ΚΥΠΡΟΣ: Με τους Minus One στη Eurovision!

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου μετά την απόφαση του για συμμετοχή στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2016, που θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη της Σουηδίας στις 10, 12 και 14 Μαΐου 2016, ανακοινώνει ότι αναθέτει την εκπροσώπηση της Κύπρου στο δημοφιλές συγκρότημα Minus One.

Το τραγούδι, το οποίο θα παρουσιαστεί στο κοινό σε χρόνο που θα ανακοινωθεί, θα είναι μια συνεργασία του συγκροτήματος Minus One με τον επιτυχημένο Σουηδό συνθέτη Thomas G:Son.

Oι Minus One είναι   από τα πιο αγαπημένα ροκ συγκροτήματα της Κύπρου. Εδώ και έξι χρόνια πραγματοποιούν ζωντανές εμφανίσεις με επιτυχία στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Πέρσι έφτασαν μέχρι την τελική φάση επιλογής του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει το ΡΙΚ για την Eurovision 2015.

O Τhomas G: Son είναι από τους πιο γνωστούς συνθέτες της Σουηδίας. Ως συνθέτης έχει εκπροσωπήσει πολλές χώρες στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και τραγούδια του έφτασαν στο ΤΟΡ 10 του βαθμολογικού πίνακα με αποκορύφωμα τη νίκη της Σουηδίας με τη σύνθεση του “Euphoria”.

Πηγή: ΡΙΚ

Αντώνης Καρατζίκος

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλη επιλογη και καλη η συνεργασια με τον G:Son.Κυπρο παμε για top ten!Χρωσταει η Ευρωπη ενα top ten στην Κυπρο μετα την αδικια σε Ηβη Αδαμου και Ευριδικη.

  2. το ποιο ευστοχο σχόλιο που διάβασα είναι οτι η κύπρος γίνεται σουηδία 3. Νουμερο 2 προφανως και ειναι το αζερμπαιτζαν…

  3. Εύχομαι η Κύπρος να στείλει κάτι ανάλογο με την περσινή υπέροχη υποψήφια συμμετοχή τους, που πολύ δίκαια ήρθε πρώτη στην επιτροπή, αλλά έκαψε το κοινό!!!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ!!!

  4. Είχα ακούσει πως υπήρχαν φήμες για τους Minus One, αλλά έλεγα αφού δεν κέρδισαν τον τελικό φέτος αποκλείεται. Βέβαια να μην ξεχνάμε πως ήταν η επιλογή των κριτών αλλά και το ό,τι ήταν τελευταίοι στο televoting. Το Shine ήταν ένα καλό κομμάτι αλλά πολύ generic, έλεγες “το έχω ξανακούσει κάπου” και για μένα το μπαγλαμαδάκι στη γέφυρα δεν κόλλαγε με την συνολική ταυτότητα του κομματιού. Ασφαλώς πρώτα θα πρέπει να περιμένουμε το τραγούδι, αλλά είναι η αλήθεια πως ένα καλό rock κομμάτι έλειψε φέτος από την Eurovision και γενικότερα τα τελευταία χρόνια. Το De La Capat (Ρουμανία 2015) και το Something Better (Φινλανδία 2014) ήταν pop-rock, το Lonely Planet (Αρμενία 2013) δεν ήταν κι ο ορισμός του rock (μάλλον προς pop rock έτεινε κι εκείνο) ενώ το Identitet είχε ξεπεραστεί ήδη από τα ’70s (και όχι τα πυροτεχνήματα δεν βοηθάνε πάντα στη Eurovision). Αντίθετα έχουν λείψει κομμάτια όπως το One More Day (Γεωργία 2011) ή το Unbreakable (Ελβετία 2011) ακόμα και το Live It Up (Τουρκία 2011 -εκτός και φέτος τελικά η γειτόνισσα). Επίσης κοντεύει μια 10ετία από τότε που ακούσαμε κομμάτια όπως το In My Dreams των Wig Wam (Νορβηγία 2005-άρα ουσιαστικά πάνω από 10ετία) ή το εξαιρετικό -για μένα- Valentine Lost (Ισλανδία 2007). Κάτι τέτοιο προσδοκώ και από τους Minus One και θα ήθελα να μην έχει μέσα μπαγλαμά (αλλά αν ταιριάζει με το όλο ύφος, δεν θα το απορρίψω)
    Υπάρχει όμως και ένας άλλος παράγοντας που ακούει στο όνομα Thomas G:son. Αν πράγματι είναι (συν)υπεύθυνος για το κομμάτι. τι ακριβώς αποτέλεσμα θα προκύψει; Δεν υποβιβάζω τον Thomas G:son, που μας έχει “δώσει” κομμάτια όπως το Euphoria, το Amanecer και το αγαπημένο μου Love Trigger (Melfest 2014), αλλά για αυτόν ακριβώς τον λόγο θεωρώ πως δεν δένει. Κατά την άποψή μου, ένα κομμάτι σαν το “If I Was God For One Day” (δημιουργία G:son) δεν είναι για τους Minus One, τους θεωρώ πιο rocky. Θεωρώ πως η εν λόγω συνεργασία το καλύτερο που μπορεί να αποφέρει (με τα μέχρι στιγμής δεδομένα) είναι ένα “New Tomorrow, vol.2”, αλλά δεδομένου πως δεν μιλάμε για τη Δανία (που είναι η “βασίλισσα του pop-rock) δεν ξέρω αν θα “δουλέψει” κάτι τέτοιο, ή αν θα περάσει flat κι έχουμε τα ίδια αποτελέσματα με το 2015 (βέβαια για την Κύπρο μια χαρά ήταν η 22η θέση στον τελικό).
    Εν πάσει περιπτώσει, προσωπικά κρατώ τον πήχη χαμηλά, αλλά θα ήθελα πραγματικά να εκπλαγώ ευχάριστα και φυσικά ευχομαι στην Κύπρο “Πολλή καλή επιτυχία!!!
    Υ.Γ.1 : Το Ηνωμένο Βασίλειο γιατί δεν δοκιμάζει κάτι αμιγώς rock ποτέ; Μια χώρα με τέτοια παράδοση στη rock μουσική δεν νομίζω να βγει ζημιωμένη και σε κάθε περίπτωση θα είναι καλύτερο από το να ακούμε κομμάτια όπως το Still In Love With You” και να πηγαίνουν και άπατα…
    Υ.Γ.2: Εφόσον η Κύπρος θέλει κάτι ροκ φέτος (με την ευρεία έννοια ενδεχομένως), δεν πρέπει να επιλέξει ελληνικό στίχο. Όπως και να το κάνουμε η rock έχει συνυφανθεί με τα Αγγλικά. Αντιστοίχως, δεν ταιριάζει π.χ. κλαρίνο με Αγγλικά.
    Υ.Γ.: Εμείς ελπίζω να ακολουθήσουμε διαφορετικό δρόμο από την Κύπρο, καθώς αν στείλουμε κάτι παρεμφερές θα αλληλοακυρωθούμε. Προσδοκώ κάτι αμιγώς ελληνικό (δεν εννοώ ethnopop). Και ελληνικό δεν σημαίνει απαραιτήτως kitsch, επειδή ορισμένοι τα μπερδεύουν…
    I’m really sorry for the long post, but there were so many things I felt Ι had to mention…

  5. Η Κύπρος είναι η δεύτερη χώρα που θα στείλει συγκρότημα στην επόμενη γιουροβίζιον (μαζί με το Μαυροβούνιο). Συνήθως, τα συγκροτήματα επιλέγουν να πουν ποπ τραγούδια αλλά ας μη προτρέχουμε…Το περσινό τραγούδι της Κύπρου ήταν όμορφο αλλά λίγο μονότονο και δε σου έμενε.. για τον επόμενο διαγωνισμό πρέπει να στείλουν κάτι διαφορετικό κάτι που να ξεχωρίσει γιατί η Κύπρος έχει να πάρει καλή θέση από το 2004 με τη Lisa Andreas. Αναμένουμε να ακούσουμε και το τραγούδι..

  6. Πέρσυ το Shine ήταν το αγαπημένο μου και στενοχωρήθηκα που τελικά δεν προκρίθηκε…ελπίζω και φέτος να επιλέξουν ένα δυνατό και καλό κομμάτι. Καλή επιτυχία!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ