ΛΕΤΟΝΙΑ: Δείτε την Live εμφάνιση της Samanta Tina!

Η δημοσία τηλεόραση της Λετονίας, LTV, έδωσε πριν από λίγες μέρες στη δημοσιότητα τη φετινή συμμετοχή της χώρας. Το τραγούδι έχει τίτλο Moon is Rising” με ερμηνεύτρια τη μοναδική Samanta Tina. Χτες, πραγματοποιήθηκαν στη Ρίγα της Λετονίας, τα ετήσια μουσικά βραβεία της χώρας “Zelta Mikrofons 2021”. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες, ήταν και η φετινή εκπρόσωπος της χώρας Samanta Tina, η οποία παρουσίασε για πρώτη φορά Live τη φετινή συμμετοχή της χώρας.

Samanta Tina – Moon is Rising (Live)

Το τραγούδι επιλέχτηκε σε songwriting camp, ανάμεσα από 11 συνθέσεις. Όλα τα τραγούδια αξιολογήθηκαν από όλους τους συμμετέχοντες. Τέλος, από τη συγχώνευση τεσσάρων ομάδων, προήλθε η φετινή συμμετοχή. Η τελική παραγωγή ανήκει στον Oscar Wuhan. 

Δεν έψαχνα ένα τυπικό τραγούδι για τη Eurovision. Ήθελα να έχω αυτή την έκπληξη, αυτή την τρέλα. Ήθελα το τραγούδι να έχει κάτι μεγαλειώδες, ώστε όλοι να γνωρίζουν ότι είναι η Λετονία όταν βγαίνουμε!

Στο τραγούδι μου υποστηρίζω ότι όλες οι γυναίκες είμαστε ίσες. Δεν είμαστε γυναίκες, αλλά Βασίλισσες, η κάθε μία με το δικό της στέμμα. Δεν μου αρέσουν τα βρώμικα παιχνίδια και πάω πάντα με ανοιχτή καρδιά.

Samanta Tina

H Samanta Tina

Η Samanta Tīna έχει αγωνιστεί στη Λετονική επιλογή για το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τουλάχιστον 6 φορές, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση δύο φορές- το 2012 και το 2013 με το γνωστό αγαπημένο τραγούδι, I Need a Hero. Εκτός της Λετονίας, η Samanta επιχείρησε να εκπροσωπήσει το δεύτερο της σπίτι, τη Λιθουανία, το 2015 και το 2017.

Η Samanta περιγράφει τη φωνή της ως ένα θεϊκό ταλέντο που πρέπει να ακουστεί στη μεγάλη σκηνή. Θέλει να δείξει στην Ευρώπη ότι η Λετονία δεν είναι μια μικρή χώρα. Η αγάπη της για τη Eurovision είναι τόσο μεγάλη που το 2019, η ίδια έκανε ανάλυση των εθνικών επιλογών για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στη Λετονία και τη Λιθουανία στα πλαίσια της πτυχιακής της εργασίας.

Η Λετονία θα εμφανιστεί στον Δεύτερο ημιτελικό στις 20 Μαΐου, στο β’ μέρος του ημιτελικού.

Η Λετονία στο Διαγωνισμό

Η πρώτη συμμετοχή της χώρας στο Διαγωνισμό χρονολογείται στην αρχή της νέα χιλιετίας. Το συγκρότημα Brainstorm εκπροσώπησε τη χώρα με το μαγευτικό “My Star” και κατάφερε να φτάσει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η νίκη δεν άργησε να έρθει για τη Βαλτική χώρα, αφού το 2002 με την μαγευτική Marie N (Marija Naumova) κέρδισε μέσα στη γειτονιά της (Ταλίν, Εσθονία) με το τραγούδι “I Wanna“. Από το 2000 που συμμετείχε για πρώτη φορά μέχρι και σήμερα η Λετονία δεν έχει λείψει ποτέ από τον διαγωνισμό. Συνολικά, έχει βρεθεί 4 φορές στην πρώτη 10αδα (2000,2002,2005,2015) ενώ ισάριθμες φορές έχει καταλάβει την τελευταία θέση στις ημιτελικές βραδιές (2009, 2010, 2013, 2017).

https://www.youtube.com/watch?v=W8vN6b5G71g&feature=emb_title

This poll is no longer accepting votes

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Λετονίας στη Eurovision 2021; / How do you rate the Latvian entry in Eurovision 2021?
Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν ήξερα ότι η ηχορύπανση έχει λετονικη ταυτότητα… Λυπήσου μας, κοπέλα μου!Σταμάτα να γκαρίζεις!Τράβα για κανένα υαλουρονικό,που το έχεις και πιο εύκολο,πάπια!

  2. Ένα πολύ καλό pop τραγούδι και διαφορετικό από τα άλλα φετινά, η κοπέλα τα σπάει και με ωραία σκηνική παρουσία που το χουν οι Λετονοί, ξέρουν να στήνουν τραγούδια θα πάει 10αδα ίσως και 5αδα.

  3. Προσωπικά το τραγούδι, το βρίσκω πολύ φασαριοζικο χωρίς λόγο αλλά φωνητικά είναι πολύ καλή. Ίσως πάρει ένα από τα τελευταία εισιτήρια για τον τελικό, η μείνει οριακά εκτός αυτού (θέση 9 ως 12)

  4. ΧΑΟΣ!!
    Απο την περσινη της συμμετοχή νιωθω πως απλα φωναζει με κακο αποτελεσμα.

  5. Καλησπέρα σας!!
    Ωραίο κομμάτι με αρκετές πιθανότητες για δεκάδα. Ωστόσο αν και εσείς το επιθυμείτε μπορειτε να δείτε το Τοπ 39 στο κανάλι μου στο YouTube και να στηρίξετε την νέα μου αρχή ☺️💕https://www.youtube.com/watch?v=ayg6W6s0KWQ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ