ΚΥΠΡΟΣ: “Ναι, ο “El Diablo” για τον οποίο γράφτηκε το τραγούδι μου έστειλε μήνυμα “!

Στο περιοδικό Down Town και τον Τάσο Μπιμπισίδη μίλησε η εκπρόσωπος της Κύπρου Έλενα Τσαγκρινού. 20 μέρες πριν βρεθεί στην Ahoy Arena του Ρότερνταμ με το “El Diablo”  η γλυκιά Έλενα άνοιξε την καρδιά της στο δημοσιογράφο. Μεταξύ άλλον μίλησε για το πως προετοιμάζεται αυτή την περίοδο για την μεγάλη μάχη της Eurovision, για τους γονείς της αλλά και για το ποια πραγματικά είναι η Έλενα. Επίσης, αποκάλυψε και τις συμβουλές τις οποίες της έδωσε η Ελένη Φουρέιρα.

Ψυχολογικά μπαίνω στο διαγωνιστικό κομμάτι. Σκέφτομαι πλέον λίγο παραπάνω ότι θέλω μια πολύ καλή θέση. Είναι δύσκολη περίοδος γιατί έχεις να κάνεις πάρα πολλά πράγματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Κράτησα όμως μια συμβουλή που μου έδωσε η Ελένη Φουρέιρα. Μου είπε να είμαι ο εαυτός μου και να το ευχαριστηθώ. Ακούγεται απλό αλλά είναι πολύ σημαντικό αυτό. Προσπαθώ να το ευχαριστηθώ και να περνάω καλά.

Το πρόγραμμα είναι πολύ απαιτητικό και καθημερινό, χωρίς ρεπό. Ξυπνάω σχετικά νωρίς για εμένα, γύρω στις 10 το πρωί. Ακολουθούν κάθε μέρα συνεντεύξεις για το promo του κομματιού, μετά fittings με τη Σήλια Κρηθαριώτη που με θα ντύσει στη σκηνή – πραγματικά μιλάμε για πολύωρες πρόβες του ρούχου και μετά συνεχίζω με πεντάωρες πρόβες με τη χορογράφο μου. Ενδιάμεσα τρώω ό,τι έχω ετοιμάσει σε ταπεράκια από το πρωί.

Είναι σαν να με ωριμάζει κάπως αυτή η διαδικασία. Αρχικά καταλαβαίνω ότι πρέπει να διασκεδάζω στο έπακρο αυτό που κάνω γιατί είναι μόνο μια στιγμή και πρέπει να ζούμε το τώρα. Έτσι πορεύομαι τώρα, σε αυτό το mood. Θέλω να χαρώ την κάθε στιγμή.

Είναι κρίμα που θα είμαστε περιορισμένοι σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, αλλά έχουμε αποφασίσει ακόμη και σε αυτό να περάσουμε τέλεια. Δεν θα μπορούμε να βγούμε εκτός ξενοδοχείου και εκτός του χώρου που θα γίνει ο διαγωνισμός. Έχω πει στους φίλους μου το βράδυ της Eurovision να με παίρνουν συνεχώς με βιντεοκλήση, να τους βλέπω, να παίρνω ενέργεια για να βγω ακόμη καλύτερη. Βέβαια, έχουμε και τους eurofans που είναι παντού και σου στέλνουν ενέργεια από τώρα μέσα από τα social media.

Έλενα Τσαγκρινού / Τάσος Μπιμπισίδης
Το act μου δεν θα μείνει απαρατήρητο. Να φτιάξετε tacos με chili εκείνο το βράδυ γιατί θα είναι πολύ καυτό. Εξάλλου ο στίχος του τραγουδιού λέει: «All this spicy melts my icy».

Έχω λάβει μήνυμα από τον El Diablo. Το εννοώ. Το τραγούδι μου το έχουν γράψει τέσσερις τρομεροί παραγωγοί. Μια από αυτούς, η Oxa, είχε σχέση με ένα αγόρι. Αυτό το αγόρι λοιπόν μου έστειλε μήνυμα στο Instagram και μου είπε “Eγώ ήμουν ο El Diablo. Χαίρομαι που θα πεις αυτό το τραγούδι, να ξέρεις ότι έχει γραφτεί για εμένα“. Είχα τρελαθεί, είχα ανατριχιάσει.

Έχω μια τεράστια προβολή που δεν είχα συνηθίσει. Μου φαίνεται τεράστιο που ξαφνικά οι άνθρωποι από όλο τον πλανήτη που βλέπουν Eurovision με γνωρίζουν, μου στέλνουν μηνύματα, βλέπουν τα τραγούδια μου. Με φοβίζει και λίγο αυτό να σου πω την αλήθεια. Πριν από δύο – τρία χρόνια δεν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω. Το κομμάτι του άγχους τώρα ήταν κάποτε μεγάλο θέμα για εμένα. Ήμουν απίστευτα αγχώδης. Μια μέρα, το σταμάτησα από μόνη μου. Είπα φτάνει. Φαντάζεσαι τώρα να διάβαζα ό,τι έγραφαν για το τραγούδι μου, να έψαχνα τα στοιχήματα και όλα αυτά;

Οι γονείς μου με πρήζουν καμιά φορά. Ξέρεις, το γνωστό, ειδικά με τη μαμά μου: “Τρως, αγάπη μου; Έχεις αδυνατίσει πολύ”. Αλλά είναι ο σωτήρας μου. Στο video clip ήταν μαζί μου 16 ώρες, να με φροντίζει. Οι καλλιτέχνες θέλουμε πάντα μια αγκαλιά, πάντα κάποιον δίπλα μας να μας κανακεύει.

Βίωνα συνέχεια στο παρελθόν την αίσθηση ότι πρέπει να αλλάξω και αυτό μου δημιουργούσε φθορά. Επειδή ως άνθρωπος πάντα θέλω να δίνω το παραπάνω, το καλύτερο, ό,τι μου ζητούσαν, προσπαθούσα να το πετύχω για να τους είμαι αρεστή. Αυτό είναι αυτοκαταστροφικό. Έβαζα ρούχα που δεν ήθελα, ρούχα που άρεσαν στους άλλους. Αναρωτιόμουν για χρόνια: είμαι αρκετά καλή για αυτήν τη δουλειά, είμαι στο σωστό size; Με έκαναν να μη νιώθω καλά με τον σωματότυπο μου.

Περνάς αναγκαστικά μια φάση που κάνεις πράγματα γιατί έτσι είναι, χωρίς να ξέρεις αν σου πηγαίνουν. Το δοκίμασα. Έλεγα λαϊκά τραγούδια στα μαγαζιά όπου εμφανιζόμουν, πειραματίστηκα μπροστά στον κόσμο. Έλεγα Πάολα για παράδειγμα, αλλά δεν ήμουν εγώ. Τότε κατάλαβα ότι είμαι πραγματικά pop. Η Έλενα είναι pop.

Έλενα Τσαγκρινού / Τάσος Μπιμπισίδης

Όλη τη συνέντευξη της Έλενας Τσαγκρινού μπορείτε να τη διαβάσετε στο Down Town που κυκλοφορεί.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για τα τελευταία νέα σχετικά με την προετοιμασία της Κύπρου, λίγο πριν ξεκινήσουν οι επίσημες πρόβες στο Ρότερνταμ!

[Πηγή: Down Town / Τάσος Μπιμπισίδης]

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ