση δύο φορές- το 2012 και το 2013 με το γνωστό αγαπημένο τραγούδι, I Need a Hero. Εκτός της Λετονίας, η Samanta επιχείρησε να εκπροσωπήσει το δεύτερο της σπίτι, τη Λιθουανία, το 2015 και το 2017. Η Samanta περιγράφει τη φωνή της ως ένα θεϊκό ταλέντο που πρέπει να ακουστεί στη μεγάλη σκηνή. Θέλει να δείξει στην Ευρώπη ότι η Λετονία δεν είναι μια μικρή χώρα. Η αγάπη της για τη Eurovision είναι τόσο μεγάλη που το 2019, η ίδια έκανε ανάλυση των εθνικών επιλογών για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στη Λετονία και τη Λιθουανία στα πλαίσια της πτυχιακής της εργασίας.

Η Λετονία στο Διαγωνισμό

Η πρώτη συμμετοχή της χώρας στο Διαγωνισμό χρονολογείται στην αρχή της νέα χιλιετίας. Το συγκρότημα Brainstorm εκπροσώπησε τη χώρα με το μαγευτικό “My Star” και κατάφερε να φτάσει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η νίκη δεν άργησε να έρθει για τη Βαλτική χώρα, αφού το 2002 με την μαγευτική Marie N (Marija Naumova) κέρδισε μέσα στη γειτονιά της (Ταλίν, Εσθονία) με το τραγούδι “I Wanna“. Από το 2000 που συμμετείχε για πρώτη φορά μέχρι και σήμερα η Λετονία δεν έχει λείψει ποτέ από τον διαγωνισμό. Συνολικά, έχει βρεθεί 4 φορές στην πρώτη 10αδα (2000,2002,2005,2015) ενώ ισάριθμες φορές έχει καταλάβει την τελευταία θέση στις ημιτελικές βραδιές (2009, 2010, 2013, 2017).

https://www.youtube.com/watch?v=W8vN6b5G71g

Η Λετονία θα εμφανιστεί στον Δεύτερο ημιτελικό στις 20 Μαΐου, στο β’ μέρος του ημιτελικού, στη 15η θέση.

https://ogaegreece.com/archives/89552

Μείνετε με τον OGAE Greece για όλα τα νέα για τη συμμετοχή της Λετονίας στη Eurovision 2021!

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ