ΛΕΤΟΝΙΑ: Ακούστε το “Moon is Rising” της Samanta Tina!

Η δημοσία τηλεόραση της Λετονίας, LTV, έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα τη φετινή συμμετοχή της χώρας. Το τραγούδι έχει τίτλο “Moon is Rising” με ερμηνεύτρια τη μοναδική Samanta Tina. Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι στο παρακάτω βίντεο:

To official video του τραγουδιού

Το τραγούδι επιλέχτηκε σε songwriting camp, ανάμεσα από 11 συνθέσεις. Όλα τα τραγούδια αξιολογήθηκαν από όλους τους συμμετέχοντες. Τέλος, από τη συγχώνευση τεσσάρων ομάδων, προήλθε η φετινή συμμετοχή. Η τελική παραγωγή ανήκει στον Oscar Wuhan. 

Δεν έψαχνα ένα τυπικό τραγούδι για τη Eurovision. Ήθελα να έχω αυτή την έκπληξη, αυτή την τρέλα. Ήθελα το τραγούδι να έχει κάτι μεγαλειώδες, ώστε όλοι να γνωρίζουν ότι είναι η Λετονία όταν βγαίνουμε!

Samanta Tina

Η Samanta Tina

Η Samanta Tīna έχει αγωνιστεί στη Λετονική επιλογή για το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τουλάχιστον 6 φορές, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση δύο φορές- το 2012 και το 2013 με το γνωστό αγαπημένο τραγούδι, I Need a Hero. Εκτός της Λετονίας, η Samanta επιχείρησε να εκπροσωπήσει το δεύτερο της σπίτι, τη Λιθουανία, το 2015 και το 2017.

Η Samanta περιγράφει τη φωνή της ως ένα θεϊκό ταλέντο που πρέπει να ακουστεί στη μεγάλη σκηνή. Θέλει να δείξει στην Ευρώπη ότι η Λετονία δεν είναι μια μικρή χώρα. Η αγάπη της για τη Eurovision είναι τόσο μεγάλη που το 2019, η ίδια έκανε ανάλυση των εθνικών επιλογών για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στη Λετονία και τη Λιθουανία στα πλαίσια της πτυχιακής της εργασίας.

https://ogaegreece.com/archives/87872

Η Λετονία θα εμφανιστεί στον Δεύτερο ημιτελικό στις 20 Μαΐου, στο β’ μέρος του ημιτελικού.

Η Λετονία στο Διαγωνισμό

Η πρώτη συμμετοχή της χώρας στο Διαγωνισμό χρονολογείται στην αρχή της νέα χιλιετίας. Το συγκρότημα Brainstorm εκπροσώπησε τη χώρα με το μαγευτικό “My Star” και κατάφερε να φτάσει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η νίκη δεν άργησε να έρθει για τη Βαλτική χώρα, αφού το 2002 με την μαγευτική Marie N (Marija Naumova) κέρδισε μέσα στη γειτονιά της (Ταλίν, Εσθονία) με το τραγούδι “I Wanna“. Από το 2000 που συμμετείχε για πρώτη φορά μέχρι και σήμερα η Λετονία δεν έχει λείψει ποτέ από τον διαγωνισμό. Συνολικά, έχει βρεθεί 4 φορές στην πρώτη 10αδα (2000,2002,2005,2015) ενώ ισάριθμες φορές έχει καταλάβει την τελευταία θέση στις ημιτελικές βραδιές (2009, 2010, 2013, 2017).

https://www.youtube.com/watch?v=W8vN6b5G71g
Οι συμμετοχές της Λετονίας στη Eurovision

Πως σας φαίνεται η συμμετοχή της Λετονίας στη Eurovision 2021; Βαθμολογήστε την στο παρακάτω poll!

This poll is no longer accepting votes

Πως βαθμολογείτε τη συμμετοχή της Λετονίας στη Eurovision 2021; / How do you rate the Latvian entry in Eurovision 2021?
Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ενδιαφέρον και σίγουρα ξεχωριστό από οτιδήποτε άλλο φέτος. Ισως το τραγούδι που περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο το πως θα πάει θα εξαρτηθεί από τη σκηνική απόδοση.

  2. Μου άρεσε πάρα πολύ το Still Breathing αλλά αυτό εδώ δεν. Μου αρέσε αυτό το “parara para pa..parade”, είναι μια μοντέρνα πινελιά, αλλά πέραν αυτού, πολύς θόρυβος για το τίποτα. Έχει ένα δυνατό μήνυμα, το οποίο μπορεί να το στείλει στον τελικό, αλλά δυνατό μήνυμα είχε και το Still Breathing, που θα πήγαινε σίγουρα τελικό, μη βασιζόμενο απαραίτητα στο μήνυμα. Σίγουρα ετοιμάζει κάτι over the top για τη σκηνική παρουσία, μας συνηθίζει άλλωστε σε τέτοια, αλλά είμαι πολύ διχασμένος στο αν θα περάσει ή όχι. Ίσως ακολουθήσει μια πορεία ανάλογη του Hvala Ne (Σλοβενία 2018). Πάντως χαίρομαι που η Samanta Tina μετά από πολλά χρόνια προσπάθειας, εκπληρώνει το όνειρό της. Θα ήταν καλύτερα αν αυτό γινόταν με ένα καλύτερο τραγούδι.
    Καλή επιτυχία στην Λετονία!

  3. πάρα πολύ καλό !!! Λετονία power !!!!! θυμίζει το περυσινό της, η δομή παρόμοια αλλά αυτό είναι πιο δουλεμένο και sophisticated σε κάποιο βαθμό. Για όσους λένε ότι φωνάζει, αυτό ταιριάζει απόλυτα στο τραγούδι – θέλει να είναι ένα τραγούδι statement για τις γυναίκες, την διαφορετικότητα, το women empowerment γενικά όπως λέγεται και οφείλει να το φωνάξει βροντερά διαφορετικά θα είναι άνευρο και τυπικό, φαίνεται πως η Τινα μπορεί να το υποστηρίξει και live αυτό επί σκηνής. Ελπίζω να παρουσιάσει επι σκηνής κάτι ανάλογο και δουλέμενο γτ εκεί θα εξαρτήθει ξεκάθαρα πως θα πάει, ή που θα το “πατώσουν” ή που θα μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.
    10/10 από μένα

  4. εμένα μου φαίνεται ενοχλητικό και η πρόταση που θέλει να προωθήσει για το γυναικείο δυναμισμό ενώ με βρίσκει σύμφωνο δεν είναι αρκετή για να διασώσει την αδιάκοπη φασαρία (ηχητική και φωνητική). Το μόνο σίγουρο είναι ότι ξεχωρίζει, αλλά δεν αρκεί το ξεχωριστό ύφος για να διαπρέψει ένα τραγούδι, αυτό τουλάχιστον έχω αντιληφθεί από την εμπειρία μου στο διαγωνισμό.

  5. Still breathing 2.0…Για την ακρίβεια,Still Sound-polluting!Εκνευριστικός ήχος,τσιρίδα χωρίς έλεος σε ένα videoclip-μίξη από Chains on You και Who run the world(girls),με χιλιοειπωμένα κοινωνικά μηνύματα που απλώς χρησιμοποιούνται για τη διαφήμιση της συμμετοχής και τίποτε άλλο.Δεν πείθομαι ούτε από το όλο project,αλλά κυρίως από το τραγούδι-ηχορρύπανση μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένας διαγωνισμός τραγουδιού.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ